Her Telden (30.Mayıs.2016)

Her Telden (30.Mayıs.2016)

Yayın: 30.05.2016 08:43
Paylaş:
A+ A-

BİLİYORSUNUZ YARGITAY,KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN,KARDEMİR İLE TİCARET YAPMALARINI YASAKLADI,AYNI SORUN..
Biliyorsunuz YARGITAY KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi olanların ve Firmalarının KARDEMİR ile ticaret yapmalarını yasaklayan bir karar aldı ve buna karşılık KARDEMİR Genel Kurulu,Yönetim Kurulu Üyeleri ile Firmalarının Ticaret yapmalarına ilişkin karar aldı.
BU KARARA KARŞI DA DAVA AÇILDI.
Şimdi bu davaların sonuçları bekleniyor.
Bu arada Sayın MURAT ORHAN,bu konulara ilişkin HAKSIZ REKABETİN DURDURULMASI amacı ile ANKARA 4.İDARE MAHKEMESİ nezdinde REKABET KURUMU’NA bir dava açmış.
Sayın MURAT ORHAN’IN açtığı bu dava reddedilmiş.
Şimdi YARGITAY bir karar veriyor ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri’nin KARDEMİR ile TİCARET YAPMALARINI engelliyor,KARDEMİR Genel Kurulu yeniden TİCARET YAPABİLİRLER kararı alıyor.
Bu konu da Mahkemeye götürülüyor.
Öte yandan REKABET KURULU’NA açılan bir davayı ise ANKARA.4.İDARE MAHKEMESİ reddediyor,”HUKUKA ve MEVZUATA AYKIRILIP BULUNMAMAKTADIR..” hükmünü veriyor..
İŞ GİTTİKÇE HUKUKİ BİR ÇIKMAZA MI GİDİYOR NEDİR..?

KARDEMİR’İN 14.04.2016 TARİHLİ GENEL KURULU’NDA ALININ KARARLARIN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA VE ÖNCE Kİ YARGITAY KARARI
KARDEMİR’İN 14.04.2016 yapılan Genel Kurulu’nda alınan ve özetle YÖNETİM KURULU ÜYELERİ’NE KARDEMİR ile Ticaret yapma hakkı veren KARARLARIN İPTALİ için dava açıldı.
Kaptan Demir/Çelik Şirketi’nin Avukatı Sayın HASAN KAKŞİ ve Sayın TUBA BATAL tarafından açılan dava,daha önce YARGITAY tarafından alınan kararlar da göz önünde bulundurularak açılmış bulunuyor.
Bir yanda YARGITAY KARARI bulunuyor..
Öte yanda ise ANKARA 4.İDARE MAHKEMESİ’NDE Rekabet Kurumu’na Sayın MURAT ORHAN tarafından açılan ve bu konuları içeren bir davanın reddi dikkati çekiyor.
HUKUKİ DEĞERLENDİRMELER FARKLILIK ARZEDİYOR..
YARGITAY,Yönetim Kurulu Üyeleri’nin KARDEMİR ile ticaret yapmalarına izin vermiyor,REKABET KURUMU ise bunun haksız rekabete yol açmayacağını,ANKARA,4.İDARE MAHKEMESİ’NE açılan bir dava ile belirtiyor.
NE YAMAN ÇELİŞKİ DEĞİL Mİ..?
Şimdi açılan yeni davanın sonucunu bekleyeceğiz elbet.
Son KARDEMİR Genel Kurul kararları iptal edilecek mi..?

CHP,KENDİ İÇİNDE YAŞADIĞI İÇ ÇELİŞKİLERLE,İSTİFA VE İHRAÇLARLA GÜNDEME GELDİ VE KARABÜK’ÜN ONCA SORUNU DURURKEN..
CHP Bir yandan Milletvekili ve Belediye Başkan Adaylığı yapmış Sayın MUSTAFA EREN’İN Partiden ihracı ile bir yandan MERKEZ İLÇE Yönetimi ve Başkanı’nın istifası ile Karabük gündemine geldi.
Bir Dönem,yapılan ÖN SEÇİM SONUCU,CHP Karabük Milletvekili Adaylığı Birinci sırasını kazanarak CHP Karabük Milletvekili Adayı olan ,daha öncesinde CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan Sayın MUSTAFA EREN Partiden İHRAÇ edilmiş.
Aslında Sayın MUSTAFA EREN,yaşanan PARTİ İÇİ Çekişmeler nedeni ile BİR GRUP arkadaşı ile birlikte CHP’DEN istifa etmişti,daha sonra PARTİ TÜZÜĞÜNÜN ilgili Maddesi ile CHP GENEL MERKEZİ tarafından,yeniden Partiye kaydedildi ve yine Safranbolu Belediye Başkan Adayı oldu.
ŞİMDİ PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ..
Sanıyoruz,gelişmeleri Kamuoyu ile paylaşacaktır Sayın EREN.
CHP Merkez İlçe Başkanı Sayın OSMAN ÇELİK istifa etti,bir İlçe Başkanı Ataması beklenirken,bu defa İLÇE YÖNETİMİ toptan görevinden ayrıldı ve şimdi GEÇİCİ BİR ATAMA BEKLENİYOR..
CHP İÇ ÇELİŞKİLERİNDEN arınıp,DIŞA DÖNÜK mücadele etti zaman,insanlar yüzlerini CHP’YE dönüyorlar,yoksa,içeride yapılan itiş/kakış CHP’YE hiçbir şey kazandırmıyor,kazandırması da mümkün değil.
Keşke öyle gündeme geleceklerine SAĞLIK SORUNLARINI irdeleyerek,Karabük insanına o bağlamda mesajlar vererek gündeme gelseler, emin olsunlar,seçmen CHP’YE daha çok ilgi duyar..
CHP İÇ ÇELİŞKİLERİ İLE GÜNDEME GELDİ KARABÜK’TE..

GERÇİ,İÇ ÇELİŞKİ YALNIZCA CHP’DE DEĞİL,AK PARTİ İÇİNDE DE SAYIN AHMET SÖZEN ÇELİŞKİSİ VAR VE GEÇEN HAFTA YAŞANANLAR..
CHP Parti içi iç çelişkilerle Karabük gündemine geliyor dedik,ancak,haksızlık etmemek gerek,İÇ ÇELİŞKİLERİ ile gündeme gelen yalnızca CHP değil elbet.
AK PARTİ İÇİNDE DE DALGALANMALAR YAŞANDI..
İl Genel Meclis Başkanı Sayın AHMET SÖZEN,Parti Grup kararına uymayarak ADAY OLDUĞU gerekçesi ile AK PARTİ’DEN İHRAÇ edilmişti biliyorsunuz.
ŞU AN İTİBARI İLE Sayın AHMET SÖZEN AK Parti mensubu değil.
GÖNÜL BAĞINI DEVAM ETTİRİYOR OLABİLİR..
Ancak,resmi olarak AK Parti mensubu değil ve öyle olduğu içinde AK Partililerin bir dizi etkinliğine katılması,kurdele kesmesi AK Parti içinde bir rahatsızlık yaratmış bulunuyor.
HEM CİDDİ BİR RAHATSIZLIK YARATMIŞ GÖRÜNÜYOR..
AK Parti içinde de böyle bir çelişkili durum var yani..

EN RADİKAL İÇ ÇELİŞKİYİ YAŞAYAN MHP ELBET VE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY BEKLENTİLERİ,GENEL BAŞKAN ADAYLARININ ÇALIŞMALARI
CHP ve AK Parti’nin Karabük’te yaşadıkları iç çelişkilerden söz ederken,daha büyük,ÇOK DAHA BÜYÜK bir çelişkiler yumağına savrulmuş olan MHP’Yİ görmezden gelmek haksızlık olur.
MHP TARİHİ BİR DÖNEMECE GİRMİŞ BULUNUYOR.
MHP İÇİNDE PATLAYAN GELİŞMELER Ülke Siyasetini çok yakından ETKİLEYECEK kadar önemli ve olağanüstü KURULTAY ne zaman yapılacak,nasıl sonuçlanacak bunlar tartışılıyor.
MHP KARABÜK’TE Genel Başkan Adaylarından Sayın MERAL AKŞENER’E çok yakın duruyor gibi bir resim veriyor,hangi MHP’Lİ Kardeşimizle konuşsak Sayın MERAL AKŞENER ismini işitiyoruz.
Elbet Sayın DEVLET BAHÇELİ diyenlerde var.
Diğer ADAY ADAYLARINA sempati ile bakanlarda var..
MHP Çok keskin bir dönemeçte..

DANIŞTAY TARAFINDAN UYGULAMASI BOZULAN “AFİLASYON SİSTEMİ VE SİSTEMİN HEKİMLER ARASINDA YARATTIĞI ÇEKİŞME..” OLAYI
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi AFİLASYON SİSTEMİ ile sevk ve idare ediliyor,yani bir yandan ÜNİVERSİTE TIP FAKÜLTESİ bu Hastane de hizmet veriyor/vermesi gerekiyor,öte yandan ise DEVLET Hastanesi hizmet veriyor..
DANIŞTAY AFİLASYON SİSTEMİNİ BOZDU.
Bu sistem HEKİMLER ARASINDA ÖNEMLİ ÇEKİŞME yaratıyor..
AKADEMİK Ünvanı olan Prof.Doç.Yard.Doç’la ile Uzman hekimler arasında çekişmeler oluyor ve bu çekişmelerin AYYUKA ÇIKTIĞI branşlar var elbet.
Şimdi “AFİLASYON SİSTEMİ DANIŞTAY TARAFINDAN BOZULDU,AMA,HÜKÜMET YENİ BİR UYGULAMA GETİRECEKTİR..” gibi sözler ediliyor ve biz bunu “HALININ ALTINA SÜPÜRMEK..” gibi gördüğümüzü açık bir dille söyleyelim.
Geçerli olan “KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMASIDIR..” ve SİYASETÇİLERİN bu yönde fikir geliştirmeleri,Karabük’ün önüne bu hedefi koymaları değil midir..?
Bir de deniliyor ki “İMAM/HATİP LİSESİ ARAZİSİ,KARDEMİR KARABÜKSPOR TESİSİ ile İDMAN SAHASI ALINARAK,BURAYA 150-200 YENİ İLAVE YATAKLI EK BİNA YAPTIRILACAK..”
Biz diyoruz ki,eğer AFİLASYON benzeri bir sistem ile HASTANE SEVK ve İDARE edecekseniz BİN YATAKLI HASTANE yapsanız yine sıkıntı bitmez,sıkıntı tükenmez,TEK ÇÖZÜM DEVLET HASTANESİ yapımıdır..
ÜNİVERSİTE HASTANESİ AYRI STATÜ İÇİNDE..
DEVLET HASTANESİ AYRI STATÜ İÇİNDE..
İkisi bir arada olunca ÇORBA/AŞURE durumu sürer gider..

KARABÜK AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ,HAYLİ GEÇ KALMIŞ BİR YATIRIM VE DİĞER İLLERDE BU MERKEZLER UZUNCA SÜREDİR FAALİYETTE
KARABÜK SİYASETİ artık SAĞLIK SEKTÖRÜNE ODAKLANMALIDIR,Siyasi İktidar mensupları veya Muhalefet Partileri bu anlamda gerçekçi ve çözüm üreten tavırlar sergilemeli..
BAKIN ÜÇ HASTANE YIKILDI,KAPATILDI..
TEK HASTANELİ KARABÜK SIKINTI ÇEKİYOR..
Şimdi KARABÜK AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ kuruluyor,aynı Merkez BARTIN’DA/ZONGULDAK’TA uzunca süredir hizmet veriyor ve bu anlamda Karabük HENÜZ İNŞAATINA BAŞLADI..
Tek hastanesi var KARABÜK MERKEZİN..
Buna karşı ZONGULDAK’TA KAÇ HASTANE VAR..?
SİYASET Kurumu Karabük özelinde EN CİDDİ SIKINTIYI Sağlık Sektöründe yaşıyor,TEK HASTANEMİZE gidenlerin YÜZDE KAÇI MEMNUN isterseniz bir ölçtürün,anket yaptırarak bir ölçtürün.
İşin bir başka yönü MUHALEFETİN BU İŞE ilgisizliği elbet..
SAĞLIK SEKTÖRÜ Karabük’te S.O.S veriyor haberiniz olsun..

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Kİ TESİSLERE ATIK SU,KATI ATIK BEDELİ GİBİ CEZALAR YAĞIYOR VE YILLARIN İHMALİ ŞİMDİ ÇIKIYOR..
Karabük Belediyesi’ni Denetleyen SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ,Belediyenin yıllardır ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Kİ Tesislerden ATIK SU Bedeli,KATI ATIK BEDELİ gibi bazı alacaklarını almadığını tespit etmişler..
TESİSLERE CEZALAR YAĞIYOR..
Geçmiş yıllarda alınmayan BU BEDELLER şimdi alınıyor..
Eğer Karabük Belediyesi BU BEDELLERİ tahsil etme cihetine gitmese ZİMMET ÇIKACAK ve 50-100-250 bin liralara varan cezalar kesildi takır/takırda bu paralar alınacak..
Yıllardır kimsenin dikkatini çekmemiş demek ki..
SAYIŞTAY DENETÇİLERİNİN dikkatini çekince,iş koptu..
Birçok yere başvuru yapılmasına karşı,bu paralar tahsil ediliyor ve kimse bir çözüm yolu bulamadı ve özellikle en büyük ceza ATIK SU BEDELİNDEN dolayı MARZİNC Firmasına gelmiş galiba..
GEÇMİŞ YILLARA SARİ OLDUĞU İÇİN CEZALAR KATMERLEŞMİŞ..

SAFRANBOLU KÜLTÜR VE EĞİTİM DERNEĞİ (SAKEM ) ÇOK MÜKEMMEL BİR ÇALIŞMA DÜZENİ YAKALADI VE GÜZEL İŞLER ÇIKARTIYOR..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY’UN hizmete aldığı SAKEM mükemmel çalışmalara imza atıyor ve bu çalışmalar çok geniş bir çevre için ciddi bir kazanım oluyor.
TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE HİTAP EDİYORLAR.
KURSLAR düzenleyerek insanların el becerisi kazanmasına yardımcı oluyorlar,meslek edinmelerine yardımcı oluyorlar ve genç kızlar,genç erkekler,ev hanımları,beyler bunlardan yararlanabiliyorlar.
SAKEM BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.
Daha önce 1 Merkezde düzenlemelerini sürdüren SAKEM’İN şu an itibarı ile 4 Merkezi var ve gösterilen ilgi gittikçe büyüyor gittikçe gelişiyor.
Sayın NECDET AKSOY SAKEM kanalı ile halkla bütünleşiyor..
Belki kendisi SAKEM’İ kurarken,bunun kendisine getireceği Siyasi artıyı düşünmemiştir,Safranbolu sakinlerine hizmet olarak görmüş ve öyle hizmete almıştır.
Ancak,SAKEM Sayın AKSOY’A ciddi bir SİYASİ DESTEK olarak dönüyor.
Olayın o yönünü de görmek gerek.

10 kişi görüş bildirdi

  1. İncili Çavuş

    Yazınızdan anladığım Rekabet Kurumuna açılan davayı reddetmiş mahkeme , Yargıtay genel Kurulunca Kardemir Yönetimi aleyhine sonuçlanan davayı değil sayın Gölbek. Bunda ne gibi bir hukuk karmaşası buldunuz, enteresan ?

  2. BİR BİLEN

    Sayın Gölbek;
    Yıllardır söylüyoruz tek hastanenin Karabük’e yetmeyeceğini.burada personel sıkıntı çekiyor,hasta sıkıntı çekiyor. Karabükde sağlık sağlıklı bir şekilde yürümüyor.Hep pansuman tedbirler.Şimdi imam hatip arsasına ek bina konuşuluyor.Yanlışlar yanlışla kapanmaya çalışılıyor.Çözüm ek bina değil,çözüm ayrı bir devlet hastanesi.hatta yine ayrı bir kadın doğum çocuk hastanesi.Bunun yeri de artık Karabük’ün genişlemesine paralel olarak şehrin dışında bir yer olmalı.Bakın yeni hastanenin düştüğü duruma.Hastanenin tüm boş alanları,nefes alan kısımları aynı eski devlet hastanesinde olduğu gibi prefabrike şekilde bölündü.Sözde yeni çalışma alanları açmak için..Peki bu yeterli olacak mı.Bu insanlar burada nasıl çalışacak,nasıl nefes alacaklar.Personele ait tuvalet dahi yok.birkaç sene sonra burada tıp öğrencileri eğitim almaya başlayacak.bu hastane bu kadar yoğunluğu kaldırmayacak ve keşke denecek.Danıştayın kararını da göz ardı etmemek lazım. Afiliasyon sona erdi mahkeme kararı ile.Yasal düzenleme yapılmaz ise sıkıntı daha da büyüyecek.Personel arasındaki(üniversite kadrosu,sağlık bakanlığı kadrosu)sorunlar daha da büyüyecek.
    İşte bu nedenle Karabük’e kesinlikle bir devlet hastanesi şart,ivedilikle yapılmalı bu ve yapılacak.

  3. hisse sahibi

    Ahmet amcam şu Kardmr yöntimini savuncam diye kendini bu kadar yorma, Hak yerini döner dolaşır bulur, kendini hrap ediyorsn.

  4. Borsazede

    Şimdi nereden çıktı bu 400 milyon TL lik 150 ile 400 baz puan arasında ilave faiz yüküyle yapılması düşünülen borçlanma ! Hani işler süperdi ? Bumuydu yeni borçlanma stratejisi ? Borcu borçla kapat …

  5. çetin emmi

    hastane yatak kullanım oranı yüzde 70 lerde….sadece yoğun bakımlar dolu oluyor bunun en büyük nedeni de yurttaşların hastalığının ya da yaşlılığının son anlarına gelen ümitsiz yakınlarını yoğun bakımlarda kalmalarını istemeleri…gidin sorun yatak kullanım oranı nedir diye ? hastanenin o da geniş tutulmuş endikasyona rağmen doluluk oranı yüzde 70…..demek ki adamakıllı bir yatak ihtiyacı yok…devlet hastanesi yapıp kamu parasını çarçur etmeyin….haa kentin varsa bir ihtiyacı huzurevi ya da benzeri yaşlı bakım evleridir…yeniden bir mahalle, taksi durağı, bilumum esnaf , yükselecek gayrimenkul fiyatları ,iş tutacak müteahhit hizmet alımları vasıtasıyla nasiplenecek büyük küçük işadamları için 80 milyonun parasını gereksiz yere harcamayınız.Allaha ve öbür dünyaya inanıyorsanız sağa sola işin erbabına sorun.bu şehre yeni yatak lazım mı değil mi? ben içerden biri olarak diyorum ki gerekli değil.zaten hastane başvurularının en az yarısı aile hekimine gitse çare bulur..kalan yarısıyla da avrupa standartlarında ilgilenecek alet edevat personel yeterlidir hastanede…

  6. bir bilen

    çetin emmi sen hastanenin neresinde çalışıyorsun.yatak doluluk oranı vs gibi istatistiksel bilgiler kitabi bilgiler,olması gerekeni anlatır.ancak burası bir kamu hastanesi.özel hastane değil.madem o kadar yeterli bir hastane,neden poliklinikler içindeki boş alanlar parça parça bölündü.yoksa sen rahat bir şekilde mi oturuyorsun.hala doğru düzgün bir havalandırma sisteminin olmadığını bilmiyormusun.o yeni yapılan yerlere poliklinik yapılması planlanmıyormu.yeni gelebilecek doktorlardan ne tür hizmet isteyeceksin.hastanenin resmi yatak sayısjının 300 olduğunu,gayrı resmi şekilde 400-450 olduğunu biliyormusun.ve bu 400 yatağa doktor sayısı ile orantıla.yarın doktor sayın arttığında hekim başına düşen yatağın azalacağını biliyormusun.alacağın alet edevatı nereye koyacaksın.hastane yapılırken tıbbi atık alanı yapılmadığını,sonradan dışarıya yapıldığını bilmiyormusun.daha yazalım istersen.allah kitap herkesin içinde,onu karıştırma.

  7. çetin emmi

    hastanenin birçok eksiği var.bu eksiklerin giderilmesi yeni bir hastane yapılmasını gerektirmez.yeni hastane demek yeni laboratuar yeni röntgen yeni acil ekibi yeni ambulanslar yeni doktorlar yeni hemşireler yeni yeni yeni vs vs vs bu ülke her kente şakır şukur hastane yapacak kadar zengin değil. zaten saydığım yeni elemanları yetiştirecek olanak da yok….varsa paramız araştırma geliştirmeye ayıralım.yeni bir binalar yaparak değil..hastanenin mevcut sirkülasyonunun iyi bir aile hekimi programıyla daha da azalacağını düşünüyorum…azalmasa bile bahsi geçen eksiklikleri birkaç girişimle düzeltilebilir.esasında kentimize tıp fak açılması da diğer bir çok fakülte gibi ülkemizin sınırlı kaynaklarının israf edilmesidir…elimizdeki mevcut imkanların geleceğe dönük daha verimli alanlarda kullanılması Türkiye Cumhuriyetinin daha güçlü olmasını sağlar.Kısa vadeli hesaplarla muasır medeniyet seviyesi hayalimiz söner.
    ben mevcut verilerle şehrimize yeni bir hastane yapılmasının kaynak israfı olacağını düşünenlerdenim…ama yanılıyor olabilirim…kurarız bir komisyon.verileri elden geçiririz.şehrin mevcut ve gelecekteki nüfusunu değerlendiririz….yapım aşamasında olan eflani eskipazar yenice hastanelerinin kapasite kullanımlarını da hesap ederiz. hastanenin yanına gerekli ek binaların yapımıyla ileriye dönük gereksinimlerin karşılanıp karşılanmayacağını hesap ederiz falan…mevcut hastaneye ek yapılması yeni birimler kurulmasını gerektirmeyeceğinden birçok açıdan devlete tasarruf sağlar….mesela yeni bir hastane yeni bir laboratuar yeni radyoloji birimleri (daha çok var da bir ikisini yazdım) kurulmasını zorunlu kılar….milyon dolarlar harcayıp bu birimleri kurmak gerekir…..ayrıca her hastane 24 saat çalışacak yeni kalifiye eleman gerektirir ki ülkemizde bu eksikliği giderecek doktor ve sağlık elemanı yok……en sonunda akıl ve hakkaniyet kazansın….gerekliyse yapılır….ama bilimsel veriler yapılmamasına işaret ettiği halde buradan bize ne çıkar hesabıyla kamu kaynaklarını heba edenlere de hesap günü uyarısı yaparız…kendimize de yaptığımız gibi..terazide hile yapanın vay haline…

  8. BİR BİLEN

    ÇETİN EMMİ,İNSANA YATIRIM SOKAĞA ATILAN YATIRIM DEĞİLDİR.BAKIN ŞUAN Kİ HASTANE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ.YANİ ÖNCELİĞİ EĞİTİM VERMEK.ANCAK BU HASTANEDE EĞİTİMDEN ÇOK DEVLET HASTANESİ MANTIĞINDA ÇALIŞMA VAR,BUNUN ÖNÜNE GEÇMEKTE ŞUAN MÜMKÜN DEĞİL.HERTÜRLÜ SAĞLIK RAPORU BURADAN ÇIKIYOR.ENGELLİ,İŞE GİRİŞ VB.BİR SÜRÜ.BUNU AİLE HEKİMLİĞİ İLE ÇÖZEMEZSİN.EĞİTİM HASTANESİNİN İŞİ TIRI VIRI RAPOR VERMEK OLMAMALI,DEĞİLDE ZATEN ANCAK ŞUAN ÖYLE.AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİ SADECE KARABÜKTE DEĞİL HİÇBİR YERDE TAM OLARAK İŞLEMİYOR.OKUL ÖĞRENCİSİ GELİYOR OKUL RAPORUNU BURADAN ALIYOR.EHLİYET RAPORU BURADAN ALINIYOR.HASTANELERİN YÜKÜ DEVLET HASTANESİ DAHİ OLSA AŞIRI FAZLA.DOLAYISI İLE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ KENDİ İŞİNİ,DEVLET HASTANESİ KENDİ İŞİNİ YAPSIN.BAKIN DEVLET KENDİ PROGRAMI İLE HER İLE DOĞUM ÇOCUK HASTANESİ AÇTI,BRANŞ HASTANESİ.DİŞ HASTANESİ AÇTI.ANCAK DOĞUM HASTANESİNİ BURADA BİLE KAPATTIK.BU MU ÇAĞ ATLAMAK.KİMSE KUSURA BAKMASIN,KARABÜK SAĞLIKTA SINIFTA KALDI.KARABÜKTE YAŞAYANLAR BUNU HAKETMİYOR.

  9. çetin emmi

    Eğitim ve araştırma hastaneleri Atatürk zamanından beri aynı mentaliteyle çalışıyor…ankara numune,dışkapı ssk , okmeydanı götepe izmir tepecik vs vs vs ….eğitim ve araştırma demek tıp öğrencisi ve uzmanlık öğrencisi yetiştirme yeteneği olan hastane demek..esasında karabük ölçeğinde küçük yerlerde bu tip büyük hastane yapmak çok rantabl değildir…zaten devlet planlamanın bu konuyla alakalı bir raporu vardı…nüfusu 500 binin altında olan illere tıp fak kurulmaması gerektiğine dair….ama olan oldu….büyücek bir hastane kuruldu..çokca uzman doktor akademisyen geldi hemşire sayısı arttı vs.bugün yoğun bakımlarda hasta başına neredeyse bir hemşire arkadaşımız çalışıyor….servislerde 2 şer hemşire çalışır..her branşta ortalama 4-5 er uzman dr var….iyi bir sağlık yönetimiyle karabük şehri bu hastane ve sağlık kadrosuyla uzun yıllar idare eder…aile hekimleri kaliteli.ekipler sağlam….medikar canla başla çalışıyor…safranbolu devlet hakeza…3 ilçeye yeni hastaneler bitti bitecek….bugün sorun hastaneden özellikle kadın doğum servisleri gayet rahat…doğum salonunda günde 2-3 doğum lohusa servisi yüzde 30larda süt çocuğu servisi yüzde 50 lerde…çalışkan bir yenidoğan uzmanı arkadaş var..çocuk birimi süper…..ayrı bir doğum çocuk hastanesini napcanız zaten ayırmak mantıklı değildi ki? kadın doğum denince 3 branş hekim çalışır….dahiliye cerrahi kbb göğüs hst cildiye ortopedi gibi ihtiyaçlar halinde hastaların iflahı kesiliyordu eskiden 5 binevlerde….şimdi gerek duyulduğunda hepsi bir telefon uzak…

    ağız ve diş sağlığı 2 seneye biter….o binanın bir katında eğitim hastanesinin uzmanları poliklinik yapacak zaten…..o zaman işler daha da rayına oturur…

    devlet hastanesine para harcamayalım….yeni bir fabrikaya yeni bir üretime yeni bir ihracata para ayıralım..ilimiz tarımsal olarak güçlü değil hayvancılıkta güçlü değil..hatta inşaatta değil…hep samsundan ağrıdan inşaat ustaları geliyor….keşke ustaları biz yetiştireydik de hemşerilerimiz istanbula göç etmeseydi…

  10. çetin emmi

    karabük sağlıkta sınıfta kalmamıştır….bu şehrin hastanesinin otoparkına gelin…..sayısız 37, 74, 67 plakalı araç görürsünüz…medikarın önü de aynıdır…safranbolu devlet de iyi çalışıyor….karabük eğitim hst çevre illerden yüzlrce hastanın şifa için vesile aradığı bir mekan artık….öğrenmek isteyen veznedeki memurlardan , servis hemşirelerine,poliklinik sekreterlerine , hekimlerine sorabilir….sınıfta kalan bir sağlık dışarıdan bu kadar hasta çekemez…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Doğan, TSYD Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ne ziyarette bulundu.

Doğan ile beraberindeki Asbaşkan Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulda yeniden TSYD Trabzon Şubesi Başkanlığına seçilen Selçuk Kılıç ve yönetim kuruluna başarı dileklerini iletti.

Başkan Doğan, ziyarette yaptığı açıklamada, kulübün Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını dile getirdi.

Trabzonspor'un çok önemli bir değerini, Onursal Başkanını kaybettiğini belirten Doğan, “Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Başkanımızı rahmetle anıyorum.” dedi.

Doğan, Fatih Karagümrük ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçına ilişkin, “İyi bir sonuç alıp taraftarlarımıza bir kupa kazandırmak istiyoruz. Sizlerin nezdinde de tüm Trabzon basınına teşekkür ediyorum. Desteklerinizi her zaman gördük ve bundan sonra da görmeye devam edeceğimize inancım tamdır.” açıklamasında bulundu.

TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Kılıç ise yönetim kurulu olarak ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Doğan'a teşekkür etti.