Karabük Üniversitesi’nden Üçüncü Türkiye Rekoru Hedefi

Karabük Üniversitesi’nden Üçüncü Türkiye Rekoru Hedefi

Yayın: 11.05.2016 10:32
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Kızılayı Karabük Şubesi işbirliğiyle Cumhuriyetin 200’üncü yıl özlemi doğrultusunda ‘1 dakika için harekete geçin’ kampanyasında, bir günde 2 bin 123 ünite kan toplanarak üçüncü kez rekor kırılması hedefleniyor.

KBÜ Gökşen Yücel Kapalı Spor Salonu’nda bu sabah törenle başlatılan ve devam eden kampanya kapsamında binin üzerinde bağış yapıldı. Daha önce Cumhuriyet’in 100 yıl özlemi doğrultusunda bir günde 2 bin 23 ünite ve ardından Malazgirt Zaferi’nin bininci yıl özlemi doğrultusunda bir günde 2 bin 71 ünite kan bağışı yapan Karabük Üniversitesi bu kez de Cumhuriyet’in 200. yıl özlemi kapsamında bir günde 2 bin 123 ünite kan toplamayı hedefliyor.

Kan kampanyası kapsamında Karabük Üniversitesi’ne gelen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık kan vermenin geleneksel bir vazife olduğuna dikkat çekerek, hedeflerinin yılda 3.5 milyon ünite kan toplamak olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı’nın 148 yaşında olduğunu ve 3 bin 330 kişilik dev bir ordunun bu konuyla ilgili çalıştığını ifade eden Kınık, “Türkiye’de bin 250 hastaneye 7 gün 24 saat yağmur, çamur, kar demeden güvenlik sıkıntılarına bakmaksızın güvenli kan temin etmeye gayret ediyoruz. Buradaki en büyük gücümüz kıymetli bağışçılarımızdır. Biz büyük bir milletiz, devletiz. Bize de büyük işler yapmak yaraşır. Karabük Üniversitesi ülkemizde 81 vilayete fark atarak güzel bir rekora imza atacak. Kızılay olarak her zaman yanınızdayız, sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye’de yılda 2.6 milyon ünite kan ihtiyacı olduğunu belirten Kınık şöyle devam etti: “Bunun yanında 2017 sonuna kadar kendi kan endüstrimizi kuracağız. Dışarıya yapmış olduğumuz yaklaşık 1 milyar liralık ödemeyi bundan sonra yapmayacağız. Kendi kan ürünlerimizi kendimiz üreteceğiz. Dolayısıyla 2.6 milyon ünite kan bağışını bizim şöyle 3.5 milyonlara doğru çıkartmamız gerekiyor. Burada da en çok gençlere güveniyoruz.”

Etkinlikte Aylin Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de kan veren öğrencilere müzik ziyafeti çekti. Genel Başkan Kınık, engelli öğrencilerle birlikte Pandeiro çalgısını çalarak, kan bağışı yapan üniversite öğrencilerini ziyaret etti.

Türk Kızılayı Karabük Kan Merkezi’ne, İzmit, Sakarya, Düzce ve Zonguldak Kan Bağışı Merkezleri’nden gelen görevlilerin de yer aldığı ve aynı anda 50 kişinin kan bağışında bulunduğu ‘1 Dakika İçin Harekete Geçin’ kan bağışı kampanyasında 38 flebotomist, 10 doktor ve yaklaşık olarak 150 üniversite öğrencisi ve personeli görev aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.