Kardemir Öneri Sistemine 10 Bin 108 Kişi Öneride Bulundu

Kardemir Öneri Sistemine 10 Bin 108 Kişi Öneride Bulundu

Yayın: 29.10.2015 09:35
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş tarafından oluşturulan Kardemir Öneri Sistemi( KARÖS) 5.yılında 10 bin 108 öneri sayısına ulaştı.

Konu ile ilgili KARDEMİR A.Ş tarafından yapılan açıklamada,Kardemir’de çalışanların katılımcılığını arttırmak ve geliştirmek, her türlü fikrin sistematik bir yaklaşımla değerlendirilmesini ve iyileştirme fırsatına dönüştürülmesini sağlamak, yenilikçi ve değişimci fikirleri teşvik etmek amacıyla 2010 yılında uygulamaya alınan Kardemir Öneri Sistemi KARÖS 5. Yılında 10.108 öneriye ulaştı.

KARÖS 11. Ödüllendirme Toplantısı, Kardemir Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz başta olmak üzere, tüm yöneticiler ile Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Yöneticileri ve ödül almaya hak kazanan öneri sahibi personelin aileleri ile birlikte katıldığı toplantı coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Değer yaratan toplam 43 öneri sahibine ödülleri takdim edilirken, sistemin kurulmasında ve geliştirilmesindeki katkıları nedeniyle Endüstri Mühendisliği Müdürü Naci Çubuk ve Başmühendisi Ali Sezai Demirel’e de teşekkür belgeleri verildi.
Bu kapsamda sunumları yapılan;

TÜBİTAK TEYDEP Destekli Yüksek Fırınlar Skip Sistemi Halat Gerdirme Mekanizması Geliştirilmesi,
Kontinü Haddehane Hadde Looplarına ait Pnömatik Valflerin Bakım ve Temizliği,
Sekonder Toz Toplama Sistemi Hava Kompresörlerinde İyileştirme,
Sekonder Toz Toplama Sistemi Enerji Verimliliği,
Kütük Makinesi Torç Sisteminde İyileştirme,
Kontinü Hadde 9. Tezgâhında Oval Kalibresinin İyileştirilmesi,
Kontinü Hadde Tezgâhlarında Bulanan Yağlama Dağıtıcılarının İyileştirilmesi,
Hammadde Maniplasyon ve Sinter Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları,
bu dönemde ödüle hak kazanan öneriler oldu.
Çelik Üretim Müdürlüğü çalışanlarından Makine Bakım Mühendisleri Halil İbrahim Emiroğlu ve Aytaç Aydın ise 10.000. önerinin sahipleri olarak ödüllerini Genel Müdür Uğur Yılmaz’dan aldı.

Ödül töreninin ardından çalışanlarına seslenen Genel Müdür Yılmaz, uygulanmakta olan öneri sisteminin 5 yıl içinde aldığı mesafeden gurur duyduğunu söyledi. Bu gurura ortak olan tüm Kardemir çalışanlarını kutlayan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Şirketlerin başarılarında temel faktör çalışanlarıdır, onların yeniliğe açık yetenekleridir. Mücadelenin, rekabetin bu kadar çetin, bilgi ve teknolojiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu çağımızda farkı sadece çalışanlar yaratabilir. Bu yaklaşımda ön plana çıkan “insan” dır ve bu nedenle şirketler için fark yaratan temel kavram da “insan” dır.

Bu sistem özünde; çalışanların, tüm paydaşların düşüncelerinin yansıtılabildiği, yakın ve uzak çevrenin sorgulandığı, işin düşünerek yapıldığı, mesaj alınıp verildiği, iletişim ortamı yaratan, düşünceleri nedeniyle hiçbir zaman yargılanmayan, küçük görülmeyen, sessiz ya da çok uçlarda olan dâhil, herkesin nabzını elinde tutan ve sürekli takip ve test edilen bir sistemdir. Üstelik bu sistem hiç bir konuyu ayırt etmeden, çevre sorunlarını, iş güvenliğini, maliyetleri, üretimi, sosyal ve yönetsel tüm iyileştirmeye açık alanları kucaklar”

Genel Müdür Uğur Yılmaz, öneri sistemini değişim ve sürekli iyileştirmenin önemli bir parametresi olarak gördüğünü kaydetti. Tüm Kardemir çalışanlarından da böyle görmesini isteyen Yılmaz konuşmasını “Kardemir ailesine katılmanın heyecanı ve birlikte yarattığımız sinerji ile şirketimiz faaliyetlerinin her türlüsünde aranızda oluyor, iyiyi de kötüyü de sizlerle birlikte yaşıyorum. Sistemlerini kuran ve fark yaratmayı amaç edinerek yoluna devam eden bir Kardemir olma yolunda hız kesmeden ilerlediğimizi görüyor ve başarılarınıza yenilerini eklemenizi de bekliyorum. Ben dâhil hepimizin azmi, sevgisi ve zoru başarmadaki inancımız birleşince, ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş yoktur, bunu sizlerle birlikte her gün, her an yaşıyor; daha büyük hedeflerimizi, hayallerimizi de birlikte yaşayacak olmanın hazzı ve mutluluğunu ise şimdiden duyuyorum ” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.