Her Telden (4.Kasım.2015)

Her Telden (4.Kasım.2015)

Yayın: 04.11.2015 07:38
Paylaş:
A+ A-

MHP KARABÜK’TE ÜLKE GENELİNDE ALDIĞI OY ORANINI ÇOK AŞTI,CHP İSE ÜLKE GENELİNİN ÇOK ALTINDA KALDI..
Karabük Özelinde MUHALEFET Partilerinin oy durumu hayli enteresan,MHP Ülke Genelinde yüzde 11.9 oy alırken,Karabük Özelinde yüzde 19.76 oy aldı..
CHP ise Ülke Genelinde yüzde 25.3 oy alırken,Karabük Özelinde yüzde 15.25 oy aldı ve CHP Karabük’te yıllardır oyları azalan bir resim vermesi enteresan.
2007 YILINDAN BU YANA OYLARI ERİYOR KARABÜK’TE.
MHP Ülke Genelinde yüzde 11.9 oy almış,aynı MHP Karabük Özelinde yüzde 19.76 oy almış ve MHP’NİN Karabük’te,Ülke genelinde aldığı oylardan hayli fazlasını almasında ki tek etken Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN çalışmaları olarak gösterilebilir..
CHP Karabük’te yıllardır,1 Kasım Erken Genel Seçiminde ki kadar etkili,seçmene dokunan bir Seçim çalışması yaşamamıştı,ancak,5 ay önce yapılan 7 Haziran Genel Seçimlerinde aldığı oyu alamadı.
CHP OYLARI,ÜLKE GENELİNDE 0.4 CİVARINDA ARTTI..
KARABÜK ÖZELİNDE İSE AZALDI..
Oysa CHP Karabük’te Milletvekili Adayları olarak,bu Adayların Karabük’te tanınır,bilinir,sevilen isimler olması açısından çok sempatik bir hava olmasına karşın oyları 5 ay öncesine kadar azaldı.
HEMEN HERKES AÇISINDAN SÜRPRİZ BİR DURUM OLDU.
Karabük’te MUHALEFET OYLARI,adeta,ERİDİ..

DÜN AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN ALİ ERORHAN’IN İŞYERİNDE TANIK OLDUĞUMUZ BİR KONU VE BAŞARI
Dün sabah erken saatlerde Valilik Binasında ki bir işimizi halledip,Büromuza dönerken,AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Medya Sorumlusu Sayın ALİ ERORHAN’IN işyerine uğradık.
BİR SELAM VERİP,GİDECEKTİK,BİR SÜRE OTURDUK.
Orada bir kardeşimizi tanıttı Sayın ALİ ERORHAN “PARTİMİZİN ŞU MAHALLE SORUMLUSU..” dedi ve “BU KARDEŞİMİZ KENDİ MAHALLESİNDE Kİ OYLAR İÇİN BİR TAHMİN YAPTI 30 OY YANILDI,30 OY FAZLA ÇIKTI..” dedi.
AK Parti’nin O MAHALLE SORUMLUSU,oy alabilecekleri evleri tek/tek çıkartmış ve “BİZİM MAHALLEDEN 2252 OY ALIRIZ..” gibi bir rakam çıkartmış,bunu bir çizelge haline getirerek Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E vermiş.
Sayın ALİ ERORHAN ile birlikte Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E verilmiş yapılan bu hesaplama ve çizelge,sandıkların açılmış ve 2252 yerine 2282 oy çıkmış AK Partiye.
O AK PARTİ MAHALLE TEMSİLCİSİ,son gelen 30 seçmenin hangi Partiye oy vereceğini tespit edememiş demek ki,şimdi buradan bir yere varmak gerek.
AK Parti MAHALLE TEMSİLCİLERİ,bu Mahallede bir Temsilcimiz var denilsin diye,MAHALLE TEMSİLCİSİ yapılmıyor,bu Mahalle Temsilcisi de,AK Partinin diğer MAHALLE TEMSİLCİLERİ gibi,işin hakkını veriyor,Partisine böyle çalışıyor.
Bu gibi örnekleri AK Parti de çok gördük,gerçekten çok gördük.
HİÇBİR BAŞARI TESADÜFEN OLMUYOR DEMEK Kİ..

EFLANİ HAYVANSAL ÜRETİM VE YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU VE HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..
Eflani HAYVANSAL ÜRETİM VE YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU açıldı,öğrenciler geldi ve eğitim başladı,ancak,Okul halen HAYVANSAL EĞİTİM vermiyor.
İŞ GÜCÜ ve İŞ GÜVENLİĞİ ÜZERİNE EĞİTİM VERİYOR.
Daha önce çok kez yazdık,yine yazalım.
Bu Ülkenin geleceğinde HAYVANCILIK ve HAYVANCILIK ile elde edilebilecek ÜRÜNLER mutlaka olacaktır,bundan kaçınmamız mümkün değil.
EFLANİ HAYVANSAL ÜRETİM ve YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN geleceği açısından,Eflani HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulmasında fevkalade yüksek faydalar vardır.
EFLANİ İlçesi o zaman PINARBAŞI-DADAY İlçeleri ile birlikte BU ÜLKENİN çok önemli bir HAYVANCILIK MERKEZİ olur ve aynı zamanda MESLEK YÜKSEKOKULU çıkışlı öğrenciler anında iş bulurlar.
MESLEK YÜKSEKOKULU şu an itibarı ile İSMİNDE YER ALAN DALLARDA EĞİTİM VERMİYOR/VEREMİYOR,bunun yerine biraz önce yazdığımız gibi İŞ GÜCÜ ve İŞ GÜVENLİĞİ üzerinde eğitim veriyor..
Hayvancılık bu ülkenin geleceğinde var,mutlaka var..
İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ geleceğe yönelik yararlı olmaz mı..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “TIP MÜHENDİSLİĞİ FAKÜLTESİ..” VE KARABÜK’TE TIBBİ CİHAZ,İLAÇ,KOZMOTİK ÜRETİMİ..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ eski Rektörü ve şu an itibarı ile AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN girişimleri ile açılan TIP MÜHENDİSLİĞİ Fakültesi,neredeyse KAPATILIYORDU.
YÖK BU BÖLÜMÜ NEREDEYSE KAPATIYORDU..
KIP MÜHENDİSLİĞİ Fakültesi Karabüklüler tarafından iyi değerlendirilir,iyi kullanılırsa BU YÖRE TIBBİ CİHAZ,İLAÇ,KOZMOTİK üretim merkezi olabilir..
Sayın BURHANETTİN UYSAL Rektörlüğü Sırasında,AÇTIĞI/AÇTIRDIĞI HİÇBİR FAKÜLTESİ durağan,öğrenci yetiştirir diplomasını verir yollar mantığı ile ele almamıştır.
HEP,O FAKÜLTENİN,O BÖLÜMÜN gelecekte neleri tetikleyeceğini gözeterek,O DALLARA yönelmiştir,örneğin SİVİL HAVACILIK Bölümü,örneğin TIP MÜHENDİSLİĞİ,ANALİZ ENSTİTÜSÜ ve benzerleri gibi.
Bakın ÇEVRE ŞEHİRCİLİK Bakanlığı tarafından yaptırılan ZONGULDAK-KARABÜK-BARTIN Çevre Planlaması raporları var ve burada YENİCE İlçemiz için İLAÇ-KOZMOTİK Sanayi öneriliyor..
Bir yanda TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ
Öte yanda YENİCE İLÇEMİZE ÖNERİLEN SEKTÖRLER..
Bu UYUMLU BİRLİKTELİK gelecekte SONUÇ VERİR Mİ..?
İsterseniz SONUÇ VERDİĞİNİ bir düşünün,hayal edin..

ÇİN HALK CUMHURİYETİ,PİYASALARI ÖYLESİNE KARIŞTIRIYOR,ÖYLESİNE SIKIYOR ANLATMAK ZOR VE HURDACILAR
ÇİN HALK CUMHURİYETİ tüm piyasaları karıştırıyor,örneğin DEMİR/ÇELİK Piyasalarını pestile çevirdi bu Ülke,ürün fiyatları tam anlamı ile DİP YAPTI.
Şimdi HURDACILAR KAN AĞLIYORLAR..
Basına yansıyan bilgiler var ve özellikle EĞE DOLAYLARINDA binlerce milyonlarca ton hurda birikmiş,fiyatları yüksek olduğu için,hurda kullananlar UCUZ ÇİN HURDASINI tercih ediyorlarmış.
Bilindiği gibi ÇELİK SEKTÖRÜ kan ağlıyor.
EN önemlisi de KARDEMİR gibi CEVHERDEN ÜRETİM yapan,binlerce insana ekmek veren Müesseseler bundan çok olumsuz biçimde etkileniyorlar.
ÇİN İŞSİZLİK DALGASINA SEBEP OLABİLİR..
Şu an itibarı ile Ülkemiz ÇELİK SEKTÖRÜNDE 4 MİLYON TON Civarında ÜRETİM AZALMASINDAN söz edenler var,4 milyon ton azalan ÇELİK ÜRETİMİ,KAÇ İNSANIN EKMEĞİNİ DE azalttı acaba..?
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE KARŞI ÖNLEMLER DÜŞÜNÜLÜYOR MU..?

ÜLKEMİZDE ÇEYİK TÜKETİMİ YÜZDE 14 ARTARKEN,ÇELİK ÜRETİMİNİN 4 MİLYON TON AZALMASI NELERİN İŞARETİ..?
Ülkemizde ÇELİK TÜKETİMİ yüzde 14 civarında artıyor,buna karşılık ÇELİK ÜRETİMİ ise 4 milyon ton azalıyor,bunun sırrı ne olabilir,bu durumun sebebi ne olabilir..
ÇELİK İTHALİNE BÜYÜK PARALAR ÖDÜYOR ÜLKEMİZ.
Artan tüketime karşı,üretimin azalması İTHALATI TETİKLİYOR ve ÜLKEMİZİN PARALARI bu yolla dış Ülkelere,özellikle,ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE gidiyor.
TÜRKİYE ÇELİK ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ Genel Sekreteri Sayın VEYSEL YAYAN adeta feryat ediyor,SEKTÖRÜN Sorunlarını anlatıp ,duyuruyor.
Örneğin TAŞIMA FİYATLARINI gündeme getiriyor.
Dış Ülkelerden İTHAL EDİLEN,cevherin tonu 10 dolara geliyor,aynı cevherin iç piyasalarda TAŞIMA ÜCRETİ ton başına 30 doları buluyor ve galiba,TCDD fiyatları böyle.
ÇELİK SEKTÖRÜ SORUNLAR YUMAĞI HALİNE GELMİŞ..
O nedenle KARDEMİR 2015 yılını büyük bir ihtimalle ZARAR EDEREK kapatacak ve bu nokta da sevinilecek tek husus döviz fiyatlarında ki geri gidiş.
YENİ HÜKÜMET ÇELİKÇİLERİN SORUNLARINA BAKAR MI..?
Dileriz bakar,dileriz gerekli önlemler alınır..
Yoksa en büyük zararı KARABÜK GÖRÜR elbet..
KARABÜK GÖRÜR,KARDEMİR GÖRÜR zararı..!!

“EMEKLİLERE UCUZ KONUT PROJESİ..” SAKIN OLA UNUTULMASIN,GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMESİN,YAZIK/GÜNAH OLUR
1 Kasım Erken Genel Seçimi sırasında,Karabük’ün en fazla tartışılan konusu olan EMEKLİLERE UCUZ KONUT PROJESİ yerde kalmasın ve mutlaka gerçekleştirilsin.
OLAY BÜYÜK HEYECAN YARATMIŞTI.
7 BİNİ AŞKIN İNSAN EMEKLİLER DERNEĞİ’NE BAŞVURU YAPTILAR ve bunların büyük bölümü,daha önce DERNEĞE ÜYE bile olmamış insanlardı.
UCUZ KONUTU DUYUNCA ÜYE OLDULAR.
Emekliler Dernek Başkanı Sayın CELAL BULUT ve Yönetim Kurulu,bu işi titizlikle takip etmek zorundalar,ayrıca,görürsünüz yapılacak tüm Dernek Genel Kurullarında BU KONU ÜZERİNDE müzakereler yapılacaktır.
ADAYLAR BİLE BUNA GÖRE BELİRLENİR ARTIK.
Biz olayın o yanında değiliz elbet,DAR GELİRLİLER ve EMEKLİLER için TOKİ’NİN UCUZ KONUT ÜRETİMİ mutlaka gerçekleşmeli bu işin peşi bırakılmamalı..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bu konu için “BUNLAR HER SEÇİM DÖNEMİNDE TOKİ BAŞKANINI KARABÜK’E GETİRİR,SİYASİ İSTİSMARDA BULUNUR..” anlamında iddialar dile getirmişti.
Şimdi KİMİN HAKLI ÇIKACAĞI,Kamuoyu tarafından merakla izleniyor.
BU İŞ KESİNLİKLE TAVSATILMAMALI..
Ertelenme,gecikme,ciddi toplumsal sorunlara yol açabilir..

BİZ SEÇİM ÖNCESİNDE “KARABÜK KIRSAL KESİMİ GETİRİLEN HİZMETLERDEN MEMNUN,AK PARTİ OY ALIR..” DEDİK..
Okurlarımız hatırlarlar,gerek 7 Haziran Genel Seçimi,gerekse 1 Kasım Erken Genel Seçimi sırasında “KARABÜK KIRSAL KESİMİ GELEN HİZMETLERDEN MEMNUN VE AK PARTİ BURALARDAN ÇOK YÜKSEK OY ALIR..” gibi tespitlerde bulunmuştuk.
ŞİMDİ SİYASİ PARTİLER,BİR ARAŞTIRSINLAR..
Karabük KÖYLERİNDEN,İLÇE KÖYLERİNDEN hangi Parti ne kadar oy almış,bir çıkartsınlar ve o zaman söylediklerimizin ne kadar haklı olduğunu kendileri de görürler.
Sanıyoruz KARABÜK ve İLÇELERİN Köylerinden AK Parti yüzde 75-85 arasında oy aldı ve bu KARABÜK ÖZEL İDARE GENEL Sekreterliği ile İL GENEL MECLİS Çalışmalarının başarısını işaret etmez mi..?
Ayrıca,eğer bugün yaşanan SİYASAL KONJONKTÜR bir YEREL SEÇİMDE yaşanmış olsa İL GENEL MECLİS ÜYELERİNİN tamamı AK Partili Üyelerden oluşur.
GERÇİ GEÇMİŞ YILLARDA BÖYLE OLMUŞTU..
Sözü özetleyelim..
AK Parti KARABÜK ve İLÇELERİNİN KÖYLERİNDEN çok yüksek oy alıyor,bu ÖZEL İDARE GENEL Sekreterliği tarafından İL GENEL MECLİSİ tarafından getirilen hizmetlerden memnuniyeti göstermez mi..?
KIRSAL KESİMDE AK PARTİ yüzde 75-85 arası oy aldı galiba.
Kesin rakamlar yakında çıkar..

BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ,O CİVARIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİR..!!
AK Parti 1 Kasım Erken Genel Seçimleri sırasında birçok vaat verdi bunların bir bölümü zaten süren işler,ancak,BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ yerine yapılacak olan AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ çok ciddi,çok önemli.
KARABÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR PROJE.
Bizim bildiğimiz kadarı ile KISA SÜRE İÇİNDE eski Hastanenin yıkımı başlayacak,AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BİNALARININ yapımına geçilecek.
ORADA YİNE BİR SAĞLIK BİRİMİ KALACAK ELBET.
Hastane değilse bile,KÜÇÜK ve CİDDİ BİR BİRİM KALACAK.
Yani BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ tamamen gündemden kalkmayacak,POLİKLİNİK HİZMETLERİ veren bir birim kalacak orada.
Ancak esas olay AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI Merkezi ve DİŞ FAKÜLTESİ elbet.
Bunlar gerçek olduğunda o civarın çehresi değişir.
Müthiş gelişmeler yaşanır Bayır Mahalle civarında..
Yeter ki işler süratle başlasın/bitirilsin..

2 kişi görüş bildirdi

  1. EFLANİLİ TÜCCAR OĞLU

    EFLANİ İÇİN AKLI BAŞINDA ÖNERİ AHMET ABİNİN YAPTIĞI GİBİ OLUR.NEYMİŞ EFLANİYE HAVAALANI YAPILMALIYMIŞ,OLACAK İŞMİ BU.İNSAN BÖYLE BİR DÜŞÜNCEYİ DİLE GETİRİRKEN O BÖLGENİN GELMİŞİNİ GEÇMİŞİNİ GELENEKLERİNİ BİLEREK KONUŞMALI.EFLANİYE HAVAALANI DERSENİZ KİMSE BUNA DÖNÜP BAKMAZ.AMMA HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DERSENİZ HERKES İLGİLENİR BU AKILLICA BİR ÖNERİ OLDUGU İÇİN HERKES İLGİLENİR.
    AHMET AMCA BU ÖNERİN İÇİN SANA ÇOOOK TEŞEKKÜRLER.EFLANİ HAYVANSAL ÜRETİM VE YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU VE BUNA PARALEL HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ FİKRİ HAKKATEN ÇOK YERİNDE.ŞİMDİ İLÇE SİYASETÇİLERİ BU İŞİ KOVALASINLAR

  2. hayretsiniz golbek

    Sayın Golbek, TOKİ baskanı gelmiş herkese konut yapcam demiş,MEhmet Ali Şahin bu işin takipçisiyim demiş, bu saatten sonra bu işi takip etmesi gerekeni sadece emekliler derneği olarak görmek tarafsız bir bakış açısı değildir.
    Bu işi asıl takip etmesi gereken Ak parti il yönetimidir, dernek de tabiki takip etmelidir. ama TOKİ baskanı KArabuge gelip o açıklamaları yaptıktan sonra asıl sorumluluk AK PArtinindir.Bu konuya eminim siz de katılırsınız.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, öğrencilerle buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzon'da lise ve ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Avcı, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ve Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Avcı, eğitim ve sağlık konularında çok hassas olduğunu belirterek, “Özellikle eğitim ve sağlıkla ilgili bütün projelerde bulunmaya çalışıyorum. Bu güzel enerjiyle sizlerin karşısında olmaktan son derece mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Avcı, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Zekeriya Abanozoğlu'na futbolcuların imzaladığı Edin Visca forması hediye etti.

Avcı, programın ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.