Karabük’te 472 polis adayı mezuniyet coşkusu yaşadı

Karabük’te 472 polis adayı mezuniyet coşkusu yaşadı

Yayın: 22.06.2022 14:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 27’nci dönem mezunları için tören gerçekleştirildi.
Karabük’te POMEM eğitimlerini tamamlayan 472 polis için mezuniyet töreni yapıldı. POMEM Bahçesi’nde düzenlenen törene Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Ürkmezer, İl Jandarma Komutanı Kd Albay Garip Gümüş, POMEM Müdürü Zekeriya Çoban, İl Emniyet Müdür Vekili Rüştü Karakuş, kurum müdürleri ve aileler katıldı.
Törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı’nın kurumsal kültürü, çalışma anlayışı, disiplini, yetişme tarzı, mensuplarının milletin bağrından çıkmış olması dolayısıyla, devletin en önemli teşkilatlarından olduğunu söyledi.
Gürel mezun olan polislerin, zorlu bir eğitim sürecini tamamlayarak teşkilatın bir mensubu ve eşsiz bir parçası olmanın yanında, necip milletin gönlünde de birer kahraman olduğunu belirterek, “Asil bir vazife üstlendiniz. Arkadaşlarınızla omuz omuza vererek bayrak, silah ve kutsal değerlerimiz üzerine ettiğiniz yeminin şerefini, izzetini, haysiyetini ve gururunu ömür boyu yüreğinizde en güzel şekilde taşıyacaksınız. Vatan ve millet sevgisi, vazife sorumluluğu, dürüstlüğü, kanunlara itaati şiar edinerek kutsal vatanımızın bileği bükülmez bekçileri olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve şanlı bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir” dedi.
POMEM Müdürü Zekeriya Çoban ise 2011 yılında faaliyete başlayan Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 6 dönemde 2 bin 743 Polis Özel Harekatçı, 5 dönemde bin 979 polis memuru, 1 dönem de 600 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 5 bin 322 personele eğitim verildiğini ifade etti.
Çoban, 27. Dönem olarak okulda gördükleri eğitimlerini başarıyla tamamlayan 472 öğrenciyi teşkilata ve vatandaşlara hizmete hazır hale getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
“Aklınızı asla kiraya vermeyin”
Mezun olan polislerden tek bir isteği olduğunu aktaran Çoban, “Bu devletin, bu vatanın birer evladı olduğunuzu unutmayın. Aklınızı asla kiraya vermeyin. Sizi bu millet ve devlet yetiştirdi. Sizler bu millet ve devlet için çalışacaksınız. Sizin için dualar eden, sizden medet uman bu milletin yardımına koşacaksınız. Çünkü siz bu milletin evlatlarısınız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne plaket çakılırken, okulu dereceyle bitiren ilk 10 öğrenciye protokol mensupları tarafından hediyeler verildi. Yemin ve kep atma töreni ile birlikte POMEM mezunu 472 polis mutluluğu aileleri ile paylaştı. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te çok yakında okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitabın, Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)