KARDEMİR’de 14. TİS Görüşmeleri Devam ediyor

KARDEMİR’de 14. TİS Görüşmeleri Devam ediyor

Yayın: 10.02.2019 19:33
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş ile Özçelik-İş Sendikası arsında başlayan 14. dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri devam ediyor.

KARDEMİR’de çalışan ve 3 bin 205 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci ayağında 40 madde üzerinde anlaşma sağlanırken, ücret maddelerinde görüşmeler ise devam ediyor.

1 Ocak 2019-31 Aralık 2020 yıllarını kapsayacak olan 14. Toplu İş Sözleşme görüşmeleri kapsamında Özçelik – İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören ve şube yönetiminin hazır bulunduğu görüşmede zam oranları masaya yatırıldı.

Şube Başkanı Ulvi Üngören, görüşmelerde çoğunluğu idari maddelerden oluşan 40 madde üzerinde anlaşmaya varıldığını ifade ederek, “2 yılı kapsayacak zam teklifimizde birinci yıl ilk altı ay yüzde 20 ikinci altı ay TÜİK +1, İkinci ilk altı ay TUİK+1 ve ikinci altı ay TUİK+2 oranında artış teklifimizi sunduk. İkramiye noktasında Ramazan Bayramı için brüt bin TL, Kurban bayramı brüt bin 700 TL. Bunun yanında kıdem zammı talebiyle kadro ilerlemeleri görüşülmeye devam ediyor. Üçüncü toplantımız 13 Şubat Çarşamba günü devam edecek” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”