Her Telden (30.Mart.2016)

Her Telden (30.Mart.2016)

Yayın: 30.03.2016 08:31
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT,HAVAALANI OLAYI VE AK PARTİ BAŞTA, SİYASET..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,Karabük toplumunda büyük kabul gören HAVAALANI noktasında,çok çarpıcı ve OLUMSUZ BİR açıklama yaptı.
BÖYLE BİR OLAYIN İÇİNDE DEĞİLİZ mesajları verdi..
Bilindiği gibi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bünyesinde SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU Kurulmuştu ve bu YÜKSEKOKUL Karabük HAVAALANI noktasında TETİKLEYİCİ olacak diye düşünülüyordu.
HAVAALANI OLAYI GÜNDEMDEN DÜŞÜYOR..
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU’DA kapatılır mutlaka.
ŞİMDİ SORMAK GEREK.
Karabük Toplumunun içine sindirdiği,beklenti içine girdiği HAVAALANI noktasında SİYASET KURUMU içinde ki insanlar ne düşünüyorlar acaba..?
Örneğin Karabük Milletvekilleri Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Sayın BURHANETTİN UYSAL ne düşünüyorlar veya AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın MUHAMMET KAYA ne düşünüyor.
CHP İL BAŞKANI Sayın ERDOĞAN DİNÇEL.
MHP İL Başkanı Sayın BURHANETTİN ARSLAN..
Bu konu hakkında ne düşünüyorlar..
HAVAALANI konusu LİLLAHİL FATİHA oldu mu..?

KARABÜK VE YÖRESİ İNSANINA “HAVAALANI OLMADI SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ VERELİM,OYALANIN MI..?”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,Karabük insanının büyük bir heyecanla beklediği,olacağını/yapılacağını umduğu HAVAALANI olayı için olumsuz sözler etti.
“BU İŞ OLMAZ…” dedi.
“BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK..” dedi.
“ORTA YERDE BU KONU İÇİN BİR HAZIRLIK YOK..” anlamında sözler etti ve “KARABÜK’E HAVAALANI YAPILMASI BİR HAYALDİR..” anlamına gelecek sözler etti.
Daha sonra da “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURMAK EN BÜYÜK HAYALİMİZ..” anlamına gelen açıklamalar yaptı,bunlar bize göre “HAVAALANI İŞİ OLMADI,BİR PARÇA DA SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ İLE OYALANIN..” anlamında sözler oldu.
YÖRE İNSANINA BAKIYORUZ.
KARABÜK İNSANI,BU KONU İLE ÖYLESİNE İLGİSİZ Kİ..!!
Oysa HAVAALANI YAPILMASI GEREK fikrine tam anlamı ile adapte olmuş bir yapı vardı,bu yapı birkaç gün içinde tamamen ortadan mı kalktı,ne oldu..
HAVAALANI OLMADI,SANAT ÜNİVERSİTESİ VERELİM..!!
Karabük ve Yöre insanları izleyip duruyor olayı.

SANAYİ VE İŞADAMI SAYIN NAZIM ÇAPRAZ “SAYIN KAHVECİ’NİN ATAMASI ÇOK İSABETLİ OLMAŞTUR,KUTLARIM..”
Dün Karabük’ün önde gelen Cemiyetçi ve Sanayi ve İşadamlarından Sayın HACI NAZIM ÇAPRAZ telefonla aradı ve inceden bir sitemini iletti,sitem etti.
“Sayın OSMAN KAHVECİ HAKKINDA SOSYAL MEDYA DA BAZI YAKIŞTIRMALAR YAPILIYOR.SİZ, SÜTUNLARINLARINIZA ELEŞTİRİ MAHİYETİNDE DE OLSA,BUNLARI ALMASAYDINIZ..” dedi.
Sayın NAZIM ÇAPRAZ Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN,Orman Genel Müdürlüğü görevine atıf yaparak “BU GENEL MÜDÜRLÜĞÜN BÜTÇESİ BİRÇOK BAKANLIĞIN BÜTÇESİNDEN DAHA BÜYÜKTÜR..” görüşlerini dile getirdi.
Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN bu Yörenin yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olduğuna işaret ederek “GENEL MÜDÜR OLARAK VEYA MİLLETVEKİLİ OLARAK ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER VERMİŞ Sayın KAHVECİNİN ATANMASI ÇOK İSABETMLİ OLMUŞTUR..” dedi.
Yazılarımızda “ŞİMDİ Sayın OSMAN KAHVECİ İÇİN BİR YIPRATMA KAMPANYASI BAŞLATILIR..” şeklinde ifadelerimize hak verdiğini söyledi ve “KARABÜK KENDİ DEĞERLERİNİN KIYMETİNİ BİR TÜRLÜ ANLAYAMADI..” gibi özetlenecek görüşler dile getirdi.
Sayın OSMAN KAHVECİ,KARDEMİR Yönetim Kurulu’na getirilir/getirilmez,hemen/hemen AYNI KAYNAKLAR nedense bir yıpratma kampanyasının öncüleri oldular.
Sayın NAZIM ÇAPRAZ buna/bunlara değindi ve “ÜZÜLDÜĞÜNÜN..” altını çizerek “Sayın KAHVECİ’NİN KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ GÖREVİNE GETİRİLMESİ FEVKALADE İSABETLİ OLMUŞTUR…” ifadelerini kullandı.
“KENDİSİNE DESTEK VERİLMESİ GEREKİR..” dedi..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN’IN,HASSASİYETLE ÜZERİNDE DURDUĞU TESİS..
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN Karabük KATI ATIK BERTARAF Tesisi’nin 10 yıldır yapılamayışından dolayı büyük ÜZÜNTÜ DUYDUĞUNU söylüyor.
ÜZÜLMEYECEK GİBİ DEĞİL ELBET.,
KARABÜK’E KARŞI EN KÜÇÜK BİR DUYARLILIĞI OLAN HERKESİN ÜZÜLMESİ GEREKEN BİR KONU ve bu anlamda üzülen veya bu konu ile ilgilenen fazla insan olmaması da,bir başka konu.
10 YIL İÇİNDE 1.2 MİLYON LİRA HARCANMIŞ..
ORTA YERDE EN KÜÇÜK BİR GELİŞME YOK.
Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği KARVEÇ kurulduğundan bu yana 1.2 milyon lira para harcamış,ancak,ortalıkta BİRŞEY YOK,ne yazık ki BİR BAŞARI yok.
BURASINI BİR İŞYERİ OLARAK DÜŞÜNÜN..
1.2 MİLYON LİRA HARCIYORSUNUZ,KARŞILIĞI SIFIR..!!
Böyle bir şey olabilir mi..?
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN,bu YÖRE SORUNLARINA karşı hassas bir Siyasetçidir,o nedenle böyle bir BAŞARISIZLIĞA ÜZÜLDÜĞÜNÜ söylüyor..
HARCANAN PARALARIN HESABINI KİM VERECEK ACABA..?

KARABÜK İL GENEL MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK,FAVORİ SAYIN HASAN YILDIRIM GÖRÜNÜYOR,ANCAK,KULİSLER
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanlık Divanı,Başkanlığı ve Encümen Üyelikleri ile Komisyon Üyelikleri Seçimleri yapılacak,özellikle Başkanlık noktasında SIKI KULİSLER döndüğünü biliyoruz.
Şuan itibarı ile İl Genel Meclis Başkanı olan Sayın HASAN YILDIRIM,önümüzde ki dönemde de devam eder yolunda çok güçlü bir algı var ve Sayın HASAN YILDIRIM yeniden aynı göreve aday olacaktır kuşkusuz.
Sayın HASAN YILDIRIM’IN yanı/sıra Safranbolu İl Genel Meclis Üyesi Sayın AHMET SÖZEN,Ovacık İl Genel Meclis Üyesi Sayın MUHARREM ÖTER isimlerinden de kulislerde sıkça söz ediliyor.
Bu nokta da,Karabük İl Genel Meclis Üyesi Sayın SEYFETTİN DİKMEN’İN vereceği kararın çok önem taşıdığına da işaret eden ilgili ve geniş bir çevre var..
Bir değerlendirme dikkatimizi çekti,deniliyor ki “İSİMLER KULİSLERE FISILDANIYOR.HEPSİ YIPRATILSIN,GERÇEK İSİM SON SANİYE DE,SİZLERİN İSMİ ÇOK SPAKÜLE EDİLDİ,SİZLER ÇEKİLİN,ŞU İSİM ADAY OLSUN DENİLEREK SEÇTİRİLEBİLİR..”
DİKKATİMİZİ ÇEKEN BİR DEĞERLENDİRME OLDU GERÇEKTEN.

ESKİŞEHİR İLİNİN ORTASINDAN GEÇEN PORSUK NEHRİ GÜZELLİK,KARABÜK’ÜN ORTASINDA GEÇEN ARAÇ NEHRİ..!!!
ESKİŞEHİR İlinin ortasından geçen PORSUK Nehri Kente bir güzellik katmış,bir güzellik katmış,anlatmak hayli zor,DÖNÜP KARABÜK KENTİ’NE bir bakınca ARAÇ ÇAYI bu Kente ne katmış görülüyor..
PAZAR GÜNÜ 3 NİSAN TÖRENLERİ VAR.
KENT MEYDANI ile ARAÇ ÇAYI arası 50 bilemediniz 100 metre,KENT MEYDANI’NDA Kİ törenden sonra lütfen gidin KORDON PARKA,giden TDCC KÖPRÜSÜ yanına..
KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRÜN..
Allahın Karabük’e verdiği bu güzelliği KARABÜK OLARAK BİZ NASIL KİRLETMİŞ,nasıl hoyratça,nasıl görgüsüzce katletmişiz bir görün,gözlerinizle görün.
ARAÇ ÇAYI’NIN kenarlarına ÇAPUT BAĞLANMIŞ ADETA.
Su çoğaldığı ZAMAN,YUKARILARDAN GELEN ne kadar naylon/perlon varsa AĞAÇLARA TAKILMIŞ ve ortaya BAKMAYA doyamayacağınız/kıyamayacağını PİSLİK/KİRLİLİK/ÇAPAÇULLUK çıkartmış.
ESKİŞEHİRLİ PORSUK NEHRİNİ ADAM ETMİŞ..
Karabük Allahın bize verdiği o güzelliğin İÇİNE ETMİŞ..
Bize inanmayan gider bakar/görür..
DENEMESİ BEDAVA,GİDİN/BAKIN/GÖRÜN..
Sonra da NE YAPALIM KARDEŞİM,ELİMİZDEN NE GELİR dersiniz..!!

KARABÜK TOPLUMU NEDEN BU KADAR DUYARSIZ/EDİLGEN HALE GELDİ,GEÇMİŞ YILLARDA BÖYLE DEĞİLDİ..!!
Karabük toplumu neden/nasıl bu kadar duyarsız/sessiz/edilgen hale geldi,bunun toplumsal analizini yapmamız mümkün değil,bunu kabullenmek mümkün değil.
HAYRET YANİ HAYRET Kİ HAYRET..!!
Karabük’te nereye el atarsanız,adeta elinizde kalıyor..
SİYASET belki iyi niyetle,belki kandırmaca olsun diye HERHANGİ BİR KONUDA SÖZ VERİYOR,bekle ki söz yerine gelecek Karabük’ün bir sorunu halledilecek..!!
HAVAALANI FALAN YAPILMAYACAK KARDEŞİM deniliyor,Karabük toplumu İL GENEL MECLİSİ’NDE yapılacak seçimleri konuşuyor,oysa KAZMA VURUP,KÜREK SALLAMAKTAN söz eden SİYASET KURUMU idi.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ İÇİN KAÇ KEZ SÖZ VERİLDİ..!!
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ NE OLDU ALLAHAŞKINA..!!
Verilen HİÇBİR SÖZ zamanında yerine getirilmez mi Allahaşkına.
EMEKLİLERE UCUZ KONUT MART AYINDA BAŞLAR denildi..
Sahi,BU KENTİN DEVLET HASTANESİ var mı..?
Karabük toplumu sessiz/duyarsız/edilgen bir hale geldi..
Allah sonumuzu hayır eder İnşallah..
Neyse ; SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurduracağız yani..!!

ÜLKE GENELİNDE “NAYLON FATURA ARAŞTIRMASI..” VE UCU KARABÜK’E KADAR GELDİĞİ SÖYLENEN OLAYLAR..
İstanbul merkezli,ancak,Ülke geneline yayılan bir NAYLON FATURA olayı var ve işin içinde KARABÜK’TE YAŞAYANLARIN DA çıktığına ilişkin bilgiler geliyor.
RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMIYOR.
30 VİLAYETE YAYILMIŞ BİR OPERASYON..
Diğer Vilayetler bizi ilgilendirmese de,işin içinde KARABÜK’TE YAŞAYAN isimlerinde olduğu iddiaları,Karabük’ü çok yakından ilgilendiriyor elbet.
ZATEN SÜREN BİR DİZİ OPERASYON VARDI.
Bu son operasyon tuz/biber ekecektir bunun üzerine..
NAYLON İŞİ BİR SEKTÖR HALİNE GELMİŞ DEMEK.
Operasyon MİLYAR DOLARLIK meblağlardan söz edilir halde.
Herhalde RESMİ MAKAMLAR konuya ilişkin bilgilendirme yaparlar,aksi halde,herkes bir/birini karalamak için yarışa girer ve insanların böyle bir şekilde yıpratılması yanlış olur..
İŞİN İÇİNDE KİMLER VAR ACABA../

3 kişi görüş bildirdi

  1. malazgirt

    sayın gölbek; karabük halkının neden bukadar duyarsız olduğu ve bu duyarsızlık neticesinde sözverilen,yapılması gereken,zamanında bitmesi gereken hizmetlerin neden yapılmadığı/bitmediğinin cevabı zaten bügünkü yazınızın içinde gizli. Nasıl mı? nazım çapraz size “neden osman kahveciyi eleştiren yazıları yayınlıyorsun” diye sitem ediyorsa,bu hakkı kendinde görüyorsa ve bu arkadaş karabükte hesap sorması gereken,sorgulaması gereken,eleştirmesi gereken haddeciler derneği gibi bir kuruluşun başında ise karabükün neden bu halde olduğu,neden sürekli kandırıldığı,neden sürekli oyalandığının cevabı buradadır. Siyasetçi eleştirilmeyecek diye bir kanunmu var.Aksine oy verilerek şehrin sorunlarını meclise taşısın,şehre katkısı olsun,şehrin sorunlarını çözsün diye milletvekili yapılan insanları eleştirmek,hesap sormak başta oy verenler,herkesin hakkıdır. Nazım çapraz biryerlere şirin gözükme derdinde olabilir ama konuştuğu kelimeler ağzına yakışmıyor ve derneği de temsil edemiyor bence. kardemirdeki rezillikler tüm belgeleriyle ortaya çıkmışken ve bundan en çok temsil ettiği dernek etkilenmişken yine aynı arkadaş çıkmış bu rezaletin başrol oyuncularına methiyeler düzmüştü.Bırakın kardeşim bu işleri.Karabükün dışında,Türkiyenin hiçbir şehrinde siyasetçileri veya şehrin ileri geleni olduğunu iddia edenleri bu kadar el üstünde tutup,bu kadar rahat bırakmazlar.İş isterler,yatırım isterler,verilen sözlerin tutulmasını isterler.Karşılığını göremeyince de hesap sorarlar.karabükte ise körler ile sağırlar birbirini ağırlar.Baksanıza rektör bile kısa sürede karabükün ne olduğunu çözmüş, siyasilerin yıllardır ağzına sakız ettiği havaalanı için “hayal kurmayın kardeşim” diyebiliyor. Siyaset ne yapıyor; Bolu maçına taraftar gitmesini sağlayıp prim yapıyor. Böyle başa böyle traş. Doğudaki birkaç ili çıkarırsak,karabük 81 il içinde siyasi,kültürel,şehircilik,endüstriyel,ticari, toplum gücünü kullanabilme,şehir aidiyeti v.s. kriterlerde en geri kalmış il.Baksanıza; kardemir sürekli dışarıdan genel müdür getiriyor,karabükspora dışarıdan başkan bulunuyor.Herkesin keyfi yerinde.

  2. Dere Kenarı, poşet ve pislikler

    Bu konuda bizlerde utanıyoruz ama emininki bunu herkes sorguluyor dışarıdan gelenler de sorguluyor yöneticiler kim diye, Siz gazetenizin baş sayfasında kordan da ki o görüntüyü bir yayınlayın korkmayın sizin de böyle bir sorumluluklarınız var brtv yaptı, bak kuzu kuzu nasıl düzenliyorlar sorumluları, yani burada herkesin sorumluluğu var. parti yönetim başkanları , vekiller belediye, devlet kurum yöneticisi vatandaş, sivil toplum basın Karabük’ü tanıtmak ekonomik gelişmesi için uğraşmıyor muyuz
    Üniversite öğrencileri sosyal sosyal medyada fotoğraflayarak gündeme getirdi.
    Yani mesele tanıtım ise etik olmak gerekiyor kötüyü düzensizliği tanıtma (Karabük günleri) uğraşları boşa, Eskişehir gibi düzenli ol planlı ol, kaynaklarını değerlendir şehre ekonomik girdi sağla ve tanıtıma da gerek kalmaz fazla, en etkili tanıtım aracı insanlar birbirlerine anlatması. çok geri kaldık çok her yönden.

  3. karabük düşmanı

    Karabük sorunlarını dile getirmeme konusunda en büyük sorumluluk reklam geliri ve kamu ihalelerinin ilanı derdinde olan siz gazetecilerde.Fakat ne hikmetse yalakalıktan başka bildiğiniz yok maşallah.Nasıl olduysa bugün biraz eleştri yapmışsınız , herhalde birileri sizi biraz üzmüş sayın Gölbek.Karabükte konut fiyatları ve kiralar bu kadar artarken de keşke biraz duyarlı olsaydınız, gerçi sizin tuzunuz kurudur herhalde kirada oturacak değilsiniz ya.Ya da Karabük Üniversitesinde çocuğunuzda okumuyordur.Tıp fakültesi il dışında eğitim gören Üniversiteye Tıp Mühendisliği bölümü açılırken siz ne yapıyorsunuz sayın rektör deseydiniz mesela yeni vekilimiz Burhanettin hocaya.Ya da yurt kapasitesini öğrenci sayısı ile paralel arttırmak yerine yurt işletmeciliğine , müteahhitliğe soyunan sözüm ona Karabük te siyasi partilerin yönetimlerindeki geri pardon ileri gelenlerimize yada zamanın Yurtkur İl Müdürüne. Karabükte yurt pastasından pay alabilmek adına cinayet işlendi sayın Gölbet enişte kayınbiraderini ve yeğenini vurdu , neden bunlardan bahsetmez siz ve sizin gibi pek muhterem basın mensupları,reklam ve ilan gelirlerinizin azalacağından mı korkarsınız.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İskilip Belediyesi cenaze nakil ücreti almayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, cenaze nakil işlemlerinden ücret alınmayacağını bildirdi.

Çizikci, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezinde ücretsiz verilen cenaze nakil işlemini İskilip'e bağlı köylerde de ücretsiz olacağını belirtti.

Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalar yaptıklarını anlatan Çizikci, geçmişte her kilometre için 15 lira ücret alınan cenaze nakil hizmetinden vatandaşların artık ücretsiz yararlanacaklarını kaydetti.