Her Telden (8.Aralık.2015)

Her Telden (8.Aralık.2015)

Yayın: 08.12.2015 08:31
Paylaş:
A+ A-

BAĞ-ESSAN SANAYİ SİTESİ VE HEMEN İLERİSİNDE OTURAN 1400 NÜFUS VE SİTE SAKİNLERİNDEN ŞİKAYETLER..
BAĞ-ESSAN SANAYİ SİTESİ’NDE İşyeri olan esnafların DÜKKAN ÖNLERİNE taşmaları,hatta,bazı üretimlerini,montajlarını DÜKKAN ÖNÜNDE yapmaları,hemen ileri de oturan KONUT SAHİPLERİNİ müthiş rahatsız ediyor.
1400 CİVARINDA NÜFUS YAŞIYOR ORADA..
“EMİN OLUN,YAYA KALDIRIMLARINDAN YÜRÜYEMİYORUZ..”
“YAYA KALDIRIMLARI BİZE/YAYALARA YAPILMAMIŞ SANKİ..”
YAYA KALDIRIMLARI DÜKKANLARA İLAVE EDİLMİŞ..” diyorlar.
Dün bir kardeşimizle karşılaştık “BAĞ-ESSAN SANAYİ SİTESİ’NDE İŞYERİ OLANLAR,ÜRETİMLERİNİ DÜKKANLARINDA DEĞİL YAYA KALDIRIMLARINDA YAPIYORLAR.BİZ ARAÇ TRAFİĞİNİN İÇİNDE YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYORUZ..” yakınmasında bulundu.
Doğrusu,yürüyüş yaptığımızda,aynı sıkıntıları bizde çekiyoruz.
Aslında bu sorun,yalnızca BAĞ-ESSAN SANAYİ Sitesi’nde ki İŞYERLERİ için geçerli değil,Karabük’ün ne kadar CADDESİ VARSA hepsi içinde geçerli.
İŞYERİ SAHİPLERİ YAYA KALDIRIMLARINI KULLANIYORLAR.
Hem hoyratça kullanıyorlar.
İsteyen CADDELERİ ŞÖYLE BİR GEZSİN,BİZZAT GÖRSÜN..
Yaya kaldırımları,İşyerlerinin BÜYÜTÜLME ALANI gibi..
40 Metrekare DÜKKAN alanı,20 Metrekare de KALDIRIM ilavesi..!!

30 ARALIK TARİHİNE KADAR “HALK BANKASI KARABÜK ŞUBELERİNE KAÇ EMEKLİ PARA YATIRACAK ACABA..?”
EMEKLİLER UCUZ KONUT almak için 30 ARALIK gününe kadar HALK BANKASI KARABÜK ŞUBESİ/ŞUBELERİNE 500 lira para yatırmak zorundalar..
426 KONUT YAPILACAK..
Bunun için 500 lira para yatırılması gerekiyor…
Daha sonra ki ödemeler için TOKİ detaylı bilgiler veriyor ve yüzde 12 peşinat yatırana 180 ay vade,yüzde 20 peşinat yatırana ise 240 ay vade yapılacağına ilişkin görüşler dile getiriliyor.
Ancak BU KONUTLARDAN alabilmek için,ALMAK İSTEYEN AİLENİN aylık geliri 3200 liradan az olacak ve ayrıca,KENDİSİNE,EŞİ ve ÇOCUKLARINDAN hiçbiri için konut olmayacak.
BİR KARDEŞİMİZİN İDDİASI VARDI..
“KARABÜK EMEKLİSİ TOKİ’DEN KONUT ALAMAZ..” diyordu.
Neden olarak “HEMEN HERKESİN,EBESİNDEN,DEDESİNDEN KALMA BİR GAYRIMENKULÜ veya GAYRIMENKUL HİSSESİ VARDIR..” diyordu.
“AYRICA,EMEKLİMİZ O PARALARI ÖDEYEMEZ..” diyordu..

EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN CELAL BULUT “HİÇBİR ANLAMDA SİYASET YAPMADIK..”
EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE Başkanı Sayın CELAL BULUT,dün bir Basın Toplantısı düzenleyerek “BÜTÜN AMACIMIZ EMEKLİMİZE UCUZ KONUT EDİNDİRMEKTİR.HİÇBİR ANLAMDA SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMEDİK..” dedi.
TOKİ Tarafından açıklanan UCUZ KONUT işine girdikleri zaman “GENEL SEÇİM YOKTU Kİ..” diyen Sayın CELAL BULUT,Üyelerine hizmet için girdikleri bu iş için “HİÇBİR ANLAMDA SİYASET DÜŞÜNMEDİKLERİNİ..” anlattı.
SAFRANBOLU/KIRANKÖY MEVKİİ’NDE 426 KONUT YAPILACAK şeklinde bilgiler veren Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Sayın CELAL BULUT “SOĞUKSU MAHALLESİ SOĞAN TARLASI MEVKİİ’NDE DE KONUT YAPILACAĞINI SANIYORUZ..” dedi.
Öte yandan,dün hakkın Rahmetine kavuşan Safranbolu Eşrafından değerli büyüğümüz RAHMİ SARAÇOĞLU’NUN cenazesinde CHP’LİLER ile karşılaştık.
“EMEKLİLER DERNEĞİ ,UCUZ KONUT LAFLARI İLE,1 KASIM GENEL SEÇİMİNİ DİREKT OLARAK ETKİLEDİ.BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ.İSTİSMAR EDİLEN EMEKLİLER BUNUN HESABINI SORACAKTIR..” gibi görüşler dile getirdiler.
CHP İçinde Siyaset yapan o dostlarımız “EMEKLİLER DERNEĞİ 7 BİN KONUT YAPTIRSIN,BİZDE ALKIŞLAYALIM.BUNUN GERÇEK OLMASI MÜMKÜN DEĞİL.RESMEN SİYASET YAPTILAR,AMA,PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ..” görüşlerini dile getirdiler..
Öte yandan TOKİ tarafından yaptırılacak olan ve 500 lira talep parası toplanmasına başlanan 426 konutun SAFRANBOLU/KIRANKÖY mevkii’nde yapılması konusuna da EMEKLİLER arasında belirli tepkilerin olduğuna dikkat çekiliyor.
“KARABÜK BAŞLATTI,SAFRANBOLU KAYMAĞINI YİYOR..”
Bu tür görüşler dikkati çekiyor.

MAKASBAŞI BÖLGESİNDE YAPTIRILAN “KAPALI SPOR SALONU VE HÜRRİYET CADDESİ İLE KARABÜK BAĞLANTISI..”
Dün çok sevdiğimiz ve önemsediğimiz bir kardeşimizle birlikte ÇARŞAMBA PAZARI veya MAKASBAŞI olarak bilinen Bölgeye yaptırılan KAPALI SPOR SALONU’NUN Karabük ile bağlantısına baktık.
KAPALI SPOR SALONU,HÜRRİYET Caddesi ile KARABÜK Bağlantısı tam anlamı ile AYIPLI BİR DURUM gösteriyor,DERENİN ÜZERİNDE derme çatma bir KÖPRÜ,Dere Yatağı kepazelik/pislik..
KAPALI SPOR SALONU ÇİÇEK GİBİ,TERTEMİZ..
KARABÜK ile BAĞLANTIYI,ya dolaşarak kuracaksınız ve HÜRRİLET Caddesi ile kuracaksınız,HÜRRİYET Caddesi ile kurmak içinde o KÖPRÜDÜN geçerek pisliklerin içinden Karabük’e ulaşacaksınız..
BUİRKAÇ KEZ YAZDIK..
Geçtiğimiz aylarda OKULLAR ARASI ESKRİM Müsabakaları vardı ve birçok OKUL BU müsabakalara katıldı,şimdi düşünüyoruz o çocuklar MEMLEKETLERİNE DÖNDÜKLERİNDE,NASIL BİR KARABÜK ANLATMIŞLARDIR acaba..?
O Kardeşimizle bunları konuşa/konuşa döndük..
Gerçi FEVZİ FIRAT Caddesi daha mı iyi diyecek olursanız şayet..
“O KONUYU CADDE ÜZERİNDE Kİ ESNAFLARA BİR SORUN..!!”
İŞYERİ SAHİPLERİ SİZE CADDENİN DURUMUNU ANLATIR..!!

KARABÜK ÖZELİNDE,DEVLET HASTANESİ OLMAYAN VEYA ŞU ANA KADAR DÜŞÜNÜLMEYEN İKİ İLÇEMİZ HANGİSİ..?
Karabük Özelinde BAĞIMSIZ DEVLET Hastanesi olmayan ve DEVLET HASTENESİ DÜŞÜNÜLMEYEN İki İlçemiz hangisi,bu yönde bir FİKRİNİZ VAR MI..?
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ 75 YATAK.
EFLANİ DEVLET HASTANESİ 10 YATAK.
YENİCE DEVLET HASTANESİ 25 YATAK (Yapım aşamasında)
ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ 25 YATAK.
Dikkat edin KARABÜK ve OVACIK’TA ne Devlet Hastanesi var,ne de DEVLET HASTANESİ YAPIMI düşüncesi var,diyeceksiniz ki “BU NOKTA DA,ŞİRİNEVLER HASTANESİ AFİLASYON USULÜ ÇALIŞIYOR..”
Yani hem ÜNİVERSİTE HASTANESİ,hem de DEVLET HASTANESİ statüsünde çalışıyor ŞİRİNEVLER DEVLET HASTANESİ,bu durum,ŞİRİNEVLER HASTANESİ’Nİ boğuyor mu/boğmuyor mu..?
DEVLET HASTANESİ’NİN yapması gerekenlerde orada yapılıyor..
KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ ŞART,bunu anlatmak istiyoruz.

KARABÜK’TE MUHALEFET SİYASETİ,”SİYASET GİBİ YAPIYORLAR MI,YOKSA PARTİ LOKALİ Mİ BEKLİYORLAR…?”
Karabük’te MUHALEFET PARTİLERİ’NİN sesini duymak oldukça zor,hemen hiçbir konuda bir görüş vermiyorlar,PARTİ LOKALİ beklemeyi,kendi üyeleri ile mücadeleyi SİYASET SANIYORLAR..
Örneğin EMEKLİLERE UCUZ EV KONUSU..
Binlerce insanı ilgilendiren böyle bir konu MUHALEFETİN GÜNDEMİNDE bile değil,İKTİDAR PARTİSİ ise çok zeki bir strateji ile olayı EMEKLİLER DERNEĞİ’NİN ÜZERİNE YIKTI,kenardan seyrediyor.
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Dün bir cenaze nedeni ile gittiğimiz Safranbolu’da CHP içinde Siyaset yapan birkaç dostumuzla ayaküzeri konuştuk,EMEKLİLERİN BU EV SORUNUNA EĞİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER,dileriz dedikleri gibi yaparlar.
“EMEKLİLERE ZAM VERECEĞİZ..” noktasında TÜM PARTİLER Seçim zamanı bir/birleri ile yarışıyorlardı,EMEKLİLERE ŞU HAK ve PARALARI VERECEĞİZ diye Siyasi Partiler arasında yarış yaşanıyordu.
SEÇİM BİTTİ HEMEN HERKES SUSTU..
Örneğin MUHALEFET PARTİLERİ Karabük’te ne yaparlar..?
PARTİ LOKALİ BEKLEMEKLE SİYASET OLMAZ Kİ..!!
Bakın BİNLERCE KİŞİ,BİNLERCE EMEKLİ bu işe odaklanmış..
Siyasi Partilerden ses/seda yok..

“CUMALİ POYRAZ..” İSMİ İLE YORUM YAZAN BİR OKURUMUZUN “HASTANELER KONUSUNDA Kİ YAKLAŞIMI..”
İktidara mensup kişiler KARABÜK’TE HASTANE ve SAĞLIKTA SORUN YOK olayını gündeme getiriyorlar,bunu söylüyorlar,ileri sürüyorlar.
BU KONU SÜREKLİ TARTIŞMA KONUSU OLUYOR.
Dün CUMALİ POYRAZ ismi ile HER TELDEN Köşesine YORUM YOLLAYAN bir okurumuz ne güzel analizler yapmış,özellikle FİZİK TEDAVİ noktasında getirdiği görüş gerçekten dikkat çekici.
Sayın CUMALİ POYRAZ isimli okurumuzun BOLU İLİ ile yakın bir ilgisi var sanıyoruz ve SAĞLIK SEKTÖRÜNDE bu iki komşu İli analiz etmiş,Hastaneleri tek/tek yazmış.
BUNLARA HAYIR DEMEK MÜMKÜN MÜ..?
Okurumuz Sayın CUMALİ POYRAZ’IN özellikle FİZİK TEDAVİ noktasında getirdiği eleştiri,bu dalda tedaviye ihtiyaç duyan hemen herkesin yana/yakıla dile getirdiği bir olay.
DİLERİZ BU YORUM DİKKATE ALINIR..
Özellikle FİZİK TEDAVİ noktasında hızlı gelişmeler olur..
Karabük’ün SAĞLIK NOKTASINDA Kİ en büyük eksikliklerinden birisinin DEVLET HASTANESİ olmayışı olduğuna işaret edenlerin sayısı o kadar çok ki..
İL MERKEZİNDE DEVLET HASTANESİ YOK..
Yerine AFİLASYON denilen sistem yürütülmeye çalışılıyor..
Sayın Okurumuz detaylı bilgiler vermiş,analizde bulunmuş..

4 kişi görüş bildirdi

  1. chp zihiyeti

    bu cHPden hiçbirşey olmaz arkadaş. Toki baskanı gelmiş demiş ne kadar konut varsa yaptıracam diye.Emekliler derneğinin ne günahı var.Git iktidar partisinden hesap sor sorabilirsen tabi.Az mantıklı olun ya.

  2. MUHALEFETMİ VAR

    AHMET BEY KARABÜKTE MUHALEFET PARTİSİMİ VAR.MHP TEK ADAMCILIK OYNAMAYA DEVAM.İL BAŞKANININ SESİ ÇIKMAZ TAM MEMUR ZİHNİYETİYLE SABAH PARTİYE GEL AKŞAM PARTİYİ KAPAT EVE GİT.CHP İL TEŞKİLATI YÜKSEK KALİBRELİ İSİMLERDEN KURULU AMMA KARABÜK SORUNLARINA VAKIF DEYİLLER.ZATEN ONLAR MASALARDA HÜKÜMET KURARLAR HÜKÜMET BOZARLAR.EMEKLİLERLE İLGİLENİCEKLERMİŞ GÖRÜCEZ BAKALIM.İL BAŞKANI ERDOGAN DİNÇELİN SESİ ARTIK YENİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUNCAYA KADAR ÇIKMAZ.YAZDIKLARIN DOĞRU BUNNAR KENDİ ÜYELERİNYE UĞRAŞILRAR SİYASET YAPMAZLAR

  3. EMEKLİ

    EMEKLİLER CEMİYETİ BAŞKANI CELAL BULUT BAL GİBİ SİYASET YAPTIN EĞER SİYASET YAPMIYORSAN ÇIKARSIN EMEKLİLERE UCUZ KONUT TEMİNİ NOKTASINDA MÜCADELE EDERSİN

  4. 5000 EVLERDEN

    sayın gölbek çok doğru bir konuya parmak basmışsın,gerçektende makAsbaşına yapılan kapalı spor salonu eğer çevresi ile berabar bir düzenleme yapılmazsa ,virane bir şekilde mahalle ortasında kalakalır verm savaş dispanserinin olduğu bölgeden itibaren istasyona kadar olan belgedeki haddehaneler şu anda çalışmıyor kapalı olarak beklitor toki konutlaraı buralara yapılamazmı? TAM ŞEHRİN GÖBEĞİ SAYILIR. HEMDE HÜRRİYET CADDESİ İLE BAĞLANTILI OLUR BURALARA HAREKET GELİR YENİ MAHALLE VE SOĞUKSU MAHALLELERİ BİRAZ OLSUN KALKINIR. UZAK BÖLGELERE YAPILAN TOKİ KONUTLARI KARABÜK E BİR ŞEY KAZANDIRMAZ ZATEN MÜTEAHHİTLER YETERİ KADAR KARABÜK TE KONUT YAPTILAR ŞİRİRNEVLER DOLDU 100 YIL DOLDU BEŞBİNEVLER DOLDU ARSA KALMADI. ANCAK İSTASYON BÖLGESİ MAKASBAŞI YENİ MAHALLEYE TOKİ KONUTLARI YAPARSA HEM DARGELİRLİ EMEKLİLER BUNDAN FAYDALANIR. HEMDE BURALARDAKİ ÇİRKİN YAPI VE GÖRÜNTÜLER YOK OLUR BURALAR NEZİH BİR MAHALLE ORTAMINA KAVUŞUR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.