Okan Küçük Yorumluyor 10 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 10 Haziran 2022

Yayın: 10.06.2022 09:55 |Güncelleme: 14.06.2022 19:15
Paylaş:
A+ A-

Köse Ekibini Daha Sıkı Denetlemeli

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 23. Altın Safran Film Festivali başladı. Dün bazı aksaklıkları  yorum haber de yazmıştım.  Bazı kesimler özet ile  açılışta çelenk sunumundan başlayan, belediye sosyal tesisleri açılışında ise misafir belediye başkanlarına olan ilgisizlikten, sosyal tesis bahçesindeki masalardan vatandaşların 15-20 dakika sonra şu başkan gelecek veya bu kişi gelecek diyerek kaldırılmasından, açık alanda yapılan basın toplantısında ezan okunurken ara verilmemesinden rahatsız ve şikayetçi olan yorumlarını bana ifade ettiler.

Dün ifade ettiğim gibi Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yoğun bir gayret gösteriyor, emek veriyor, çaba harcıyor ve tek başına her şey ile tek tek ilgilenecek durumda değil tabi ama ekibi organizasyonlarda tepki alan tavır ve davranışlar içinde bulunuyor vatandaş ta rahatsız oluyor.

Başkan Köse’nin  bilgisi olsun diye yazıyorum ben de. Bu kadar emek 4 günlük programlar, 2 Milyon TL’lik bütçe, Safranbolu imajına ve tanıtımına  artı değer katılması yerine negatif yönlü dönüş olmamalı… Başkan Köse ekibini biraz daha sıkı denetlemeli demek ki.

Not: Bu konuda Başkan Köse’nin bazı açıklamalarını Pazartesi günkü köşe yazımda yazacağım

 

Değirmenci’den Karabük Vurgusu

Özçelik-İş Sendikasının 15. Olağan Genel Kurulu 16-17 Temmuz tarihinde Ankara’da Green Park Otel’de gerçekleştirilecek.  Konuyla ilgili Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, önemli mesajlar verdi.

Özçelik-İş Sendikası dendiği zaman ilk Karabük’ün akla geldiğini vurguladı.

Türkiye’nin her tarafına Karabük’ten yola çıkan Özçelik-İş Sendikası büyüyerek, güçlenerek Türkiye’nin her tarafında 45 bin üyesi ile daha da ileriye yol alacak bir durumda. Ben Karabük’e, KARDEMİR’e,  KARDEMİR çalışanlarına, Karabük Şubemize, başarılı bir Şube Başkanımız orada, üyelerimize, delegelerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum.” İfadelerinde bulundu.

 

Her dönem başımız sıkıştığında da koşup destek istediğimiz  Karabüklünün KARDEMİR’de çalışan üyelerimizin bu süreçte de bizlere sahip çıkacağını düşünüyorum. Özçelik-İş Sendikası kazandığı zaman Karabük kazanıyor, Karabük kazandığı zaman Karabük halkı kazanıyor neticede KARDEMİR’in daha güçlenmesi ile birlikte Türkiye kazanıyor. Bugün dünya şirketleri arasına girmiş bir KARDEMİR’in Türkiye’ye, çalışanlarına, Karabük halkına ve Özçelik-İş Sendikasına yaptığı katkılar herkes tarafından biliniyor. KARDEMİR’in başında da alanlarında gerçekten tecrübeli, işçiye ve fabrikaya sahip çıkan bir yönetim ve Yönetim Kurulu Başkanı var. Onlarla sırt sırta, omuz omuza verdik bundan sonra da hem Alparslan Beyle, hem Yönetimle, Kardemir Çalışanlarıyla, hem de Karabük Şube Başkanımız Kenan Yılmaz ve ekibiyle önümüzdeki 4 yılı daha da başarılı geçirebilmek için el birliğiyle, güç birliğiyle yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Karabük vurgularını değerli ve önemli buldu Karabüklüler. Sonuçta dedelerimizin  portakal kasaları üzerinde kurduğu, Türkiye işçi hareketinde devrim niteliğinde dönemler geçirmiş bir sendikamız Özçelik İş Sendikası. Değirmenci’nin   Karabük gerçeğine önem verdiğini beyan etmesi çok çok olumlu, öyle değil mi ?

Safranbolu Belediyesi’nde  Bazı Meclis Üyeleriyle Pazarlıklar mı Dönüyor ?

Safranbolu Belediyesi’nde bazı meclis üyeleriyle ilgili  yorumlar gelmeye başladı.

Örneğin bir  belediye meclis üyesinin kızı 2-3 ay önce Belediye de işe başlatıldığı bunun karşılığında ilgili belediye meclis üyesinin biraz daha zaman geçtikten sonra amiyane tabirle durumun çakılmaması için yeterli süre geçtikten sonra kendi partisinden istifa edip bağımsız belediye meclis üyesi olarak göreve devam edeceğine yönelik söylemler ortalarda dolaşıyor.

Yine başka bir meclis üyesinin eşinin işe alınması karşılığında tekrardan bir partiye geri dönüş yapacağı konusunda söylentiler var.

Tabi isimli cisimli bunlar, ama gazeteci olarak isimleri açıktan yazınca çeşitli  resmi sorunlarla muhatap olma ihtimalinden dolayı bazı konular da isim veremiyorum.

Özetle  konuşulan daha çok konular var, azar azar yazarım yine.

 

Kenan Yılmaz  Faktörü

Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi geçen yıl Ekim ayında göreve seçildiği zaman 4 işyerinde yetkili ve 3 Bin 800 civarında üyesi vardı. Kısa bir sürede 9 işyerini daha sendika saflarına katan Kenan Yılmaz başkanlığındaki Karabük Şubesi üye sayısını da 6 Binlere çıkarmayı başardı.

Yetkili oldukları işyerlerinde yüksek rakamlar ile Toplu Sözleşme yapan Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi Karabük OSB’de faaliyet gösteren Dofer Yapı A.Ş.’de  de iki yıllık anlaşma  kapsamında hiçbir ikramiye ile sosyal hakları olmayan ve sadece asgari ücretle çalışan işçiye yılda dört ikramiye, kömür parası, diğer sosyal haklar ve maaş ile birlikte toplamda aylık ortalama %37 gibi bir gelir artışı sağladı.

Başarılı çalışmalarını sürdürüyor Kenan Başkan. Allah yolunu açık etsin inşallah.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”