HİZMET AKSARSA…!

HİZMET AKSARSA…!

Yayın: 01.03.2022 11:33 |Güncelleme: 05.01.2024 14:31
Paylaş:
A+ A-

Hizmet aksarsa işler de aksar.
İşler aksarsa yaşam kalitesinde daralma kendini belli eder.
Bu durum şikayetlere konu olur.
O nedenle bugünkü yazımızın konusu şikayetlere konu olan durumların dillendirilmesi ve yetkililerin uyarılması üzerine olacaktır.
Biz bugünlerde Safranbolu’da kalite sorunu yaşıyoruz.
Belediyenin hizmet noktasında sınıfta kaldığını yaşayarak görüyoruz.
Bir kar yağdı…
Belediyelerimizin kamu hizmeti vermedeki acizliği ortaya çıktı.
Vatandaşın sesi çıkmaz görüşünden hareket eden belediye yetkilileri bir türlü yollarda oluşan çukurların içini doldurup yollara düzen getiremediler.
Şöyle ki…!
Uzun zaman yollardan karlar temizlenmedi.
Vatandaş imece usulü ve kendi çabası ile sokağını kendisi temizledi.
Parasıyla grayder tuttu, kendi caddesini kendisi temizledi.
İyi ama…
Belediyenin yapmak zorunda olduğu hizmetleri vatandaş mı yapmak zorunda.?
O zaman belediyeler neden kurulmuş.?
Bunu anlamak mümkün değil.!
Bu köşeden basın yoluyla yetkililere iletiyoruz.
Dikkate alan yok.!
Şikayetlerimizin dikkate alınması için yalvarmak zorunda mıyız?
Anlamadım gitti…
Ya da…
Şakşakçı mı olalım.
Yapılmayan hizmetleri birileri gibi yapılmış gibi gösterip övgüler mi düzelim.!
Çok üzgünüm…!
Böyle bir yazı yazmak zorunda kaldım.
Aslında doğrusunu sorarsanız bırakıldım.
Şikayet konusunda bıçak kemiğe dayandı.
Safranbolu Belediye Başkanını yollardaki çukurları görmek üzere Gayza başına davet ediyorum.
Gelmiyorsa kendisi bilir.
Benden söylemesi.!

Yorumlar

  1. Esentepe Mahalleli.

    Elif hanım reklamını iyi yapıyor,varsa yoksa çicek,toplantı vs reklam,Safranbolunun en yüksek mahallelerinden biri Esentepe mahallesidir,gelin görünkü caddeler delik deşik,su patlaklarından,kardan,yağmurdan kaynaklanan asfalt tahribatları çukurlar oluşturmuş,buralara malzemeler dökülmüş,yağmur vs o malzemeleri alıp götürmiş,çukur ve tümseklerin olduğuna dair ne bir ikaz işareti ne bir uyarı tebalası var,kar yağalı neredeyse bir ay oldu Köşem marketten giriçteki caddede yolda yığılı kar yığını vardı,vatandaş olarak defalarca telefon edildiği halde karın yağdığı ilk günlerde belediye yetkililerine ulaşamadık,bizler vatandaş olarak kapımızın önünü,caddemizi,sokağımızı kendimiz temizledik,varsa yoksa ana caddeler hizmet alıyor,kenar,kuytu yerler göz ardı ediliyor,yok belediyeye 7000 e yakın şikayet gelmiş bunların 6850 giderilmiş veya çözülmüş,geçin bunları,vatandaş çektiğini kendi bilir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.