Muallimler Birliğine Sürdürülebilirlik Ödülü

Muallimler Birliğine Sürdürülebilirlik Ödülü

Yayın: 17.11.2015 10:12
Paylaş:
A+ A-

5. si düzenlenecek olan Antalya YAPEX Fuarında Safranbolu Belediyesi Muallimler Birliği Projesi ile ödül alacak.

Safranbolu’nun Belediye Olarak Daha Öncede Katılım Gösterdiği ve İlgi Odağı Olduğu Antalya YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı 18 – 21 Kasım 2015 tarihlerinde Gerçekleşecek. Çekül Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği desteği ile 5. si gerçekleştirilecek olan fuar aynı zamanda yerel yönetimleri ve koruma sektörünü de buluşturuyor.
Muallimler Birliği Binası projesi ile Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülleri arasında olan Süreklilik Ödülüne layık görülen Safranbolu Belediyesinin 4. kez katılacağı YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarının bu yıl da ilgi odağı olması beklenirken konu ile ilgili konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Safranbolu’nun son yıllarda adını duyuracak çok önemli projelere imza attığını söyledi”

Safranbolu’nun adını yalnızca turistik açıdan değil yürütülen ve devam ettirilen önemli, projeler ve restorasyonlarla de duyurduklarını kaydeden başkan Aksoy; “Tarihi Kentler Birliğinin yürüttüğü bir takım projeler var. Bu projelerin her birine katılmaya gayret gösteriyor ve projelerimiz ile ilgi odağı olmayı da başarıyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıl da Çeşme restorasyonları ile Başarı ödülü aldık. 3 kategoride ödül veriliyor. Bunlar Başarı Belgesi, Sürdürülebilirlik Ödülü ve Büyük Ödül olarak. Biz bu yıl 2. kategorideki ödül olan Sürdürülebilirlik Ödülünü Muallimler Birliği Projesi ile alıyoruz. Alanında profesyonel olan ekibimiz ile birlikte çok yakında büyük ödülü de alacağımızdan hiç şüphem yok. Bilindiği üzere Türkiye’de Tarihi kentler Birliği üyesi 400 den fazla şehir bulunmakta. Yine bunların her biri çeşitli başlıklar altında projeler sunmakta. Bununla birlikte 15 civarında belediye ödül alıyor. Bu 15 projenin içerisinde bizimde olmamız ayrıca bizleri mutlu etmekte. Ben bu vesile ile çalışmalarımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.