Karabük’te 141 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Karabük’te 141 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Yayın: 22.12.2021 20:02
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Karabük Valiliği, geçtiğimiz gün yüksek kesimlerde başlayan kar yağışının Karabük ve ilçelerinde etkisini sürdürdüğünü ve il genelinde toplam 141 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karabük Valiliği, 22/12/2021 Çarşamba günü (bugün) Merkez ilçede 12 köyün 135 km’si, Eflani ilçesinde 50 köyün 410 km’si, Eskipazar ilçesinde 14 köyün 130 km’si, Ovacık ilçesinde 20 köyün 185’si, Safranbolu ilçesinde 17 köyün 145 km’si, Yenice ilçesinde 28 köyün 260 km’si olmak üzere toplam 141 köyün 1265 km’si kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada; “Karabük İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerinin, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara 7/24 devam ettiğinive kar küreme çalışmasına 4 greyder, 7 bekoleder, 2 kar bıçaklı kamyon ve 6 pikap ile ekipleri sahada görevlerinin başında olduğubildirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”