İşkur Paydaş Kuruluşlarla İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirdi

İşkur Paydaş Kuruluşlarla İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirdi

Yayın: 30.12.2015 10:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İstihdamın artırılmasına yönelik 2016 yılı işgücü eğitim faaliyetlerini planlamak üzere Karabük Öğretmenevinde kahvaltılı toplantı düzenledi.

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Acarlı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yürütme Kurulu üyeleri olan Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof Dr. Bilge Demir, Karabük TSO Genel Sekreteri Cem Biçen,Karabük Esnaf Odası Genel Sekreteri Yıldıray Yıldırım, Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Akbaş ,UMEM Kurs Yönetimi Üyeleri, Karabük Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Mesleki Eğitim Merkez Müdürleri ve ilçe Halk Eğitim Müdürleri veMeslek Liselerinin yöneticileri ile KOSGEB,BAKKA, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Durmuş Ali Daldallı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, işsizliğin en önemli nedeninin mesleksizlik olduğunu, bu sorunun da ortadan kaldırılabilmesi için mesleki eğitim faaliyetlerinin artırılması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

2015 yılı içerisinde İŞKUR Müdürlüğümüz tarafından yapılan İşgücü Piyasası Analiz çalışmaları neticesinde Karabük’te temininde güçlük çekilen mesleklerin belirlendiği ve bu mesleklerde açılacak kursların eğitim masraflarının İŞKUR tarafından karşılanacağını belirten Coşkun Güven, “Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından kişilerin kolay işe girmelerini sağlayacak ve istihdamı artırabilecek tüm projelerde işbirliğine hazır. İlgili tarafları bir masa etrafında toplayarak işbirliği yapacak kurumların yüz yüze iletişimlerini artırmak ve yaşanabilecek bürokratik işlemleri ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde, mesleki eğitim belgesi olmayanların çalıştırılamayacağı hususlarında da bilgi veren İl Müdürü Güven, ayrıca Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen belge zorunluluğu meslekler hakkında da katılımcılara açıklamalarda bulundu.

Yürütme Kurulu Üyesi ve Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Bilge Demir’de, mesleki eğitim alanında yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşlerini dile getirerek, istihdamın artırılması noktasında İŞKUR tarafından yürütülen faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ve diğer katılımcılarda, istihdamın artırılması yönünde ortak hareket etme noktasındaki olumlu görüşlerini belirterek toplantı sonlandırıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)