Kuduz Tespit Edilen Köy 6 Ay Süreli Karantina Altına Alındı

Kuduz Tespit Edilen Köy 6 Ay Süreli Karantina Altına Alındı

Yayın: 10.12.2015 10:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı Sallar köyünde kuduz vakası tespit edilmesi üzerine İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince köy 6 ay süreli olarak karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, köyde telef olan bir büyükbaş hayvandan alınan numunelerin Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderildiğini ve burada pozitif raporu geldiğini söyledi.

Çataklı, şüpheli hastalık ihbarı üzerine gidilen köyde kuduz şüphesiyle karantina tedbirleri uygulanmaya başlandığını söyleyerek, “Karantinaya aldığımız ineğin ölmesi üzerine alınan numuneyi Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü’ne gönderdik. Sonuç pozitif olarak geldi. Gerekli karantina tedbirlerimizi aldık. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte hayvanlara aşılama yapıldı ve 6 ay süreli karantina uygulamasını başlattık. Köyde 3 kilometre denetim ve 10 kilometre de koruma bölgesi oluşturduk. Hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Sürekli olarak günlük denetimlerimiz devam ediyor. Olayın yaban hayattan olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun yanında hayvan sahibi aile de halk sağlığı ekiplerince takip ediliyor” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, bu bölgeden süt ve süt ürünü alan vatandaşların da dikkatli olmasını isteyerek, “Vatandaşlarımızın açık süt kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Zaten açık süt kanunen de yasaktır” diye kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'da motosikletle otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Hasan D. idaresindeki 06 RM 552 plakalı otomobil ile Mehmet Ö'nün kullandığı 19 AER 619 plakalı motosiklet, Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi'nde çarpıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan Berk Ö, sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.