Her Telden (10.Aralık.2015)

Her Telden (10.Aralık.2015)

Yayın: 10.12.2015 08:31
Paylaş:
A+ A-

BAYIR MAHALLE SAKİNLERİ DERTLİ “HASTANE BOŞALDI,HER TÜRLÜ UYGUNSUZ İŞ BURADA ÇEVRİLİYOR..” SÖZLERİ
Birkaç gündür BAYIR MAHALLE sakinlerinden yoğun bir yakınma geliyor ve “HASTANE BOŞALTILDI,HENÜZ YIKIM BAŞLAMADI VE HER TÜRLÜ UYGUNSUZ İŞ BURADA ÇEVRİLİYOR..” sözleri ediliyor..
HASTANE İÇİNDE ATEŞ BİLE YAKILIYORMUŞ..
Bayır Mahalle sakinleri müthiş dertliler “TİNERCİLER,BALİCİLER,KADIN PAZARLAYANLAR BURALARI MESKEN TUTTULAR.ŞU YIKIM İŞİ ARTIK BAŞLASA İYİ OLUR..” diyorlar.
Peki KİK bu nokta da kararını ne zaman açıklayacak..?
Bilindiği gibi BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ’NİN YIKIMI,AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ olarak YAPIM ihalesi geçtiğimiz süreçte gerçekleştirildi,ancak,BU İHALEYE İTİRAZ EDİLDİ.
Yapılan itiraz KAMU İHALİ KURUMU tarafından görüşülüp,karara bağlanacak,buna göre YA YIKIM işlemleri,daha sonra BİNANIN YAPIM işlemleri başlayacak veya YENİDEN İHALESİ için çalışma yapılacak.
Ancak ;O SÜRE İÇİNDE,anılan Hastane UYGUNSUZ İŞLER MEKANI gibi mi kullanılacak,BAYIR MAHALLE sakinleri buna dikkat çekiyorlar ve böyle bir gelişmeden müthiş rahatsızlık duyuyorlar..
HASTANE BOŞALTILDI,YENİ SORUNLAR ÇIKIYORMUŞ..
BALİCİ/TİNERCİ/KADIN/KIZ DÜMENLERİ DÖNÜYORMUŞ.
Herhalde MAHALLE SAKİNLERİ ile sorunlar çıkacak..!!

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ,DOÇ.DR.SAYIN ALAADDİN POLAT İLE CİDDİ BİR İVME KAZANDI..
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi Başhekimliği görevine Doç.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT’IN atanması ile Hastane çok önemli atılımların içine girdi,çok ciddi bir ivme yakaladı.
HASTANE BİNASININ YAPIMINDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR VAR ve bu şekli ile yapının teslim alınması ne derece doğru olmuş,o ayrı bir konu..!!
Örneğin TIBBİ ATIK DEPOLANMASI şu an itibarı ile nasıl yapılıyor..?
Galiba bu atıklar çöp konteynırlarında toplanıyor,iki günde bir Zonguldak’tan gelen akredite bir Firma bunları alıp gidiyor,böylesine hayati bir TESİSİN HASTANE PROJELERİ içinde gösterilmemiş olması mümkün mü..?
GÖSTERİLDİ İSE,NEDEN YAPTIRILMAMIŞ OLABİLİR..?
JENERATÖR/HAVALANDIRMA GÜRÜLTÜLERİ noktasında çok önemli eksiklikler var,bunlar çalıştığında,adeta,Şirinevler Mahallesi savaş alanı gürültüsüne giriyor.
Başhekim Doç.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT ve Hastane Müdürü,birlikte çalıştıkları mesai arkadaşları bir yandan bu eksik/gedikleri gidermek için çaba gösterirken,öte yandan TIBBI ANLAMDA çok önemli işlere imza atıyorlar.
Örneğin ANJİYO yapılmaya başlanması bunların başında geliyor..
KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ ÇOK OLUMLU BİR YOLA GİRDİ..
EK BİNA YAPIMI ile bu Hastane BÖLGENİN TIP MERKEZİ olmaya aday.

ÜLKENİN “PARLAYAN YILDIZI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,KEŞKE ÜLKE GÜNDEMİNE BÖYLE GELMESE..” ÜZÜLÜYORUZ..
Ülkemizin PARLAYAN YILDIZI olarak tanımlanan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ keşke gündeme böyle abuk/subuk olaylarla gelmesi,keşke bu tür söylentiler,olaylar BÜNYEDE ÇÖZÜMLENEREK Kamuoyu’na yansıtılmasa.
DOĞRUSU BİR KARABÜKLÜ OLARAK ÜZÜLÜYOR İNSAN.
Siz YEREL ÖLÇEKTE istediğiniz kadar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ göklere çıkartın,ULUSAL GENİŞLİKTE BASINA yansıyan bir pis,çirkin,adi gelişme hepsini siler/süpürür götürür.
Şimdi,atıyoruz,MALATYA Kentinde,URFA Kentinde veya EDİRNE Kentinde yaşamını sürdüren ve gelecek yıl ÜNİVERSİTE TERCİHİ yapacak bir genç BU HABERLERİ okuyunca ne düşünür Allahaşkına..?
Efendim,şimdi de,galiba korumacılık refleksi ile “İFTİRADIR,DEĞİLDİR..” gibi bir tartışmanın altına ateş konularak olayın büyütülmesi gibi bir yola girilecek sanıyoruz.
OLAYIN BÜNYE DE ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN DEĞİL MİYDİ..?
Ortaya böyle bir irade konulması,bünye de çözümü mümkün olmadı mı..?
Bir yanda CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN başarılı çalışmalarını bildiği,hep takdir ettiği KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE bir yarışma nedeni ile övgüler düzerken,öte yandan BÖYLESİNE ADİ,PİS,AŞAĞILIK bir haber ile gündeme gelmek..!!
İnanın,bu tür haberler içimizi acıtıyor,gerçekten üzülüyoruz.

“YOK ABİ NE TATLI SUYU,BU KANALİZASYON SU,CADDEYE ÇIKARKEN SÜZÜLÜYOR,TEMİZ GÖRÜNÜYOR..” SÖZÜLERİ
FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde,günlerdir BİR SU AKIYOR,epeyce süredir akıyor bu su ve orada İŞYERİ OLAN esnaflara sorduk “ BU TEMİZ SU GÜNLERDİR CADDEYE AKIP DURUYOR,BİR YERLERE SÖYLEMEDİNİZ Mİ..” diye.
Bir kardeşimiz “BEN 4 SENEDİR BURADAYIM.BU SU HEP AKAR.ŞİMDİ ETRAFINI DA AÇTILAR İŞTE GÖRÜYORSUNUZ,AKIP DURUYOR..” dedi.
Bir başka esnaf kardeşimiz “ABİ BU TEMİZ SU DEĞİL.ASLINDA KANALİZASYON SUYU.TOPRAĞIN ÜZERİNE ÇIKARKEN SU TOPRAKTA SÜZÜLÜYOR ONDAN TEMİZ GİBİ GÖRÜNÜYOR..” bilgisini verdi.
Eğer öyleyse durum daha ciddi..!!
Bu su nerede diye merak eden var ise,FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde ve Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN beyaz rengi ile dikkat çeken İŞYERİ önüne hayli yakın,hatta önünde sayılır..
ASLINDA FEVZİ FIRAT CADDESİ dipten/doruğa sorun..
YAYA KALDIRIMLARI TAM BİR SORUN..
ASFALTI AYNI ŞEKİLDE SORUN..
Nedense bu Cadde üvey evlat muamelesi görüyor ve İŞYERİ Sahipleri adeta burunlarından soluyorlar,ne var ki soludukları,sinir yaptıkları ile kalıyorlar,çözüm noktasında fazla bir etkileri olmuyor..
Dertlerini içlerine atmak zorunda kalıyorlar..

AK PARTİ,KARABÜK ÖZELİNDE,YENİCE SEÇMENİNDEN YÜZDE 57.5,SAFRANBOLU SEÇMENİNDEN YÜZ 55.7 OY ALDI..
1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİNDE,AK Parti KARABÜK ÖZELİNDE (YANİ KARABÜK’ÜN TAMAMINDAN) Yüzde 60.5 oranında oy aldı.
Ancak SAFRANBOLU ve YENİCE İlçeleri AK Parti’nin Karabük’te aldığı oy oranından hayli geride kaldılar,AK Parti içinde bu gelişmenin araştırması yapılıyordur sanırız.
Örneğin AK PARTİ SAFRANBOLU’DA yüzde 55.7 OY ALDI..
YENİCE İLÇESİNDE yüzde 57.5 oy aldı..
Bu oy oranları DİĞER İLÇELERE baktığınızda hayli düşük..
AK Parti içinde bunun araştırması mutlaka yapılır/yapılıyordur.
Oysa gerek SAFRANBOLU’YA,gerekse YENİCE’YE çok önemli hizmetler aktarıldı AK Parti döneminde,örneğin EFLANİ’YE gelen hizmet ile O iki İlçe kıyaslandığında Eflani mutlaka daha mağdur çıkar.
Ama OY ORANI açısından iki İlçe geride,EFLANİ ise birinci..
AK Parti içinde bunların araştırması yapılıyordur mutlaka.

RAHMETLİ LEYLA DİZDAR’IN CENAZE TÖRENİ ÇOK KALABALIKTI VE KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SAYIN YILMAZ İLE..
Safranbolu’nun önde gelen bir ailesinin kızı olarak Dünyaya gelen,Ziraat Mühendisi ve Karabük’ün İlçe olduğu dönemler Karabük İlçe Ziraat Müdürü olarak uzun süre görev yapmış Sayın LEYLA DİZDAR hanımefendi vefat etti.
Rahmetli LEYLA DİZDAR,bu Yörenin yetiştirdiği önemli Sanayici ve İşadamlarından Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN eşiydi ve cenaze merasimine Ülkenin birçok yerinden büyük bir kalabalık iştirak etti.
Cenaze namazını beklerken,KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ ile bir süre sohbet ettik,daha sonra sohbetimize KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın AHMET YOLBULAN’DA iştirak etti.
KARDEMİR’İ konuştuk,ÇELİK SEKTÖRÜ hakkında bilgiler aldık.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ Çelik sektörünün sorunu olarak “TÜM DÜNYA DA OLDUĞU GİBİ ÜLKEMİZDE DE ÇİN HALK CUMHURİYETİ’Nİ GÖSTERİYOR..”
“ÇİN UCUZ ÜRÜN SATARAK DÜNYA PİYASALARINI BATIRIYOR..” diyor Sayın UĞUR YILMAZ ve “ÖRNEĞİN BREZİLYA’DA 24 ÇELİK ÜRETİCİSİ FİRMA KAPATTI,ÜRETİMİ DURDURDU..” diyor.
Sayın UĞUR YILMAZ sektörde yaşanan bu krize rağmen KARDEMİR’İN GELECEĞİNDEN ÇOK UMUTLU olduğu mesajlarını veriyor ve “BU KRİZLİ ORTAMA KARŞI KARDEMİR AYAKTA KALACAKTIR..” görüşlerini dile getiriyor.
“ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE KARŞI TÜM DÜNYA ORTAK HAREKET ETMEK ZORUNDA..” gibi görüşler dile getiren KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ “KENDİLERİ DE ZARAR EDİYORLAR..” gibi çok çarpıcı bilgiler veriyor.
“ZARAR EDEREK DÜNYA PİYASALARINA MAL VERİYORLAR..” diyor.
KARDEMİR’İN 2 milyon ton üretimi yakaladığına işaret ediyor..
“BU KRİZLİ DÖNEMİ MUTLAKA AŞACAĞIZ..” diyor..

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN “SÖZÜNÜ TUTUYOR..”
1 Kasım Erken Genel Seçim sürecinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir açıklama yapmıştı.
Bu açıklamasında bir cümlesi hep aklımızda oldu.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Siyasi geçmişinde “CUMHURBAŞKANI,BAŞBAKAN VEKİLİ OLARAK İMZA ATTIĞINA..” dikkat çekmişti “ÇEŞİTLİ BAKANLIKLARDA BULUNDUĞUNA..” işaret ederek,bir olayın altını çizmişti.
Sayın ŞAHİN “SİYASETEN GELMEK İÇİN MÜCADELE VERECEĞİM HİÇBİR MEVKİ/MAKAM YOK.BUNDAN SONRA BÜTÜN MESAİMİ KARABÜK İÇİN HARCAYACAĞIM..” anlamında ifadeler kullanmıştı..
AYNEN DEDİĞİNİ YAPIYOR Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN..
Karabük’e geliyor,KÖYLERİ GEZİYOR,sorunları tespit ederek,anından İLGİLİ MÜDÜR/GENEL MÜDÜR o surunun çözüm merci neresi ise orayı arayarak talimat veriyor..
AK Parti içinden Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN programlarını,öncelikle TÜM KÖYLERİ GEZMEK ÜZERİNE kurduğu belirtiliyor ve bu anlamda Köy gezilerini sürdürdüğüne de işaret ediliyor.
Sayın ŞAHİN gerçekten çok nitelikli bir Siyasetçi..
Aylar önce yaptığı açıklamaların GEREĞİNİ YERİNE getiriyor ve bu anlamda “BUNDAN SONRA,MESAİSİNİ KARABÜK İÇİN HARCAYACAĞININ İŞARETLERİNİ VERMEYE BAŞLADI BİLE..”
Zamanı elverdiğince Köy Gezileri yapıyor Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN..

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SAYIN UĞUR YILMAZ “YENİ MÜDÜRLÜKLER,KAPASİTEYE GÖRE DÜZENLENİYOR..” DEDİ..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ’A yeni açılan Müdürlükler ile ilgili çok sayıda eleştiri geliyor “KARDEMİR ZARAR EDERKEN YENİ MÜDÜRLÜKLER NEYİN/NESİ OLUYOR ŞEKLİNDE YORUMLAR GELİYOR,NEDİR İŞİN ASLI..” diye sorduk.
“DOĞRUDUR,YENİ MÜDÜRLÜKLER AÇIYORUZ.AÇMAK ZORUNDAYIZ..” dedi ve bunların eleştiri konusu yapılmasını doğru bulmadığına işaret ederek “20-30 MÜDÜR AÇILMAZSA ZARAR OLMAYACAK MI..?” diye sordu.
KARDEMİR’İN sürekli kapasite yükselttiğini işaret eden Sayın UĞUR YILMAZ “KARDEMİR’İ KÜÇÜK TONAJLI ÜRETİM YAPTIĞI DÖNEMİN KADNOLARI İLE YÖNETMEK MÜMKÜN OLMAZ..” dedi.
Sonra da Kurumsal bir yapının kurulması için çaba harcandığına dikkat çekerek “KARDEMİR,DAR BİR KADRO İLE YÖNETİLEMEZ,BU YANLIŞ OLUR.O NEDENLE GELECEĞİN KURUMSAL YAPISINI KURMAYA ÇALIŞIYORUZ..” şeklinde görüşler verdi.
Yıllık 600-800 bin ton üretim yapılan dönemlerin kadroları ile KARDEMİR’İ Yönetmenin imkansızlığına vurgu yapan Genel Müdür Sayın UĞUR YILMAZ “ARTIK 2 MİLYON TON ÜRETİMİ YAKALADIK.3 MİLYON HEDEFİNE YÖNELDİK.KADROLARDA BUNA GÖRE DÜZENLENECEK…” bilgilerini verdi.
Yeni açılan Müdürlüklerin,belirli bir sistem çerçevesinde hareket edilerek ve “ÜRETİM ARTIŞI,KURUMSAL YAPI GİBİ BİRÇOK DETAY ÜZERİNDE ÇALIŞILARAK,BU MÜDÜRLÜKLERİN AÇILDIĞINA..” dikkat çekti.
ELEŞTİRİLERİ DOĞRU VE GERÇEKÇİ BULMADIĞINA İŞARET ETTİ.

SAFRANBOLU/YAZIKÖY SINIRLARINDA YAPIMI SÜREN “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ..” VE SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN..
1 Kasım Erken Genel Seçimleri sırasında Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok önem verdiği bir konuyu gündeme getirerek “YAZIKÖY’DA YAPILAN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ..” anlatmıştı.
Buraya çok önem verdiğini söylemişti,doğrusunu isterseniz ilk dinlediğimizde pek bir mana verememiştik,böylesine önem ve anlam verdiğine.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN detaylarını anlatınca,gerçekten ne kadar önemli bir yatırım olduğunu anlamıştık ve dileriz kısa süre içinde biter ve hizmete alınır bu Merkez.
İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM inşaat çalışmalarına çok büyük ilgi gösteriyorlar.
Bir an önce bitirilmesi için yoğun bir gayretin içindeler.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu yatırımı anlatırken,bir ara sesi titredi ve “BENİMDE ENGELLİ BİR OĞLUM VAR..” şeklinde bilgi verdi ,çocuğunun şu an itibarı ile böyle bir rehabilitasyon merkezinde olduğunu anlattı.
En hayırlı,en can alıcı bir Merkez burası..
Dileriz kısa süre içinde hizmete alınır.

21 kişi görüş bildirdi

  1. şener

    “dunyada emtia fiyatları dip yapmış hala masal anlatılıyor emtia fiyatları dip olmasada çin belası ucuza verse tamam ama emtia fiyatları%60-70 dusmus hala krizden bahsediliyor.Niye ereglinin karı sadece %10 dusmus 3 çeyrekte onu bir anlatsınlar.onlar derki o yassı urun yapıyor bende diyorumki yassı urun yaparken madene emtia ihtiyac yokmu sen 3 çeyrekte geçen sene 200 trilyon kar yapmıssın bu çeyrekte 211 trilyon zarar aynısı eregliye gelelim geçen sne 3 çeyrekte 1200 katrilyon kar yapmıs bu çeyrekte 1058 katrilyon sadece %10 erime var aynı mantıktan gidersen kardemirin 3 çeyrekte 80 trilyon kar yapması lazımdı.Kur farkından bu fabrikaya döviz aldıranlar bu farkı cebinden ödemesi fgerekmektedir.Burası Türkiye sabahtan akşama döviz prim yapıyor.Fed amerikan belası 2015–2016 faizi artıracagını 3 sene önceden bağıra bagıra diyor ama buna ragmen döviz ile kredi çekmek yanlış ata oynamak oluyor.Buarada kuçuk yatıtrımcının canına okudular Ahmet abi

  2. karabuklu

    dunyada emtia fiyatları dip yapmış hala masal anlatılıyor emtia fiyatları dip olmasada çin belası ucuza verse tamam ama emtia fiyatları%60-70 dusmus hala krizden bahsediliyor.Niye ereglinin karı sadece %10 dusmus 3 çeyrekte onu bir anlatsınlar.onlar derki o yassı urun yapıyor bende diyorumki yassı urun yaparken madene emtia ihtiyac yokmu sen 3 çeyrekte geçen sene 200 trilyon kar yapmıssın bu çeyrekte 211 trilyon zarar aynısı eregliye gelelim geçen sne 3 çeyrekte 1200 katrilyon kar yapmıs bu çeyrekte 1058 katrilyon sadece %10 erime var aynı mantıktan gidersen kardemirin 3 çeyrekte 80 trilyon kar yapması lazımdı.Kur farkından bu fabrikaya döviz aldıranlar bu farkı cebinden ödemesi fgerekmektedir.Burası Türkiye sabahtan akşama döviz prim yapıyor.Fed amerikan belası 2015–2016 faizi artıracagını 3 sene önceden bağıra bagıra diyor ama buna ragmen döviz ile kredi çekmek yanlış ata oynamak oluyor.Buarada kuçuk yatıtrımcının canına okudular Ahmet abi

  3. Karabük

    Sn Uğur Yılmaz madem kurumsallaşmak için müdürlük açmak gerekli , madem eleştiriler yersiz, lütfen açılan müdürlüklere yerleştirilen kişilerin eğitim ve tecrübe durumlarını da paylaşır mısınız kamuoyu ile. Profesyonel üst düzey yöneticiler, müdürler ve orta düzey yöneticilerden hatta diğer çalışanlardan kaç tanesinin yüksek lisansı var kaç tanesi Boğaziçi , ODTÜ, İTÜ , Sabancı , Koç , Hacettepe , Bilkent vb muteber üniversitelerden mezun , kaç tanesinin kaç yıl sektör tecrübesi var. Kaç tanesinin sektörle ilgili herhangi bir uluslararası seminer, konferans, veya toplantılarda sunumları , görüşmeleri ,yazıları var? Bırakın bunu kaç tane çalışanın yabancı dili var? Hadi eğitim her şey değil diyeceksiniz tecrübe ve beceri daha önemli diyeceksiniz hangi modern performans sistemleri ile bu çalışanların performanslarını ölçüp en uygun pozisyonlara yerleştiriyorsunuz? Diyeceksiniz ki sistemimiz var ve uygulanıyor. Gerçekçi bir ölçüm mü buna inanıyor musunuz? Yeni açılan müdürlüklere atananlardan kaç tanesi Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarının irtibatta olduğu kişiler? Ahbap çavuş ilişkiler devam ederek nasıl kurumsallaşılacak? Üst düzey yöneticilerden head hunter şirketleri aracılığı ile seçilen var mı? Şu Çin işini de dilinize dolamayın artık. Bir şey yapın. Global olarak rekabet etmek ve kazanmak zorundasınız. Bahane bulmak için orada değilsiniz. Bazı ülkelerdeki kapanan şirketleri örnek vermek ve halinize şükredin demek çözüm mü? Gelecekten ümidinizi neye dayanarak ifade ediyorsunuz? Hangi ürünleri ne kadar satıp ne kadar ciro elde edip ne kadar harcamayı planlıyorsunuz ki gelecekten ümitlisiniz? Yıl sonu mali tabloları inşallah sizin düşüncenize paralel çıkar.

  4. insider

    Sen müdürlük açmaya devam et Uğur Bey, 2 milyon ton zor üretip,zor satarken; sen bol bol müdürlük aç.3 kişilik müdürlükler aç,bir müdürlüğü 3e böl.Bir yerlerde Osman Kılavuz sesleri telafuz ediliyor,muhtemelen senin de kulağına geliyordur. O gelirse açtığın müdürlüklerin tamamı kapanır,adamlarına söyle ona göre gelsinler.Bırak bu kurumsal yapıya,üretim artışına göre müdürlükleri planlıyoruz laflarını.Üretim arttı da bizim mi haberimiz olmadı.Filyos limanı bitmeden kardemir üretimi artmaz. Dünya şirketiyim,kurumsal şirketim diyosun, satışta ingilizce konuşabilen adam yok.tarzanca mı anlaşıyorlar yurtdışı müşterilerle.Müdürlük açacaksan buralara aç.O zaman anlarım kurumsallığı.Akşama kadar ense yapılan müdürlükler açtığın zaman güvenilirliğin de kalmıyor.Neyse Osman aga düzeltir buraları,az kaldı.

  5. 5000 EVLERDEN

    sayın gölbek fevzi fırat caddesine akan su ile ilgili yorumunuzu beğendik çok doğru yazmışsınız. bu konuda belediye ne iş yapar caf caflı projeler açıklayacağına asli görevi olan yol su kaldırım düzenlemesi ile ilgili işleri yapsın sayın rafet vergili’nin seçimden sonra hiç sesi çıkmaz oldu.hürriyet caddesinin istasyona kadar olan kısmında gerçekten kaldırım ,yol kepazeleik içinde hiç mi görmüyorlar belediye yetkilileri. Y eni belediye binası yaptırcaklarına karabük halkına hizmet etmeye baksınlar. karabük merkez ve mahallelerde temizlik konusunda hiç bir etkili öalışma yok. asfalt ve yolların bakımı, yama yapılması hususunda , hiç bir çalışma yok.ama şatafatlı reklamlara zaman çok.belediye asfalt, temizlik,kaldırım çalışması,diğer tamir işlerinde sınıfta kalmıştır hele şu kış günlerinde havaların soğuması ile hiç bir önlem almamıştır.trafik zaten içler acısı durumdadir. yani kısaca işimiz Allaha kalmıştır. vah karabük te yaşayan vatandaşların haline. yazık

  6. Karabük

    Sn insider Osman Bey Kardemir’e çok fayda sağlamış bir genel müdürdür. Hataları eksikleri mutlaka olmuştur. Ama en azından kendini değil Kardemir’i düşünerek iyi niyetle ve çok çalışmıştır. Eğer eskiden uyguladığı taşra mentalitesinden uzak kalarak , daha modern yönetim sistemleri uygulayarak , çalışana ve çalışma ortamlarına daha fazla önem vererek ve eskiden olduğu gibi köhne bir ekiple değil de hakikaten profesyonel bir ekiple çalışabilirse bence Kardemir’deki krizi yönetebilir. Neden olmasın?

  7. KARABÜK 78

    Bim, den bile hiç tecrübesi olmayan adamı yeni haddaneye formen olarak almışlar, burayı market gibi görüyorlar herhalde, Bir zamanlar Kardökak’ta 400 işçi 20 beyaz yakalı vardı şimdi beyaz yaka 50 yi geçti, işçi sayısı düştü,

  8. 307 liler

    Ahmet abi Sn. Gn. Müdür’e biz Kardemir mağdurlarının durumunu da sormuşsundur sanırım, bir gelişme yokmu bu konuda yazarsan seviniriz.

  9. KOKUSU ÇIKAN TOPLU KONUT

    NEYDİ ÖYLE EMEKLİNİN TOPLU KONUT FERYATLARI??????????? BRTV ‘DE İNSANLAR MAĞDUR EDİLDİKLERİNİ HAYKIRIYOR…..3+1 İSTİYORDUM DİYEN TEYZEM BAR BAR BAĞIRIYORDU VE DİĞERLERİ…DUL YETİMLERİN UCUZ KONUTTAN YARARLANDIRILMAMASI İSE AYRI BİR BOYUT…….NE OLDU, DENİZ MANZARALI SÜİT Mİ ALACAKTINIZ……..?????????? AKP İKTİDARININ SEÇİM PROMOSYONU DAĞITILAN EVLERİNDEN YETİŞEN ALIYOR…KAPIŞ KAPIŞ…………HÜKÜMET, 4300 ADET UCUZ KONUTU TÜRKİYE’NİN TAMAMINDA YAPACAĞINI AÇIKLIYOR….HEPSİNİ KARABÜK İLİNDE YAPSA TALEP KARŞILANAMAZ….HANİ UCU AÇIKTI????SİZ İSTEYİN BİZ(AKP) YAPARIZ…..KANDIRILDIK EY HALKIM UNUTMA BİZİ…

  10. insider

    karabük rumuzlu arkadaşım; osman kılavuz ile ilgili söylediklerine,görüşlerine noktasına virgülüne kadar katılıyorum.Gözlemlerin çok doğru. Onun da hataları tabiki oldu,ancak gitgide içinden çıkılamayacak bir hale gelen,ama krizi yönetecek olanların Çin masallarıyla,kurumsallık masallarıyla günü kurtardıkları ve bu saatten sonra da bol bol müdürlük açıp fadıl demirelin enkazı üzerine bir enkaz daha bırakacakları aşikar.Yönetim kademeleri dirayetli olur,basiretli olur. Emekli olmuş, üzerine 3 sene çalışmış,çalışma hayatı boyunca masa başında borsa takip etmiş adam “üstelik ünite müdürünün haberi ve onayı olmadan” bir yerlerden sözleşme uzatabiliyorsa; kimse bana kurumsallıktan,dünya şirketinden bahsetmesin. Dolayısıyla yeni bir ekiple,yeni ve modern yönetim tarzıyla,ama yine eski Osman Kılavuzun “kardemirin 1 kuruşunun derdinde” olan iş ahlakıyla kardemire çok şeyler vereceğini düşünüyorum.”Head hunter” lara gerek yok;macereya gerek yok; çünkü onlar eşşeği boyayıp zebra diye satar.Kardemirin şu andan itibaren ne 1 kuruş,ne 1 dakika kaybedecek lüksü yok.

  11. NERDESİN EY CHP

    EMEKLİLER KAN AGLIYOR NERDESİN EY CHP NERDESİN İL BAŞKANI ERDOĞAN DİNCEL,NERDESİN MERKEZ İLÇE SAŞKANI CİCİ OSMAN BAKIN EMEKLİ FERYAT EDİYOR.GALİBA 2019 SEÇİMİNE KADAR SİZDEN BİR SES ÇIKMAYACAK.MHP NERDESİN BURHANETTİN HOCA MHP NERDE EMEKLİLER CELAL BULUUUUUT NE ALEMDESİN.

  12. krdmd

    Uğur Bey 20 30 müdürlük açılmazsa zarar olmayacak mı gibi talihsiz bir beyanda bulunmuş. Oluşan zararı ne kadar önemsediği ve şirketi ne kadar benimsediği yaptığı açıklamadan belli. Bu kadar zarar varken üç kuruşu hesaplaması gerekirken 20 30 müdürlüğün harcamalarını önemsemiyor bile. Kriz yönetimi diye bir şey var Uğur Bey . Bu harcamalar çok gerekliyse bile güvenli limana çıkınca yapılır şimdi değil. Sır gibi saklanan üst düzey ve orta düzey yöneticilerin ücretleri ve ücret sayılan gelirleri ile yeni açılan müdürlüklere yapılan atamalar nedeniyle oluşan maliyet artışlarının bir yatırımcı olarak SPK tarafından araştırılmasını talep ediyorum.

  13. YENİCELİ

    Devlet Hastanesi kapatılıyormuş. Bayır Mahalle sakinleri haykırıyorlarmış. Muhalefet için güzel bir malzeme. Muhalefet sadece seçim zamanı yapılmaz. CHP ya da MHP toplasınlar yüzlerce hatta binlerce kişiyi Bayır Mahalleyi bir ziyaret etsinler. Esnafı dinlesinler. Halkı dinlesinler. Bu iş medya vasıtasıyla duyurulsun. Karabük’te yer yerinden oynasın. Muhalefet eylem demektir. Yerinde ve zamanında yapılacak her eylem sonuç verir. Parti binalarında oturmakla muhalefet yapılmaz. Karabük’ün hava kirliliğini gündeme getirmek için binlerce kişi Kardemir’in önüne yığılsın.

  14. MUHALEFET NEREDE????

    7 Haziran ve 1Kasım seçimlerinde çok çalışıp yorulan muhalefet havluyu attı….SEÇİM MUHALEFETİ oyuncuları yorgan gitti kavga bitti…..Nerede başkan VERGİLİ paşa….?????Hergün bir açılış,temel atma proğramlarınız,özledik doğrusu….Toplu konut konusunda ortaya çıkan rezalete,hastaneler etrafınfaki kepazeliklere neden deyinmiyorsunuz?????Mevcut iktidarın gücüne biat ettiğin doğru mu?????Yerel politika yapacaklarının işaretini veren CHP ‘den kısa ve orta vadeli bir proğram da görünmüyor….Bu kadar dillendirilmesi gereken konular varken halk sizleri çözümde rol alma ve kamuoyu oluşturma görevinizi görmek istiyor…Televizyonlar sizlerin çalışmalarına yer ver miyormu??????Yoksa küçük olsun bizim oılsun anlayışı ile partide iktidar olmak sizlere yetiyor mu???????????Halk adına politika üretmeyenlerin sonucu sandıkta yeterince cevaplanmadı mı???????????Çıkın meydana ,meydan bir adam görsün…..Halkın yanında içinde olduğunuzu dosta düşmana gösterin…Kimse bulunmaz HİNT kumaşı da değil….

  15. 307 madur

    Ahmet abi belki bu yorumu yayınlamassın inşallah yolbulan vegüleç ailesi kardemir yönetimini bırakıp kaçarlar hükümette buraya sahip çıkmaz bütün işçi işsiz kalır ozaman bizim durumumuzu anlarlar inşallah kardemirden ayrılmak zorunda kalırlar allah büyüktür inşallah kardemire kilit vurulur.

  16. hak yerini bulsun...

    30 müdürlük açılmasa zarar etmeyecek miydik? sorusu Erdemir şirketler grubunun önemli bir pozisyonundan 40 bin ümitle getirilen Sayın Mesut Uğur Yılmaz’a yakışmamış maalesef. Bu çok talihsiz bir açıklamadır. Erdemir gibi büyük bir şirkette ortalama bir yönetici olacağıma Kardemir’in başına geçerim düşüncesiyle Erdemir’in güçlü kollarından Kardemir’e gelen Mesut bey umduğunu bulamamıştır. Bu kadar hayali ödemenin havalarda uçtuğu bir şirketin kolay kolayda düzeltilemeyeceğini ve durumun hiç de parlak olmadığını gören çiçeği burnunda yönetim kadrosu gelecek kaygısıyla fırtınanın içinde savrulan bir yaprak tanesi haline dönmüştür. Kardemir’in yönetimin egolarını tatmin edecek kadar parası hala mevcut olduğundan ve bu paranın hesabı kimseye sorulmadığından üç günlük Genel Müdür napalım biz bunları yapmasak zarar etmeyecek miyiz? gibi fütursuz bir açıklama yapabilmiştir. Basitçe ağzınızdan dökülen bu cümle ile sizin hangi ruh hali ve düşünce sistemiyle bu şirkete yöneticilik yapmaya çalıştığınızı tahmin etmek zor değil Mesut bey. Eleştirilmesi gereken siz değilsiniz size bu fırsatı hiç çekinmeden verenlerin kökünü kazımak lazım ki herkese ibret olsun….

  17. tonyukuk

    Uğur Beyin ayaküstü yaptığı talihsiz,kendi açısından da çok hayırlı olmayacak açıklamalarının Türkçe meali;
    – benden önceki yedi sülalesini,ereğlinin boşta gezenini,kovulanını,işe yaramazını,konu komşusunu kardemire soktu, bende 20-30
    müdürlük açıp aynı işleri yapsam ne olur,nasıl olsa kimsenin karıştığı yok.tepedekiler kardemir genel müdürünün hiçbir yanlışına ses
    çıkarmıyor,onlar kendi derdinde,Yönetim kurulu o kadar kibar insanlar ki; genel müdür üzülmesin diye yaptığı yanlışlara ses çıkarmıyor,
    genel müdür ayrılınca suç duyurusunda bulunuyorlar.Ben de ayrıldıktan sonra ne yaparlarsa yapsınlar, çok da tınnnnnn.
    – Şu Çİn masallarıyla 2 sene daha karabüklüyü uyutursam bana yeter, millet uyandıktan sonra ben çok uzaklarda olurum.
    – Brezilya v.s. ülkelerde kapanan çelik fabrikalarını söyleyerek; karabüklülere ölümü gösterip bayılmaya razı edeyim.
    – Ulan bu karabük ne rahat bir yermiş, milletin ensesine vur lokmasını al.Ben yıllarca erdemirde,isdemirde boşa çile çekmişim.
    – yardımcılarımla beraber, kardemir iş kıyafetlerini giyip bol bol poz vereyim; karabük halkı bu işleri yer, çok çalışıyor derler.
    – osman kılavuz sesleri erken yükselmeye başladı, ne yapsam acaba?

  18. !

    Eski yazıyı yayınlamışsınız.

  19. 307 Sebepleri

    1. Bu işçiye %10 bile vermem diyen tankt, ve hala Karabükte adam kalmamış gibi Karabüke nasıl getiriliyor, getiren getiriyor, gelen de ne yüzle gelirse geliyor. 2. % 42 leri kasımda cebinizde bilin diye masaları yumruklayan bize güvenin diyen ve 11 ayın sonunda %42 leri soranlara kapıda 600 e çalışacak adam çok kes sesini diyen Sendikacılar bu konuda başını kaldıran ve başını kaldırma ihtimali olanları diğer kısımlara sürgün etme, olmadı işten atmalar. 3. Burda 3000 kişi işten atılsa bakarız deyip başarılı olamayınca 3 kişiye bile bakmadan ardına dönmeden kaçanlar. 4. Burda kendine yapılanları hazmedemediği için gelip 307 taşla birkaç taşı yerinden oynatıp gidenler. 5. burda işten atılanlara siz telaşe etmeyin ailelerinize selam söyleyin üzülmesinler, mahkemelerinizi kazanın yanıma öyle gelin diye ümit verip mahkemeler kazanılıp yanına gidince orası orası özel şirket biz oraya karışamayız diyen ama Ovacık postanesinde yüz kızartıcı suç işleyip mahkum olup çıkanları bir lafıyla Krdemire işe aldıran koskoca M.Ali şahin, 6. Kendi 3 adamı atılınca Kardemr yönetimine karabükü dar eden ama sıra 307 ye gelince gıkını çıkarmayan B. Başkanı.7. Sorumlu olduğu ilde 350 ye yakın insanın ekmeği ile oynanırken kendini hiç sorumlu görmeyen büyük idareci kesimi,8. Bu konuda yazanlardan Allah razı olsun, iki satır yazı yazarak bu mağduriyetin son bulması için hiç bir şeyler yapma gereği duymayan, kamuoyu uluşumuna katkı sağlamayan basınımız, bu kadar yeter, Bölge insanımızı bu konuda daha duyarlı olmalarını temenni edyorum, Kardemr yönetiminede bizden çok fazlalık bunu hak etmedi bunu sizde biliyorsunuz, aslında bunları hak eden içerde çok kişi var bunlarıda siz bizden iyi biliyorsunuz., hayırlı cumalar.

  20. xxx

    küçük yatırımcıyı duy sayın müdür Ugur bey yosa Osman kılavuz geliyor

  21. Dünyada Mekan Ahirette İman

    TOKİ 426 konut yapacakmış, normalde iyi çalışırsa 2 sürede tamamlanıyor. Karabük te 7 bin emekli seçimden önce Emekliler Derneğine müracaat ettiği söylenmişti. Emekliler dünyadaki mekanı bıraksınlar, ahiretteki imana baksınlar. 10 yılda 2130 konut 40 yılda 8520 konut bu hızla giderse yapılır. Emeklinin 60 yaşında olduğu kabul edilirse bazılarına 100 yaşında sıra gelir. Allah ömürlerini uzun etsin. Dileğim emekli ağabiyilerimin kimsenin elinde oyuncak olmamasıdır. Televizyonda izliyorum bazı emekliler tepki gösteriyor. Yapılan toplantıda ben vardım. Şimdi durum nasıl değişti diyor. Toplantı da hepinize sıra gelmez biz bu kadar konutu yapamayız deselerdi. Doğru yapmış olurlardı. Şimdiki sızlanmalar olmazdı. Bizde işler doğruya değil alınacak oy hesabına dayalıdır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.