Her Telden (29.Şubat.2016)

Her Telden (29.Şubat.2016)

Yayın: 29.02.2016 08:30
Paylaş:
A+ A-

“HÜKÜMET ET FİYATLARINI UCUZLATMAK İÇİN KIRMIZI ET İTHALİNİN ÖNÜNÜ AÇARKEN,ÇİN DEMİRİNE KOTA..!! “
Geçtiğimiz cumartesi günü,Ankara’dan çok sevdiğimiz,çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz aradı “ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN GELEN DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİNE KOTA KONULACAĞINDAN SÖZ EDEN YAZINI OKUDUM..” dedi.
ÇOK BÜYÜK İNŞAAT İŞLERİ VAR O KARDEŞİMİZİN.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN gelen/getirtilen Demir/Çelik ürünlerine KOTA KONULMASININ zor olduğundan söz etti ve “ŞU AN ÜLKE EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTAN,ÜLKE EKONOMİSİNE CAN VEREN İNŞAAT SEKTÖRÜ..” dedi.
ÇİN Ülkesinden gelen/getirtilen UCUZ Demir/Çelik Ürünlerine kota konulması ile İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN zarar görebileceğine işaret etti ve bunu yalnızca ÖZEL SEKTÖRÜN açısından düşünmeyin TOKİ bile zarar görür gibi iddialar öne sürdü.
O Kardeşimiz “HÜKÜMET KIRMIZI ET FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN,ET İTHAL ETMEYE HAZIRLANIRKEN,UCUZ DEMİR ÜRÜNLERİNE KOTA KOYARAK İÇ PİYADA Kİ FİYATLARIN YÜKSELMESİNE YOL AÇMAZ..” gibi ifadeler kullandı.
İŞE BAKIN ALLAHAŞKINA..?
NEREDEN VURUYORSUNUZ,NEREDEN SES GELİYOR..!!
DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİ Ülkemize ucuz Demir/Çelik Ürünleri satan ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE karşı bir dizi yaptırım isterken ,özellikle,İNŞAAT SEKTÖRÜ buna şiddetle karşı çıkıyor..
Demek ; EKONOMİ BÖYLE BİRŞEY.
Bir taraf “İKİ GÖZÜM İKİ ÇEŞME..” türküsünü söylüyor..
Öte ki taraf “ZİL TAKIP OYNATAN..” havalara vurmuş işi..!!

HANİ,ADAMIN BİR ÇOCUĞU ZİRAAT İLE UĞRAŞIRKEN,DİĞERİ İSE TUĞLA/KİREMİT ÜRETİRMİŞ,KOTA OLAYI ANDIRIYOR
Hani,adamın iki çocuğundan birisi ZİRAATÇİLİK yaparken,ötekisi TUĞLA/KİREMİT üreticiliği yaparmış ve adamcağız “ALLAHIM BİZE YAĞMUR VER..” diye dua etse çocuğun birisine zarar gelecek..
“ALLAHIM GÜNLÜK GÜNEŞLİK GÜNLER NASİP EYLE..” diye dua etse,öteki çocuğu zarar görecek,ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN Ülkemize sattığı UCUZ DEMİR insanın aklına bu hikayeyi getiriyor.
“ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN GELEN DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİNE KOTA KONULSA,İÇ PİYASADA BU ÜRÜNLERİN FİYATI YÜKSELECEK..” başta İNŞAAT SEKTÖRÜ zarar görecek.
“KOTA KONULMASA,DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİ..” anormal boyutlarda zarar görüyorlar ve olayın tam bu noktasında Hükümet nasıl bir yol izleyecek,hep birlikte göreceğiz.
OLAYIN,İNŞAAT SEKTÖRÜ tarafın hiç aklımıza gelmiyordu.
Biz konuya hep KARDEMİR noktasında bakıyorduk..
Cumartesi günü Ankara’dan,ÇOK ÖNEMLİ BİR İNŞAAT FİRMASI Sahibi Kardeşimiz telefonla arayınca uyandık,demek UCUZ DEMİR için CİDDİ BİR LOBİ var..!!
Ekonomik olaylara çok taraflı bakmak gerekirmiş meğer..!!
Baksanıza UCUZ  DEMİR olayı nerelerden ses verdi..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ GÖREVİNE SAYIN ABDÜRRAHİM TOPAL..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Basın/Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü görevine Sayın ABDÜRRAHİM TOPAL getirildi ve görevine başladı ,çalışmalarına başladı.
Bu görevi daha önceleri Sayın HAYATİ DEMİR  yürütüyorudu ve Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN Milletvekili seçilmesi ile Sayın HAYATİ DEMİR Sayın UYSAL’IN Danışmanı olarak TBMM’NE gitti.
Boşalan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Basın-Halkla İlişkiler Danışmanlığı görevine Sayın ABDÜRRAHİM TOPAL getirilerek,görevine başladı..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreteri Avukat Sayın YAŞAR ALPAY ile birlikte ziyaretimize geldi Sayın ABDÜRRAHİM TOPAL ve bir süre sohbet ettik.
KIBRIS’TA GÖREV YAPMIŞ.
Sayın YAŞAR ALPAY,birlikte ki arkadaşları,Sayın ABDÜRRAHİM TOPAL uzunca bir süre sohbet ettik,KIBRIS üzerine konuştuk,orada ki genç nüfusun algılarından söz ettik.
Sayın HAYATİ DEMİR başarılı bir dönem geçirdi ve bu görevi üstün bir başarı ile götürdü,diliyoruz Sayın ABDÜRRAHİM TOPAL’DA o başarılı çizgiyi devam ettirecek,hatta,bir adım öteye taşıyacaktır.
Kendisine başarı dileklerimizi,yine ve yeniden iletiyoruz.

KARDEMİR İLE İLGİLİ YAZDIĞIMIZ ZAMAN YORUM YAĞMURU,SGK PRİMİ,TEŞVİK BÖLGESİ YAZINCA SUSMAK OLAYI..
Geçtiğimiz gün TEŞVİK BÖLGESİ rumuzu ile bir okurumuz göndermiş,doğrusunu isterseniz O Okurumuz içimizden geçenlere tercüman olmuş,sanki düşündüklerimizi hissederek yazmış.
O Okurumuz diyor ki TEŞVİK BÖLGESİ yazıyorsunuz,BU KAPSAMDA YER ALAN firmaların yüzde 5+6 daha az SGK PRİMİ ödediğini yazıyorsunuz KİMSEDEN YORUM GELMİYOR..
KARDEMİR YAZINCA BİR SÜRÜ YORUM GELİYOR..
Doğrusu bu durum bizimde gerçekten dikkatimizi çekiyordu ve O Okurumuz sanki içimizden geçenleri hissetmiş gibi,düşündüklerimizi aynen yorum olarak göndermiş.
KARABÜK TEŞVİK BÖLGESİ’NDE DEĞİL..
TEŞVİK BÖLGESİ kapsamında olan 52 İl ve İlçede ki FİRMALAR 10 ve DAHA FAZLA İŞÇİ ÇALIŞTIRIRLARSA,kapsam dışında olan İl ve İlçelerde ki Firmalara oranla Yüzde 5 daha AZ SGK PRİMİ ödüyorlardı.
Şimdi yeni bir uygulama çıkartıldı,yüzde 5 AZ SGK PRİMİ ödeyen TEŞVİK BÖLGESİ kapsamında ki yerlerde 10 ve daha fazla işçi çalıştırma şartı kaldırıldı,yüzde 5 AZ PRİM ÖDEMEYE yüzde 6 daha ilave edildi.
Bunları yazıyoruz,bir tek O Okurumuz yorum göndermiş iyi mi..?
TEŞVİK Kapsamında olsak KARDEMİR 3 milyon az ödermiş iyi mi..?
Belki ŞİMDİ KONUYA İLGİ duyanlar olabilir..
İçine KARDEMİR’İ KATTIK YA..!!

TSO MECLİS BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR,YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNCAY ÖZCAN,İSMETPAŞA OSB.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN geçtiğimiz cumartesi günü HASAN DOĞAN Tesislerinde Basına bir kahvaltı verdiler.
KARDEMİR KARABÜKSPOR Yönetiminin en güzel icraatları arasında HASAN DOĞAN Tesisinin kiraya verilmiş olmasını daha önceleri yazmış ve Kamuoyu ile paylaşmıştık.
Haklı olduğumuzu görmek sevindirdi bizi.
HASAN DOĞAN Tesisi gerçekten güzel olmuş,nezih bir ortam yaratılmış ve TSO’NUN verdiği kahvaltı sırasında bunu herkes tüm çıplaklığı ile gördü,yaşadı.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Sayın TUNCAY ÖZCAN Karabük’ün ekonomik durumu hakkında görüşlerini açıkladılar,KARDEMİR ve FİLYOS LİMANI dahil olmak üzere,İSMETPAŞA OBS’YE kadar bilgiler verdiler.
KARDEMİR NOKTASINDA KARAMSARLIĞA GEREK YOK yolunda mesajlar verdiler ve KARDEMİR’İN üretiminden ZARAR etmediği,ZARARIN KUR FARKLARINDAN kaynaklandığı yolunda görüşler dile getirdiler.
FİLYOS LİMANI YÜZ YILIN RÜYASI..
SON AŞAMAYA GELİNDİĞİNE dikkat çektiler ve FİLYOS LİMANI ile bağlantılı olarak İSMETPAŞA İHTİSAS Organize Sanayi Bölgesi olayı için alınan mesafenin olumlu olduğunu belirttiler..
KARABÜK İYİ BİR YOLA GİRMİŞ GÖRÜNÜYOR..
Bu nokta da bilgiler verdiler.

SAYIN TİMURÇİN SAYLAR İLE SAYIN TUNCAY ÖZCAN VE KARABÜK OSB MÜDÜRÜ SAYIN CANER ÖZCAN’A ÖVGÜLER
Geçtiğimiz cumartesi günü HASAN DOĞAN Tesislerinde Basın Mensuplarına kahvaltı veren Karabük TSO Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN ilginç bilgiler verdiler,Kamuoyu ile paylaşımda bulundular.
İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖGESİ öncelikleri.
Bu hemen dikkate çekiyor.
Bu nokta da İSMETPAŞA OSB için atılmış KURUMSAL BİR ADIM YOK ve şimdiye kadar işi Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Müdürü Sayın CANER ÖZCAN götürdü..
Örneğin İSMETPAŞA için bir ÇALIŞAN Grubu,bir MÜDÜR,bir SEKRETERYA yok diye biliyoruz ve Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ile birlikte Sayın CANER ÖZCAN bu işleri kovalıyor.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL Siyaseten olayın önünü açıyorlar ve İSMETPAŞA İHTİSAS OSB şimdiye kadar bu şekilde mesafe aldı.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve Sayın TUNCAY ÖZCAN kendilerine yardımcı olan ve bu işi Ülke çapında iyi bilen OSB Müdürlerinin içinde ve hatta en başında gelen Sayın CANER ÖZCAN’A teşekkür ettiler.
Doğrusu,bu hareketleri ile bir HAKKI TESLİM ETTİLER.
Sayın CANER ÖZCAN işini çok/çok iyi yapan/kotaran bir Müdür..

FİLYOS LİMANI-İSMETPAŞA İHTİSAS OSB-ORTA AVRUPA İLE UZAK DOĞU ÜLKELERİ ARASINDA KURULACAK BAĞ..
FİLYOS LİMANI artık ciddi bir ilerleme içinde görülüyor,ALT YAPI İHALESİNİN hukuki süreci tamamlandı,YÜKLENİCİ Firma ile ilgili BAKANLIK son rötuşları bitirmek üzere veya bitirdiler..
FİLYOS LİMANI ULUSLAR ARASI BİR ÖNEME SAHİP.
FİLYOS LİMANI Uzak DOĞU Ülkeleri ile ORTA AVPURA Ülkelerinin LOJİSTİK Merkez olacaktır,FİLYOS LİMANI REN Nehri ile BALTIK DENİZİ Ülkelerine,SEN Nehri ile MANŞ DENİZİNE açılacaktır.
UZAK DOĞU Ülkeleri BALTIK DENİZİ Ülkelerine ve ORTA AVRUPA Ülkelerine MAL İHRAÇ edecekleri zaman CEBELİTARIK Boğazını geçmeyecekler,MALLARINI FİLYOS LİMANI’NA getireceklerdir.
Aynı olay ORTA AVRUPA Ülkeleri içinde geçerli elbet.
FİLYOS LİMANI ok önemli bir stratejik konuma sahip olacaktır.
TUNA NEHRİ-REN NEHRİ KANALI İLE BALTIK DENİZİ’NE.
TUNA NEHRİ-SEN NEHRİ İLE MANŞ DENİZİ’NE AÇILMAKTADIR..
Bütün sorun FİLYOS LİMANI’NIN süratle yapılması/hizmete alınması ve ilerleyen süreçte LOJİSTİK MERKEZ olacağı için tonajının büyük antrepolarının çok geniş tutulması önemli hale gelecektir.
FİLYOS LİMANI KARABÜK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM.
ANCAK ; ULUSLARARASI AÇIDAN DA ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..

CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU “ÖRGÜTLERE ERKEN GENEL SEÇİM İÇİN TALİMAT VERDİM..”
Bir ERKEN GENEL SEÇİM olacak mı/olmayacak mı,noktası bir süredir ciddi biçimde gündemdeydi,en son alarak CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU,TBMM Bütçe görüşmeleri sırasında bunu dile getirdi.
CHP Genel Başkanı “BİR ERKEN GENEL SEÇİM İÇİN ÖRGÜTLERİMİZE GEREKLİ TALİMATLARI VERDİM..” dedi ve olayın şekli biraz daha güçlendi.
BİR ERKEN GENEL SEÇİM NE SONUÇ VERİR..?
Son iki Seçimin başarılı Partisi olarak görülen HDP çok önemli darbeler yedi ve TERÖR ile arasına sıkı bir set çekemedi/koyamadı,o nedenle olası, bir GENEL SEÇİMDE ciddi oranda BARAJ sıkıntısı yaşayacak gibi görünüyor.
MHP’NİN DURUMU ORTA YERDE..
Sayın DEVLET BAHÇELİ,7 Haziran Genel Seçiminden hemen sonra yaptığı açıklamalarla,kendi Parti tabanı dahil hemen herkesi şoka uğrattı ve adeta “BİZİM İKTİDAR OLMAK GİBİ BİR SORUNUMUZ YOK..” görüntüsü verdi.
ŞİMDİ YAŞANANLAR ORTA YERDE..
MHP’NİN DE BUGÜN Kİ GÖRÜNÜME GÖRE BARAJ SORUNU OLUR..
CHP Genel Başkanı Örgütlere talimat verdiğini söylüyor,bu anlamda Örgütler bu talimata hangi ölçü de/hangi manada uyum sağlayacaklar birlikte göreceğiz demektir..
BİR ERKEN GENEL SEÇİM GÜNDEMİ ZORLAMAYA BAŞLADI..

OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİM,OLASI BİR ERKEN YEREL SEÇİMİ BERABERİNDE GETİRİR Mİ,BU İHTİMALİ DÜŞÜNÜN..
Siyasi Kulislerde ERKEN GENEL SEÇİM ciddi/ciddi konuşulmaya başlandı,şu an itibarı ile olası bir ERKEN GENEL SEÇİMDEN söz ediliyor ve ilerleyen süreçte buna birde ERKEN YEREL SEÇİM EKLENEBİLİR..
BUNU HİÇ KİMSE GÖZARDI ETMESİN SAKIN..
Özellikle BİRÇOK GÜNEYDOĞU İli,İlçelerinde yapılan OPERASYONLAR,bu OPERASYONLARIN sona yaklaşması ile ortaya çıkabilecek yepyeni TOPLUMSAL TABLO,olası bir ERKEN YEREL SEÇİMİN tetikleyicisi olabilir..
O İLLERİN TAMAMINA YAKININDA BELEDİYELER HANGİ SİYASİ PARTİNİN elinde ve operasyonlardan sonra,bu tablonun değişmesi beklenmez mi..?
O NEDENLE ERKEN YEREL SEÇİM GÜNDEME GELEBİLİR..
ERKEN GENEL SEÇİM ile ERKEN YEREL SEÇİM BİRLEŞTİRİLEBİLİR ve böylece Ülkemizde ki SİYASAL TABLO çok daha ilginç bir renk dokusuna kavuşur..
ERKEN SEÇİMLERE HAZIR OLMAK GEREKECEK GİBİ..!!

3 kişi görüş bildirdi

  1. YEREL SEÇİMMİ DEDİN

    HAKKATEN BİR ERKEN GENEL SEÇİM BEKLENİYOR.AMA BİR ERKEN YEREL SEÇİM İHTİMALİ YOKTU.AHMET BEY YAZDIKLARIN MANTIKLI VE YEREL SEÇİMİDE ERKENE ALARAK HDP Lİ BELEDİYELERE TIRPAN ATARLAR BU OLUR.İYİDE KARABÜKTE YEREL SEÇİM NOLUR.RAFET VERGİLİ DÖNEMİ BİTER.AK PARTİ BURDA BELEDİYEYİ ALIR.BAŞKAN KİM OLUR SANA GÖRE TİMMUÇİN SAYLARMI OLUR TUNCAY ÖZCANMI OLUR YOKSA GİNE MEHMET CEYLANIMI ADAY GÖSTERİRLER BELKİ CUMHUR ÜNALI BELKİ OSMAN KAVECİYİ ADAY YAPARLAR

  2. İktidar neyi takip eder

    Siyaset SGK Primi falan gibi ufak işleri takip etmez,onların sağa sola asgari ücretli işçi sokmanın dışında takip ettikleri ne varki gidin bakın teşvikli yerlere her gün yeni fabrika kurulurken Karabükte biz gariban üniversite öğrencilerini yolup para kazanmaya bakıyoruz.Ordada işin sonuna geldik zaten.

  3. Safranobulu

    Eyer Yerel seçim yapılırsa AKP Adayı Ahmet Güneş,Ali Keskinkılıç yahuttu Ali Kaya olur bunnardan birisi AKP Adayı olur seçimide açık farkla AKP kazanır yazın bi kenara

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.