Her Telden (12.Ekim.2014)

Her Telden (12.Ekim.2014)

Yayın: 12.10.2015 08:34
Paylaş:
A+ A-

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA AK PARTİ “KADRO ÇALIŞMASI..”,MHP VE CHP “BİREYSEL AĞIRLIKLI ÇALIŞMA..” HALİNDE..
1 Kasım Erken GENEL Seçimi için,AK Parti,tam anlamı ile bir KADRO ÇALIŞMASI halinde hareket ediyor,İl Başkanı,Milletvekili Adayları,Mevcut Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ,eski Milletvekilleri hemen/hepsi sahada..
SEÇİM KARARGAH MERKEZİ TIKIR/TIKIR ÇALIŞIYOR.
KADROLARI YÖNLENDİRİYOR ve o kadroların içinde yer alanlar ise SKM’NİN yaptığı programa saniyesine kadar,milimine kadar riayet ediyorlar.
MHP’DE Sayın RAFET VERGİLİ AĞIRLIĞI HİSSEDİLİYOR.
MHP İl Başkanı,Merkez İlçe Başkanı her programa katılıyorlar,ancak,fazla öne çıkmıyorlar,fazla göze çarpmamak için özel bir gayretin içindeler,Milletvekili Adayları ise HİTABETİ YÜKSEK isimler,konuştuklarında etkili konuşuyorlar.
Özellikle Dahiliye Uzman Hekimi Sayın ADEM KAR’IN konuşmaları çok etkili,yumuşak bir ses tonu ile karşısında ki seçmen üzerinde olumlu etki yapabilen bir isim.
Sayın OSMAN AYDIN daha ideolojik ve iyi bir konuşmacı.
CHP’DE Sayın ERDOĞAN DİNÇEL müthiş bir performansla çalışıyor,İl eski Başkanı olmasından kaynaklanan bir Siyasal deneyimi var ve bu anlamda DİĞER SİYASİ Partilere getirdiği eleştiriler hem içerik olarak,hem de Siyasi analiz olarak etkili oluyor,sarsıyor.
Ancak,Sayın ERDOĞAN DİNÇEL ile çalışmalara katılanların Siyasal özgül ağırlıkları tartışılabilir,insani olarak müthiş özgül ağırlığı olan birçok ismin Siyasette deneyim sahibi olmamaları,bu tartışmayı tetikleyen unsur elbet.
AK PARTİ TAM BİR KADRO HAREKATI İLE ÇALIŞIYOR..
CHP VE MHP DAHA BİREYSEL AĞIRLIKTA ÇALIŞIYORLAR.
Seçmene oluşma yöntemleri bize göre böyle.

1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİ “TEK BAŞINA İKTİDAR GETİRMEZ İSE..” VE CHP CENAHINDA “İKTİDARIN ORTAĞIYIZ..”
Geçtiğimiz Cuma günü YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU açılışına katıldık,orada çok geniş bir tanıdık kesimi ile SİYASİ GÖRÜŞ alış /verişi yapma imkanımız oldu.
Özellikle Yenice’de “CHP’LİLERDEN MHP’YE OY KAYMASI VAR..” gibi iddiaları araştırmaya gayret ettik ve CHP Yenice İlçe Örgütü ile olduğu gibi,birkaç ay önce,mevcut Örgütün karşısına çıkmış ADAY OLMUŞ isimlerle de görüştük.
Bize söyledikleri çok enteresan bir tespit oldu.
“BU SEÇİMDEN TEK BAŞINA İKTİDAR ÇIKMAYACAĞI KESİN.BUNUN İÇİN ÖNÜMÜZDE Kİ SÜREÇTE CHP EN AZINDAN KOALİSYON ORTAĞI OLARAK İKTİDARIN BİR KENARINDA OLACAK.NİYE CHP’YE TERK EDELİM,NİYE MHP’YE OY VERELİM..” dediler.
Bize göre MÜTHİŞ BİR TESPİTTİ BU..
“CHP’NİN KÜÇÜKTE OLSA TEK BAŞINA İKTİDAR ŞANSI VAR.OLMASA BİLE KURULACAK KOALİSYONDA YER ALACAK VE İKTİDAR ORTAĞI BİR PARTİYE NEDEN OY VERMEYELİM.KALDI Kİ BU CHP BİZİM PARTİMİZ..” diyenler oldu.
İLÇE KONGRESİ’NDE karşı listelerde olmuş,kaybetmiş bu insanlar CHP’YE sıkı/sıkı sarıldıklarını ve çalıştıklarını söylediler,söylüyorlar ve onların düşüncesi de “AK PARTİ İKTİDARINDAN ÇEKİNEN MHP’LİLERİN 2-0 OLMAMASI İÇİN KENDİLERİNE OY VERECEĞİ..” şeklinde..
Çıkan/çıkartılan söylentileri şiddetle reddediyorlar..
CHP’LİLER “YA AKP 2-0,YA AKP 1,CHP 1..” diyorlar..
Özellikle AKP YAZMANIZI İSTİYORUZ talepleri de işin cabası.

“BU NE KADAR İĞRENÇ,NE KADAR KORKUNÇ BİR KİNLENME YARABBİ..” BU ÜLKE BU ŞEKLİ İLE NEREYE VARIR..?
SOSYAL Medyaya ara/sıra göz gezdiriyoruz,yarabbi insanlar biri/birlerine karşı nasıl kinlenmişler,ne kadar ağır ithamlarla,küfürlerle karşı kesimde yer alanlara veya aldıklarını düşündüklerine saldırıyorlar.
HEMDE ÖLÜLER/ÖLÜMLER ÜZERİNDE BUNU YAPIYORLAR.
BU ÜLKE BÖYLE NEREYE VARIR ALLAHAŞKINA..?
Bir taraf,diğer taraftan hayatını kaybedenler için ne kadar iğrenç,ne kadar tahrik eder,ne kadar insana yakışmayan sıfat varsa peşi/peşine sıralıyor,diğer tarafta aynısı ile mukabele ediyor.
ÖLENLER BU ÜLKENİN,BU TOPRAKLARIN İNSANLARI..
Gidin bakın ölenlerin NÜFUS CÜZDANLARINA..
İnsanın için parçalanıyor doğrusu..
Bu Ülke bu sefil durumdan nasıl çıkacak,yaşanan bu acılar nasıl giderilecek,ne zaman BARIŞ içinde,KARDEŞLİK içinde,HUZUR içinde yaşayıp,biri/birimizin derdi ile dertlendiğimiz,sevinci ile sevindiğimiz günleri yaşamaya başlayacağız.
DOĞRUSU İNSANIN İÇİ PARÇALANIYOR..
KİMSE ÖLMESİN,KARDEŞÇE YAŞAYALIM DİYORUZ..
Ancak kısa vadede bu sözlerimizi duyan olmayacak sanki..
Kaldı ki,bu sözler bizim bireysel sözlerimiz de değil..
7 den 70 bu ÜLKE YAŞAYANLARININ SÖZLERİ DİLEKLERİ..

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN “EŞİMİN VEFATINDA,GECE İLK GELEN RAFET VERGİLİ KARDEŞİMDİ,UNUTAMAM..” SÖZÜ
Siyaset her ne kadar acımasız gibi gözükse de,derinliklerinde çok önemli duygusallıkları da beraberinde getirir,bu nedenle Siyasi ilişkilerin gelecekte YÜZ/YÜZE BAKILACAK DÜZEYDE tutulmasında büyük yarar var.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN bir sözü O DÜNYANIN derinliklerinde yaşanan duygusallığın en önemli göstergelerinden birisi olarak görülmeli ve gerçeği de budur elbet.
Sayın RAFET VERGİLİ çok önemli eleştiriler dile getiriyor ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E karşı önemli eleştiriler yaparak Siyasi çalışmalarını yürütüyor.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu anlamda Sayın RAFET VERGİLİ’YE cevap verirken,kullandığı bir cümle,inanın içimizi titretti ve o cümle duygu Dünyamızı çok ama çok etkiledi..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Sayın RAFET VERGİLİ’NİN eleştirilerine cevap verirken “EŞİMİN VEFATINDA GECE EVİMİZE İLK GELEN RAFET VERGİLİ KARDEŞİMDİ,BUNU HİÇ UNUTAMAM..” dedi.
Bu cümle sert Siyasetin ARKA PLANINDA Kİ duygunun,duygusal yaklaşımın net,çıplak,somut bir göstergesi değil midir “RAFET VERGİLİ KARDEŞİMİNDİ,BUNU HİÇ UNUTAMAM..” sözleri.
SİYASET BÖYLE BİR UĞRAŞ DALI DEMEK Kİ..
Bir yanda en yüce insani değerler,öte yanda en ağır eleştiriler..
EN İYİSİ YÜZ/YÜZE BAKACAK DÜZEYİ KORUMAK ELBET..

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ,YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN AÇILIŞINA GİTTİK VE YENİCE SAKİNLERİ FARKINDA..
Geçtiğimiz Cuma günü YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN açılış töreni vardı,uzunca bir süredir gitmediğimiz YENİCE İlçemizi hem ziyaret,hem de açılışa katılmak üzere gittik.
KALABALIK,COŞKULU BİR KATILIMLA AÇILDI OKUL.
YENİCE sakinleri MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN İlçemize yapacağı sosyo/ekonomik katkının farkında ve öncelikle Okulun yapıldığı araziyi İSMETPAŞA Mahallesi sakinleri BAĞIŞLAMIŞLAR..
Okulun yapılması,açılış kararı tam anlamı ile PAYLAŞMA ile adeta İMECE usulü ile olmuş,sonuçta ortaya mutlu bir tablo çıkmış ve dileriz hem Ülke eğitimine,hem Yenice İlçemize hayırlar getirir.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN o dönem ki Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN gayret ve girişimleri ile başlayan süreç ,zaman/zaman,YÖK nezdinde sıkıntılar yaşamış olsa da bunlar tek/tek aşılmış.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın OSMAN KAHVECİ bu sıkıntıları anlattılar,özellikle Sayın ŞAHİN YÖK’ÜN ikna edilmesi için o Dönemin Cumhurbaşkanı Sayın ABDULLAH GÜL ile görüşme yaptığını,destek talep ettiğini anlattı.
YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU şu an 100 civarında öğrenci ile açıldı ve yeni bölümler ile ÖĞRENCİ SAYISINDA DA çığ gibi bir büyüme sürecine girileceği kesin..
YENİCE SAKİNLERİ MUTLU BİR GÜN YAŞADILAR..
ALIN TERLERİ İLE KAZANDIKLARI DEĞERİN FARKINDALAR..
Yürekten kutluyoruz YENİCE İLÇEMİZİ..

CHP YENİCE İLÇE BAŞKANI SAYIN ORHAN KARAKAŞ “ÇALIŞMALAR YOĞUN BİÇİMDE SÜRÜYOR VE BAŞARACAĞIZ..
Geçtiğimiz Cuma günü Yenice MESLEK YÜKSEKOKULU açılışına katıldık,kalabalık,coşkulu bir katılımla açılış yapıldı ve YENİCE sakini bu Okulun İlçeye katkısının büyük olacağını fark etmiş.
KİTLESEL BİR SAHİPLENME VAR YENİCE’DE..
Örneğin Açılış Törenine CHP’LİLER katılmışlardı,hatta,SEÇİM ARAÇLARI ile gelmişler,kimse yadırgamadı,bir ara CHP İlçe Başkanı Sayın ORHAN KARAKAŞ ile ayak üzeri konuştuk.
“AÇILAN BU OKUL YENİCE’NİN ORTAK DEĞERİ.HERKES ELİNDEN GELEN GAYRETİ VERDİ.ÇOK MUTLUYUZ..” dedi,bizde orada duyduğumuz bir soruyu kendisine yönelttik “BAŞKAN CHP’DEN,MHP’YE OY KAYMASI VAR MI..?” diye sorduk.
CHP Yenice İlçe Başkanı Sayın ORHAN KARAKAŞ net konuştu “TAM TERSİNE MHP’DEN,CHP’YE KAYACAK OYLAR VAR.BUNU SAHA ÇALIŞMALARIMIZDA GÖRÜYORUZ..” dedi.
“İYİ DE BÖYLE BİR İDDİAYI DİLE GETİRENLER VAR..” dedik “KESİNLİKLE YALAN,HİÇBİR CHP’Lİ,HELE ÜLKENİN ŞU GÜNÜNDE,BİR BAŞKA PARTİYE OY VERMEZ.BAŞKAN DEDİM YA,MHP’DEN CHP’YE GELEN OYLAR VAR..” iddiasını yeniledi..
Tören dağılınca CHP Aracı bir süre Karayolu’nda önümüzden gitti,daha sonra bir KÖY YOLUNA saparak gözden kayboldu.İlçe Başkanı Sayın ORHAN KARAKAŞ’IN dediği gibi,belli ki yoğun bir çalışma temposu içindeler..
Ayaküzeri de olsa birçok dostumuz ile selamlaştık,kucaklaştık Yenice’de.

“ASGARİ ÜCRETLİ RÜMUZU İLE YORUM YAZAN BİR KARDEŞİMİZ..” VE TOKİ TARAFINDAN “UCUZ KONUT YAPIMI..
Bizim HER TELDEN Köşesine birçok yorum gelir ve bunların tamamına yakınında insanlar istediklerini,yanlış gördüklerini yazarlar,çok/çok kaliteli görüşler içeren yorumlar yollarlar.
GEÇTİĞİMİZ GÜN BÖYLE BİR YORUM GELDİ.
“ASGARİ ÜCRETLİ..” rümuzu ile böyle bir yorum geldi..
Yorum yazan kardeşimiz “TOKİ NEDEN BİZE UCUZ KONUT ÜRETMİYOR..” diyerek,kendisinin ASGARİ ÜCRETLİ olduğunu ve TOKİ tarafından kendilerine yönelik KONUT ÜRETİLMESİNİ istiyor.
Biliyorsunuz TOKİ Başkanı bir açıklama yaparak “DAR GELİRLİLER İÇİN UCUZ KONUT ÜRETİMİ YAPACAĞIZ VE BUNUN YÜZDE 25 KADARINI DA EMEKLİLERE VERECEĞİZ..” demişti.
“ASGARİ ÜCRETLİ..” rümuzu ile yazan kardeşimiz “TOKİ ASGARİ ÜCRETLİ OLAN BİZLERE UCUZ KONUT YAPSIN..” talebinde bulunuyor.
TOKİ BAŞKANI KISA SÜRE İÇİNDE GELİYOR..
EMEKLİLERE YAPILACAK KONUTLAR İÇİN GELİYOR..
Buna karşılık “AK PARTİ TOKİ BAŞKANI’NI HER SEÇİM ÖNCESİ GETİRİR,İNSANLARA UMUT VERİR..” diyenler var ve bu görüşün en ciddi savunucusu da Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ elbet.
ASGARİ ÜCRETLİLER bu taleplerini iletsinler..
TOKİ BAŞKANI’NA iletsinler,bizde destek oluruz elbet.

ANKARA’DA DÜZENLENMEK İSTENEN “BARIŞ MİTİNGİNE BOMBA VE SAYIN ERSİN TETİK’DE YARALILAR İÇİNDE…”
Ankara’da KESK ve DİSK tarafından düzenlenmek HDP’nin de kitlesel destek vereceğini açıkladığı “BARIŞ MİTİNGİNE BOMBA KONULDU..” ve ilk belirlemelere göre 85’ten fazla ölen insan var.
BU NE VAHŞETTİR YARABBİ..
Yaralananların içinde,KARABÜK SAĞLIK EMEKÇİLERİ Sendikası bünyesinde çeşitli kademe Yöneticilik yapan Sayın ERSİN TETİK’İN olması,olayın Karabük boyutunu biraz daha yükseltiyor elbet.
Allahtan Sayın ERSİN TETİK’İN hayati tehlikesi yok bilgileri veriliyor ve sanıyoruz ayağından yaralanmış,süratle ameliyata alınmış ERSİN Kardeşimiz.
NEDİR BU VAHŞET,ANLAMAK ZOR..
KİM NE YAPMAK İSTİYOR,BARIŞTAN KORKULMASI NEDEN..?
Ülkemiz hem içeriden,hem Dış Ülkelerden öylesine bir kıskaca alındı ki,adeta,nefes almakta zorlanıyoruz,Ülkemiz nefes alamaz hale geldi ve sözün bu noktasında 1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİ geliyor insanın aklına.
YAPILACAK MI/YAPILMAYACAK MI..?
Veya bu atmosferde yapılacak bir seçim nasıl sonuç verir..?
BİNLERCE İNSANI BOMBALAMAK,NASIL BİR RUH HALİDİR..?
Sayın ERSİN TETİK kardeşimize geçmiş olsun diyoruz..

SİYASİ PARTİLER 1KASIM ERKEN GENEL SEÇİMLERİ İÇİN CİDDİ BİR PARASAL SIKINTI ÇEKİYORLAR,HAZİNE YARDIMI..
SİYASİ PARTİLER,7 Haziran Genel Seçimlerinde PARASAL SIKINTI çekmiyorlardı,HAZİNE YARDIMI ALMIŞLARDI,ancak,bu kez ,Siyasi Partiler HAZİNE YARDIMI alamadılar ve PARASAL SIKINTI çekiyorlar.
ÜYELERİNE ÇAĞRI YAPAN PARTİLER VAR.
“PAMUK ELLER CEBE..” noktasına geldiler..
Bunu yapanlar var,yapmayıp SERMAYE KESİMİNE gerekli çağrıları yapanlar var ve “HAYDİ BEYLER SİLKİNİN BİRAZ..” noktasına gelindiği biliniyor..
SİYASİ PARTİLERDE PARASAL SIKINTI BÜYÜK..
Bunu görmemek mümkün değil.
HAYDİ SERMAYE SAHİPLERİ,PARTİLERE YARDIM..
SİYASİ PARTİLER PARASAL SIKINTI İÇİNDELER BU BELLİ..

7 kişi görüş bildirdi

  1. İNSANLIK AÇIĞI VAR

    SEÇİM ZAMANLAMASIYLA TIRMANDIRILAN BİR TERÖR, KATLİAM YAPIYOR,İNSANLARIN OCAKLARINA ATEŞ DÜŞÜYOR……ORTALIK YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ,GÜVENLİK AÇIĞI VAR MI DİYE SORULAN İÇİŞLERİ BAKANI YOK DİYEBİLİYOR,BİR DİĞERİ ADALET BAKANI İSE GÜLÜYOR….BU ÜLKEDE ASLINDA “İNSANLIK AÇIĞI VAR…..” BU SİS ORTAMI DAĞILMALI,BU TETİKÇİLERİN ARKASINDA OLANLAR ORTAYA ÇIKARILMALI VE HALKA HESAP VERMELİDİR….400 MİLLETVEKİLİ TALEBİ İLE BAŞLAYANLAR DİKKATTEN KAÇMAMALIDIR…..BARIŞ VE KARDEŞLİK İKLİMİNİ BOZAN İRADENİN KURGULARI BOZULMALIDIR….ÖLENLERE RAHMET,YARALILARA SAĞLIK DİLİYORUM….BARIŞ HEMEN ŞİMDİ……

  2. MEHMET ÖZCAN...

    Toplu konut aracılığıyla yapılması düşünülen ucuz konut projesinin yeri konusunda bir önerim var….Tüm kamuoyunun ve olaya dahil olan tüm siyasal partilerin de onayı olur diye düşünüyorum ve böylece yaratılacak konsensüsle emeklilerimize yönelik bir projede mutabakata varılabilir…4 milyon metrekareleik bir alan” üniversite alanı “olarak ilan edildi ve içinde hava alanı projesi de var…..Üniversite rektörüyle yaptığımız görüşmede “bizim burada fazla bir yere ihtiyacımız yok,sadece bir kongre merkezi yapacağız,fiziki bölümleri ise mahallelere kaydıracağız “dedi……Bu alan üzerinde zaten toplu konutun yaptığı ünversite hocaları için konutlar vardı…Büyük bir alan üniversite sahası içinde kullanılabilir olarak atıl vaziyette beklemekte…..İŞTE BU ALANDA TOPLU KONUT İDARESİ BU PROJEYİ BAŞLATABİLİR…..Şehrin merkezinde bir yer….Öyle taaa melise köyü dışında uzak bir yere ne gerek var…..Bölük pörçük değil…Toplu konut alanı olarak ideal bir yer…..Tam bir “UYDU KENT” PROJESİ”……Emekliler Derneği , Karabük Belediyesi ve diğer kuruluşların dikkatine….

  3. HALKIN ADAMI

    SAYIN GÖLBEK 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE SİYASİ PARTİLER SERMAYE GURUPLARINDAN ÇOK MİKTARDA PARA ALDI HELE BİR ADAY VARKİ BERABER KAZANAÇAZ DİYEREK PARTİMİN ADINA ALIYORUM DİYEREK YAKLAŞIK PİYASADAN 2 MİLYON PARA TOPLADI PARTİYE 100 BİN LİRA VERDİ YİNE TİCARETİNİ KULLANDI KAR ETTİ EKONOMİK SIKINTI ÇEKEN PARTİ GEÇEN SEÇİM PARTİ ADINA PARA TOPLAYIP PARTİYE GETİRMEYENİN PEŞİNE DÜŞSÜN NERDEN NE ALDIĞINI HERKEZ BİLİYOR

  4. YENİCELİ

    Sayın Gölbek, Yenice’deki okul olayıyla ilgili tek ağızdan yapılan konuşmaları dile getirmişsiniz. AKP, zihniyeti tendisinden önce hiç bir şey yapılmadı algısı yaratmayı iyi beceriyor. Siz de buna alet olmuşsunuz. O okulun yeri ne zaman, nasıl, kimin zamanında alınmış? Tapuları nasıl çıkarılmış? O bölgfe üniversite alanı olarak ne zaman ilan edilmiş? İyi bir ga zetecilik ortaya konulmak isteniyorsa, bunrların da irdelenmesi gerekir.

  5. paranın adamı

    ADAM HALKIN DEYİL PARANIN ADAMIYMIŞ DEMEKKİ PARTİYE DİYE 2 MİLYON PARA TOPLAYIP BUNUN 100 BİN LİRASINI PARTİYE VERDİYSE DEMEKKİ HALKIN ADAMI DEYİL PARANIN ADAMIYMIŞ.EYER ORTAGI FİLAN YOKSA 2 MİLYON LİRA İYİ PARA.EYER KİMSEYLE PAYLAŞMADIYSA VE PARANIN TAMAMI 100 BİN LİRA HARİÇ CEBE KALDIYSA KISA GÜNÜN KARI DEYİP ŞÜKRETMEK LAZIM ÖYLE DEYİLMİ

  6. 307 karabük

    Ahmet abi Kardemirden işten atılan arkadaşlar olarak bizler için elinden geleni yapıyorsun senden Allah razı olsun, Siyasilerle yaptığımız görüşmelerde seçimden sonrasını işaret ediyorlar, seçimden sonra işçi alınır muhakkak ama işin doğrusu bunlar bize vatan haini gibi bakmaya devam eder, içeriye sanki yakıp yıkmışız gibi mütahite işini yapanları bile koymuyorlar, Yazık bir aileyiz dediler 15 yıl hizmet ettiğimiz yere memleketimizin f.b. sına mütahite bile giremiyoruz, bu sendika değiştirmek bu kadar kötüyse yasaklansın hiç olmazsa kimse ekmeyinden olmaz, sende bir gelişme olursa bilgilendirirsen seviniriz, bunları alırsa içerde huzursuzluk olur demişler, doğruysa içerde 1500 e yakın metalci var ne huzursuzluk çıkardı acaba huzursuzluk çıkaranlar belli, Allah biliyor.

  7. Asgari Ücretli

    Selam Ahmet abim,

    Daha önce gönderdiğim mesajlarımı yayınladığınız ve bugün bu konuyu dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Yalnız bizim emekliler derneği gibi asgari ücretle çalışanların bir derneği yok abi. Kısacası sahipsiz bir kesimiz. Bu yüzden size derdimi asgari ücretliler adına kendi yaşadıklarımı yazdım. Allah razı olsun abi dile getirdiğiniz için. Seçime kadar bu konuyu sürekli gündeme getireceğim. Belki bir vekil adayımız bu sesimizi duyar da bizim içinde bir adım atılır.

    ________________________________________________

    Asgari Ücretli
    9 Ekim 2015 20:15
    Sayın Ahmet Gölbek abimiz.

    Eyvallah. Kaç gündür emekliler cemiyeti başkanının topladığı üye sayısını, emeklilere yapılması düşünülen toki konutları vs.vs. bunlar konuşuluyor. Hepsine eyvallah abi. Tabiki emekli olmuş tüm abilerimizin ablalarımızın bir ev sahibi olmak hakkı.

    Peki abi biz 1000 lira ücretle çalışan, iki çocuğu olan, ev kirası ödeyen gençler ne yapacağız?

    Bizim yaşam hakkımız yokmu abim.

    Emekli abim;
    -Çoluk çocuğunun okulu bitmiştir,
    -Evlatları askerliğini yapmıştır,
    -Evlatları damat olmuştur gelin olmuştur,
    -Kendileri bunca yıl çalışarak iyi kötü bir ev sahibi olmuştur,
    -Bir karı bir koca öyle yada böyle bir emekli aylığı vardır,
    -Bazı emekli abilerimizin şu anda çalıştığı bazı işleri de vardır…

    AHMET ABİM, YA BİZ NE YAPACAĞIZ,

    -2 evladım var, biri 9 biri 6 yaşında (ellerinden öperler)
    -İkisi de okula gidiyor,
    -1050 lira maaşla özel bir şirkette çalışıyorum. (çokkk şükür bir işim var, sigortam var, çocuklarımı öyle yada böyle muayene ettirebiliyorum)
    -3 kardeşiz, kardeşlerim de evli, annem babam sağ, babamın emekli maaşı var ve köyde yaşıyor. Köyden kışlık bazı yiyecek içeceğim gelmese daha da perişanım,
    -300 lira kira ile gecekondu bir evde yaşıyorum. Doğalgazım mutfağımda bile yok.
    -Okullar açıldı çocuklarımın defter,kalem,kırtasiye vs. masrafları bile belimi büktü.
    -Kış geliyor odunum kömürüm henüz yok.
    -Çocuklarım sünnet olmadılar henüz. Sessiz sedasız sünnet ettireceğim(Sünnet düğünü falan bize çok lüks abi)
    -Yarın bu çocuklar liseye üniversiteye gitmeye başlayacaklar, o zamanki masrafları ne olacak abi.
    -Bu çocukların düğünü derneği olacak, ne yapacağım ben abi

    ABİ SANA ŞİMDİ BİR SORU SORMAK İSTİYORUM MÜSAADENİZLE,

    TOKİ konutu şimdi en fazla kime lazım abi? Bana mı, yaşı 60-70 olmuş, ununu elemiş eleğini asmış, çoluk çocuğunu evlendirmiş, bir karı bir koca kalmış, bir emekli aylığı olan bir abime mi? Yoksa ben ve benim gibi asgari ücretle geçinmeye çalışan, 300 lira kira ödeyen, iki çocuğu olan bir vatandaşamı?

    ALLAH AŞKINA ŞU SORUMA ÖNCE SİZ CEVAP VERİN, SONRA DA ÇOK KIYMETLİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ VE EMEKLİLER CEMİYETİ BAŞKANIMIZ CEVAP VERSİN?

    Not: Abi bu yorumumu sık sık size kopyalayıp yapıştıracağım.. Sürekli hatırlatacağım. Çünkü inanın çok şey ben ve benim durumumda olan birçok arkadaşın artık zoruna gitmeye başladı.

    SAYGILARIMLA AHMET ABİM..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”