Mart Ayında Temel Atılacağı Bildirilmişti

Mart Ayında Temel Atılacağı Bildirilmişti

Yayın: 28.04.2016 10:09
Paylaş:
A+ A-

Emekliler Derneği şube başkanı Celal Bulut yaptığı basın toplantısında,TOKİ’yi Karabük’e getirerek hedeflerine ulaştıklarını açıklamıştı.

Bulut yaptığı açıklamada, “bilindiği gibi son olarak TOKİ Karabük Emeklileri için ilk etapta Karabük merkezde 426 konut yapılacağını açıkladı.Bu açıklamanın ardından bize gelen konut sayısının yetersizliği şikayetleri üzerine TOKİ başkanımızla Ankara’da yeni bir görüşme yaptık.Kendisi bize bu işin ucunun açık olduğunu söyledi ve etap etap konutların yapımına devam edileceğini bildirdi.İnsanlar 5-6 bin konut yapılacağını sanıyorlar.Oysa ki öncelikli olarak evi olmayan emeklilerimize konut yapılacağını o zamanda söyledik, şimdi de söylüyoruz.Yer bulundukça etap etap konutlar yapılacak.TOKİ başkanımızla en son görüşmemizde Kirkille bölgesine yapılacak 426 konut ile birlikte, Soğan tarlası mevkiinin de konut yapımına hazır olduğunu söyledik.Şimdi Soğan tarlası mevkii ile ilk etapta yapılacak konut sayımız yaklaşık bin civarına yükseldi.Tabi ki sayı bununla kalmayacak ve ikinci,üçüncü etaplarda da Aydınlıkevler ve Kapullu mahallelerine yeni konutlar yapılacak.Ancak bunun için bir tarih vermemiz şimdiden mümkün değil sözlerine yer vermişti.

MART AYININ SONUNDA TEMEL ATILACAĞI BİLDİRİLMİŞTİ

Bu gelişmelerle birlikte emeklilerimiz 9 Aralık tarihinden itibaren Halk bankasına giderek yatıracakları 500 lira ile kayıt yaptıracaklar.Bunun için emeklilerimizin tekrar bize gelmesine gerek yok.Nüfus cüzdanları ile birlikte Halk bankası şubesine kayıt yaptıracaklar.Bu kayıtlar sonrası 12 Şubat tarihinde ise kura çekimi gerçekleşecek ve kura çekimi sonrası evi çıkan emeklilerimiz TOKİ ile sözleşme yapacaklar ve Mart ayı sonunda temel atılacak.Bizim Karabük’te başlattığımız proje mecrasını buldu.Yani hedefimize ulaştık.Biz TOKİ’yi Karabük’e getirdik.Eksik,gediklerimiz olabilir ancak biz bu olayı kovalıyoruz.Ben hiçbir zaman bu işe siyaset bulaştırmak istemedim” bilgilerine yer vermişti.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Emekliler Derneği şube başkanı Celal Bulut yeni bir açıklama yapmış emeklilere yapılacak konutların devamı niteliğinde Aydınlıkevler bölgesinde yer bulunduğunu ve bu bölgeye de 2 bin 500-3 bin civarında konut yapılabileceğini açıklamıştı.

Tüm bu açıklamaların ardından emekliler tarafından merakla beklenen Kirkille bölgesi ve Aydınlıkevler bölgesine yapılacak konut projeleri ile ilgili son gelişmenin hangi aşamada olduğu soruları sorulmaya devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”