Milli Eğitime Bağlı Özel Yurtlar, “Adalet İstiyor”

Milli Eğitime Bağlı Özel Yurtlar, “Adalet İstiyor”

Yayın: 02.05.2016 10:12
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim bakanlığı ve buna bağlı İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ruhsatlı 13 tane yurt yetkilisi hafta sonu bir basın toplantısı düzenleyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Düzenledikleri basın toplantısında yetkilileri göreve çağıran özel yurt sahipleri,merdiven altı diye tabir edilen yurtlar bulunduğuna dikkat çekerek,Karabük Valiliği başta olmak üzere,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilgili kurumları göreve davet ettiklerini açıkladılar.

Hafta sonu Karabük’te ki basın kuruluşları ile bir araya gelen özel yurt sahipleri adına bir açıklama yapan Yurt sahibi Ahmet Şahin yaptığı değerlendirmede, “bizler Karabük ve Safranbolu Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı ruhsatlı özel yurt sahipleri olarak bakanlığımızın bizlerden istediği tüm yaptırımları yerine getiriyoruz.Hal böyle iken Yurt tabelası asıp içinde ne olduğu bilinmeyen,statüsü belli olmayan mekanlar mevcut.Bizler Karabük’e gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde barınabilmesi için tüm yükümlülüklerimizi yerine getirirken,13 tane ruhsatlı yurt haricinde bulunan mekanlar ise birçok yükümlülüklerini yerine getirmiyor.Bizler buradan yetkililere seslenerek Karabük’te barınan öğrencileri kendi çocukları yerine koyarak gerekeni yapmalarını talep ediyoruz.Daha önce Sayın Valimizle bir araya geldik ancak yaşadığımız sıkıntılara halen daha bir çözüm bulunmadı.Merdiven altı diye tabir edilen ve statüsünün ne olduğu belli olmayan mekanlar konusunda artık harekete geçilmesini bekliyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde Karabük’te bulunan 13 adet ruhsatlı yurt sahipleri ile birleşerek,Karabük Özel Yurtlar Derneği kuracaklarının altını da çizen Şahin, “Bizimde yaşadığımız sıkıntılar ile ilgili Bursa İnegöl’de de yaşanan aynı tür olumsuzluklar yargıya taşınmış.Valilik orada ki sıkıntılar ile ilgili gerekeni yapmış ve ruhsatsız mekanlara belirli bir zaman tanıdıktan sonra gereğini yapmış.Bizlerde bunu yapmak istiyoruz.Çünkü her geçen gün sıkıntılarımız artıyor” açıklamasına yer verdi.

Şu an Karabük’te 8 bin adet özel yurtlarda barınan öğrencinin yanı sıra yeni eğitim-öğretim yılına açılacak KYK yurtları ile birlikte devlet yurdunda barınacak öğrenci sayısının 15 bin civarında olacağını bildiren Şahin, “Karabük Üniversitesinde,Karabük’lü öğrenciler ve İlçelerde ki öğrenci sayıları düşüldükten sonra geriye 35 bin civarında öğrenci kalıyor.Yani öğrenci sayısının % 50’si kadar yurt mevcut.Halbuki bu oran % 15’lerde olması gerekiyor.Ayrıca bizim yurtlarımızda barınan öğrenci ücretleri ortalama 500 TL’ye geliyor.Bu rakam bir öğrencinin günlük 17 TL civarında barınması demektir.Bunun içinde yemeği var,güvenliği var.Ulaşımı var.Dolayısıyla bu ücretler çok uygun.Gidip başka İllerde ki yurt fiyatlarına baksınlar” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.