Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı

Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı

Yayın: 17.06.2022 15:54
Paylaş:
A+ A-

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, Milli Eğitim’in genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, eğitim öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yönetim önerilerinde bulunmak amacıyla yılda iki kez yapılan İl Danışma Kurulu Toplantısının 2. si Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Karabük Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonunda yapılan İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İL Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr Mücahit Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri, öğrenci temsilcileri ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlar iş birliğinde yapılan çalışmalar, ilimizde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve okulların genel durumu ile projeler hakkında Vali Fuat Gürel ve katılımcılara bilgilerin verildiği toplantı görüş ve önerilerin belirtilmesi ile sona erdi.(Ramazan Öztürk)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kauçuk Avrasya Fuarı başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kauçuk Avrasya Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Tüyap'tan yapılan açıklamaya göre 20 Nisan'a kadar sürecek etkinlikte 140'ın üzerinde yerli ve yabancı katılımcı firma, yenilikçi ürün ve teknolojilerini ziyaretçilerle buluşturacak.

Kauçuk Avrasya, ilk günden yurt içi ve yurt dışından yoğun bir ilgi gördü. Fuar, ikinci ve üçüncü günündeki panellerle de ziyaretçilere kauçuk sektöründe küresel mevzuatlara uyum, yerel koşullar ve sürdürülebilirlik konularında bilgi edinme fırsatı sunacak.

Kauçuk endüstrisinin önemli oyuncularını buluşturarak yarının sorunlarına çözüm aramayı ve geleceği şekillendirmeyi hedefleyen Kauçuk Avrasya Fuarı, gerçekleşen resmi açılış töreniyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Fuar, kauçuk mamullerinden hammaddelere, makinelerden laboratuvar teknolojilerine kadar sektörün tüm alanlarını kapsıyor. Ziyaretçiler, binlerce çeşit ürünü tek bir çatı altında inceleme ve sektördeki yenilikleri yerinde takip etme fırsatı bulacak.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Kauçuk Derneği işbirliğiyle bu yıl 11. kez düzenlenen buluşma, Avrasya'daki tek sektör fuarı olarak sektörün nitelikli profesyonellerini ve katılımcılarını bir araya getirerek önemli ticari iş birliklerine olanak tanıması açısından kritik bir öneme sahip.

Açıklamada açılış törenindeki konuşmasına yer verilen Kauçuk Derneği Başkanı Özcan Doğu Kaya, kauçuk sektörünün, gerek kendisi gerek çarpan etkisi dedikleri etrafındaki diğer sektörleri etkilemesiyle ülkenin kalkınmasında çok büyük rol oynayan önemli bir sektör olduğunu belirterek, “2023'te 3,6 milyar dolarlık ihracata ulaşmış durumdayız ve burada tasnif dışı kauçuk ürünlerde ihracat birim fiyatımız kilogramında 6,6 dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye ortalamasının 1 dolar seviyesinde olduğunu düşündüğümüz zaman kauçuk ürünlerinde 6,6 dolar ihracatımızın ne kadar yüksek katma değer olduğunun göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

– “Yeşil dönüşüm bizim sektörümüzde de çok önemli bir rol oynamaya başlamıştır”

Dijital ve yeşil dönüşüm konularının sektör ve bütün sanayi için çok büyük fırsatlar barındırdığının altını çizen Kaya “Yapay zekayla bir çok konu, üretim alanı ve satış kanalları dönüşecektir ve dönüşmektedir. Bunu gözlemliyoruz. Bununla beraber yeşil dönüşüm bizim sektörümüzde de çok önemli bir rol oynamaya başlamıştır.”değerlendirmesinde bulundu.

Tüyap Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Kauçuk Fuarı'nın bir önceki fuara kıyasla büyüme gerçekleştirdiğini aktardı.

Fuarın birden fazla sektöre de ihracat konusunda destek olacağını düşündüklerini ifade eden Ersözlü, “Kendi konusunda sektörün en önemli üreticilerinin bulunduğu fuarda, sekiz bin üzeri profesyonel ziyaretçi katılımı gerçekleşecektir. Katılımcı firmalar arasında Asya ülkeleri, Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ülkeleri bulunmaktadır. Fuarımızın ticari olarak gelişime katkı sunmasını temenni ederiz.” açıklamasında bulundu.