Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Yayın: 30.06.2022 10:47
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Karabük Demir Çelik Kampüsünde eğitim alan ilk öğrencilerini coşkuyla uğurladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesinin Karabük Demir Çelik Kampüsünde eğitim alan öğrencilerin ilk mezuniyet töreni Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (SGSTF) Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans salonunda gerçekleştirildi.

KBÜ Tıp Fakültesi ilk mezuniyet törenine KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Prof. Dr. İzzet Açar, KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Melih Sunay, Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat “Burada mezuniyetinizde yanınızda olmak gerçekten benim için çok önemli, gurur verici bir şey. Karabük Üniversitesi bugün 3 yıldır üst üste dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında bulunuyor. Böyle bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. İstanbul’da bir kongre düzenlenecek büyük bir kongre, Malezya Cumhurbaşkanı katılacak. İmza töreni için oraya davetli iki üniversite var biri Karabük Üniversitesi ilk 1000’e girmek bu demek. Üniversitemize Orta Asya’dan, Orta Doğu’dan başka ülkelerden gelen rektörler var. Yurt dışında yüksek lisans, doktora yaparsanız ve mezun olduğunuz üniversitenin ilk 1000 de olduğunu söylerseniz dediğimi daha iyi anlayacaksanız. Karabük üniversitesi olarak sizi farklı bir üniversiteden, kaliteli, özgün bir üniversiteden, çok kültürlü bir ortamdan mezun etmek için çok mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Hepinizi tebrik ediyorum. Vefalı insanlar olun, Allah bahtınızı yolunuzu açık etsin.” dedi.

KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Melih Sunay “Canım öğrencilerim, evlatlarım, genç meslektaşlarım öncelikle belirtmek isterim ki hepiniz ışıl ışılsınız, çok güzelsiniz. İnanın duygulanmamak elde değil. 6 yıl önce beyaz önlük giyen yeni öğrenciler bugün birer hekim. Siz fakültemizin ilk göz ağrısı, Karabük’ te okuyan ilk öğrencilerimiz ve ilk mezunlarımızsınız. Sizler geldiğiniz günden itibaren efendiliğiniz, hocalarınıza gösterdiğiniz saygınız ve özellikle son yılınızda hakkınızda hastaneden ve hastalardan aldığımız güzel geri bildirimler ile kendinizi ispatladınız ve bizleri çok mutlu ettiniz. Ben size bu güzel günde mesleğinizin meşakkati ve zorlukları hakkında bildiğiniz şeyleri tekrarlamayacağım. Sadece size bir şeyi tekrar hatırlatacağım. Vicdanınızı kaybetmeyin. Karşınızda oturan hastalarınızın başkalarının en değerli varlıkları olduğunu unutmayın. Empati kurmaya çalışın. Hastalarınızı kırmayın, temas edin, konuşun. Bugün sizin gününüz. Sizin bayramınız. Sizi uğurlarken fakültenizi, hocalarınızı unutmayın. Hepinize mesleğinizde sonsuz başarılar diliyorum. Ayağınıza taş değmesin, şansınız bol olsun, Allah yardımcınız olsun canım öğrencilerim, genç meslektaşlarım.” dedi.

KBÜ Tıp Fakültesi birincisi Simge Pesdere birincilik “Hissettiklerimizi kelimelerle anlatmak zor. Heyecanlıyız. Çünkü hekimlik, tarihi insanlık kadar eski, onurlu ve ulaşılması zor bir meslek. Hedeflerimizi, hayallerimizi ve haytamızın geri kalanını şekillendirecek bu mesleği öğrenmek için çok uğraştık. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu onurlu meslek sorumlulukları ve bedelleri ağır bir kimlik. Hastalarımız için gerekirse zamanımızdan, sevdiklerimizden ama en çok da kendimizden ödün vererek, her yeni günde bu unvanı hak ettiğimizi kanıtlamalıyız. Gücümüzü, zekamızı büyüklük saymadan insanlığın hizmetine sunacağımızı kendim ve arkadaşlarım adına tüm samimiyetimle söyleyebilirim. Öğrenciliğimiz asla bitmeyecek. Bilimin ışığını ardımıza alıp öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz.” dedi.

KBÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılında 54 doktoru mezun etti. KBÜ’ nün ilk doktor mezunlarından derece ile mezun olanlar birinci Simge Pesdere, ikinci Zeliha Kurt ve üçüncü Güneş Deniz UIaş. KBÜ Tıp Fakültesi ilk uluslararası öğrenci doktor olarak mezun olan Zhanda Nazari oldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.