Karabük’te ‘Sahte Emeklilik’ Operasyonu

Karabük’te ‘Sahte Emeklilik’ Operasyonu

Yayın: 10.12.2015 10:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te bir ihbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları operasyon kapsamında sahte emeklilerin peşine düştü.

Edinilen bilgiye göre, sahte diyabet (Şeker) ve astım hastalığı raporları düzenlenerek vatandaşların emekli edildiği yönünde yapılan ihbarı değerlendiren KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabük’te 4, Safranbolu’da 2 ve Zonguldak’ta bir adrese operasyon düzenledi.

150 KİŞİLİK LİSTE ELE GEÇİRİLDİ

Karabük ve Safranbolu’da M.Y., D.U., Y.K., M.A., D.İ. ve Y.A. ile Zonguldak’ta S.A. isimli şahısların evlerine eş zamanlı olarak yapılan operasyonda ekipler başka şahıslara ait olduğu tespit edilen heyet raporları ele geçirdi. Yapılan araştırma kapsamında SGK pirimi dolan ve yaş haddine takılan şahıslar için, hastanelerden para karşılığı ileri derece diyabet veya astım hastalığı nedeniyle heyet raporları alındığı tespit edildi. Organize bir şekilde çalışıldığı tahmin edilen olay sonrası KOM Şube ekipleri bu yolla emekli edilen 150 kişilik bir liste ele geçirirken, adreslerine ulaşılan emekliler yeniden sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı.

PARA KARŞILIĞI ALINAN RAPORLA EMEKLİLİK

Karabük KOM Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyon kapsamında ele geçirdikleri raporların sahte olup olmadığı yönünde soruşturmasını derinleştirirken, bu yolla emekli olduğu tespit edilen yaklaşık 150 kişiyi yeniden sağlık kontrolünden geçirmeye başladı. Ekiplerin yaptıkları araştırma kapsamında vatandaş ile hastane arasında aracılık yapan şahısların belli bir ücret karşılığı evrakları hazırlayarak heyete soktuğu, sağlık sorunu olmayan vatandaşların yerine ise şeker ya da astım hastalığı olan başka şahısları heyete soktuğunu tespit etti. Şahısların, Karabük ya da Safranbolu’da çıkaramadıkları heyet raporlarını Zonguldak’tan çıkarttığı da tespit edilirken, son bir yılda diyabet veya astım hastalığı yüzünden emekli olanlar mercek altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Yaptı

Yayın: 29.03.2024 11:06
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, iftar programında vatandaşlarla buluştu.

İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmalarını sürdüren Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik iftar programına katıldı.

Ezanın okunmasıyla vatandaşlarla orucunu açan Çetinkaya, kendisine destek veren hemşehrilerine teşekkür etti.

Ramazanın birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirten Çetinkaya, “Biz de bu dayanışmayı iftar sofralarımızla büyütüyoruz.” ifadesini kullandı.

Çetinkaya, daha sonra partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.