Matriks’in ilk 6 aylık net karı 81 milyon liraya yaklaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.09.2024 20:45
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Matriks'in ilk 6 aylık net karı 81 milyon liraya yaklaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Matriks’in 2024'ün ilk 6 aylık cirosu, önceki yılın aynı döneminin enflasyon düzeltmesi uygulanmış sonuçlarına göre yüzde 23 artarak 456 milyon lirayı aştı.

Şirketin ilk 6 aylık net karı da 80 milyon 798 bin lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, “İçinden geçtiğimiz zorlu koşulların gölgesinde ulaşılan sonuçlar çok değerli. Esas faaliyet karımız, 130 milyon lira seviyesine yaklaştı. Piyasalara ilginin nispeten azaldığı düşünülen dönemler, bizim için her zaman iyi bir hazırlık dönemi olmuştur. Sektör yeni taleplerle gelmeye başladığında biz, her zaman olduğu gibi yine önceden hazır olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Finansal teknolojiler alanındaki çalışmaların, teknolojik hakimiyet yanında derin bir alan bilgisi gerektirdiğinin altını çizen Tutar, piyasanın işleyişini, VİOP’un ne olduğunu ya da indikatörlerin nasıl kullanıldığını bilen yazılımcılarla çalışmanın herkese fark yaratacağı alanlara odaklanma fırsatı verdiğine dikkati çekti.

– “Sürdürülebilir başarı en öncelikli hedefimiz”

Tutar, ekibin ulaştığı uzmanlık seviyesinin yanında bunu şirket kültürünün parçası olarak yeni kuşaklara aktarmanın önemine işaret ederek, “Hem ürün ve servislerimizde hem de finansallarımızda sürdürülebilir başarı en öncelikli hedefimiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ekosistem programının ikinci yılında birlikte büyümeye inanan girişimcilerle çalışmak için heyecanlı olduklarını kaydeden Tutar, bireysel ve kurumsal yatırımcılar için fark yaratacak alanlara dokunmayı, sürdürülebilir projeleri desteklemeyi ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek değerli projeleri öne çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Cem Tutar, “Son yıllarda dünyadaki teknolojik gelişmeler ve kazaların, iç kaynaklarımızın ürettiklerinin ne kadar stratejik, değerli hatta güvenliğimizi etkileyecek boyutta önemli olduğunu gösterdiğini düşünüyorum. Kendi hikayemizden yola çıkarak yeni hikayeleri birlikte yazmak üzere oluşturduğumuz Matriks ekosistemini geliştirerek ve genişleterek sadece bugünü ve ülkemizi değil daha fazlasını hedeflemek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gelecek dönemde hem Matriks’in hem de Matriks ekosistem şirketlerinin yapay zeka ve algoritmik işlemler konusundaki çözümlerinin, sermaye piyasası kuruluşlarının müşterilerine sunacakları servisler konusunda yeni fırsatlar barındırdığına inandıklarını belirten Tutar, sözlerini şöyle tamamladı:

“HFT’den (Yüksek Hızlı Algoritmalar-High-Frequency Trading) piyasa yapıcılığına, kurumsal ve bireysel algoritmalardan gridbotlara ve algoritma pazar yerinden yapay zeka desteğine kadar fark yaratan özellikler ve platform-altyapı çözümlerimiz ile ekosistem şirketlerimizin geliştirdiği algoritmalar, yapay zeka destekli analizler ve risk sinyallerinin önümüzdeki dönemde daha çok konuşulacağını değerlendiriyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

IANUAS’tan tırnak güçlendirici jel

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.09.2024 00:22
A+ A-

İSTANBUL (AA) – IANUAS, çeşitli kimyasallar ya da stres sonrası kırılan veya çatlayan tırnakları güçlendirmeye yardımcı olan yeni ürünü Lazonail tırnak güçlendirici jeli tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen IANUAS Üst Yöneticisi (CEO) Resul Yeşilyurt, yıpranan tırnakları güçlendirerek doğal parlaklık kazandıracak Lazonail'i Türkiye pazarına sunduklarını kaydetti.

Yeni nesil tırnak güçlendirici çözümleri hakkında bilgi veren Yeşilyurt, yeşil ceviz kabuğundan elde edilen biyoteknolojik hammadde ile üretilen Lazonail tırnak güçlendirici jel ile tüketiciler arasındaki artan talep doğrultusunda tırnak sorunlarına çözüm sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Yeşilyurt, “Ürün, İspanya'da Hartington Pharmaceuticals tarafından üretilen ve içeriğindeki patentli Juglans Regia (İngiliz cevizi) özütü ile benzersiz bir formüle sahip. Bu özel formül sayesinde, çatlayan, kırılan, soyulan veya pul pul dökülen tırnaklar kısa sürede daha güçlü ve parlak bir görünüme kavuşuyor.” ifadelerini kullandı.

Oje üzerine de uygulanabilen ürünün vegan olduğunu işaret eden Yeşilyurt, hem tırnak bakım uygulamaları yapan merkezler hem de bireysel olarak ürünün kolaylıkla kullanılabildiğini anlattı.

– “Besleyici mineraller tırnakların sağlıklı uzamasını sağlıyor”

Tırnağın nemlendirilip, besleyici minerallerle zenginleştirilerek sağlıklı uzamasının önemli olduğunun altını çizen Yeşilyurt, şunları aktardı:

“Vücuttaki biotin, demir, çinko ve protein eksikliği tırnakları olumsuz etkileyebiliyor. Ürünümüzün içeriğindeki patentli 'juglone' bileşeni ve diğer aktif maddeler, tırnak plağındaki keratinizasyonu artırarak tırnakların güçlenmesine ve doğal parlaklığına kavuşmasına yardımcı oluyor. Tırnağı nemlendirip, besleyici minerallerle zenginleştirerek tırnakların sağlıklı uzamasını sağlıyor. Tırnak güçlendirme jelimiz, çatlak, kırılan ve soyulan tırnaklara hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Üstelik kokusuz ve iz bırakmayan formülü, manikür ve pedikür öncesi ve sonrası kullanıma uygun, tırnağın sertliğini, parlaklığını ve ovalliğini sağlıklı seviyelere getiriyor.”

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331