Okan Küçük Yorumluyor 13 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 13 Haziran 2022

Yayın: 12.06.2022 21:35
Paylaş:
A+ A-

Çetin Aygün’den İlk Canlı Yayında Anket Açıklaması

İyi Parti’nin  yeni  il başkanı Ali Çetin Aygün ilk canlı yayınını  Birlik Medya Ltd. Şti. bünyesinde  basım- yayım hayatını sürdüren  Bölgenin Sesi Gazetesi sosyal medya hesabından yaptı. Yayında bir kamuoyu araştırmasından bahsetti.

Aygün,    iktidar cenahına yakın çevrelerden yapılmış bir kamuoyu araştırmasının elinde olduğunu söyleyerek o araştırmadaki oy oranlarını açıkladı. Aygün’ün ifadesine göre; o ankette yüzdelik dilime göre  İyi Partinin 19, Ak Parti’nin 69’lardan 30’lu seviyelere düştüğünü, MHP’nin 6 ‘lı , CHP’nin de 20’li seviyelere düştüğünü söyledi.

Ak Parti’nin , MHP’nin bu  rakamlara yönelik bir itirazi açıklaması olacaktır herhalde. Bir de Millet İttifakından İyi Parti ile ittifak ortağı olan CHP’nin de sanırım bu  konuda bir söylemi olabilir.

Başkan Aygün’ün açıklamasına göre İyi Parti Karabük’te  önceki gün itibarıyla %22’lere yükselmiş. Bu artış da  kendisinin de katkısı olabileceğini , Karabük’teki   toparlanma sürecinin katkısı olabileceğini ve  Genel Başkanlarının  yapmış olduğu güzel çıkışların olabileceğini söyledi.

Ve ekledi Aygün canlı yayında, “Şu anda 1 milletvekili zaten bizim biz 2’yi çıkartacağız.” dedi.

İyi insan – İyi Siyasetçi…

Siyasetçiler, halka hizmet amacıyla yola çıkmış kişiler,   hakaret olmadıkça  veya afedersiniz bel altı olmadıkça, ar- namus meselesi  vb. olmadıkça, her türlü eleştiriye saygı göstermeli ve tahammül etmelilerdir , değil mi ?

Siyasetçiliği  kendisine yönelik bir eleştiri yapıldığında karşısındakine 3 yaşında bir çocuk gibi trip atma sananlar var mıdır ?

Yoktur bence !

Duygularını dışa vurabilenlerden zarar gelmez aslında. İçinde bir şeyleri saklamayan insanlar iyi insanlardır. Düşüncelerini olduğu gibi ifade edebilen insanlar, iyi insanlardır.

Ama iyi insan olmak demek, iyi siyasetçi olmak demek değildir. Siyasetçi dediğin siyaseti öğrenmeli, siyasetçi gibi davranmalı, ilmi siyaseti bilmeli.

Yoksa  kendi siyasi hayatına zarar verir sadece. Ben iyi insanların iyi siyasetçi olmaları gerektiğini düşünürüm hep.

Not: “İyi” ifadesi bildiğimiz iyi’dir. Bir siyasi partiyle falan alakası yoktur…

Birlik Medya Her Geçen Gün Daha da Büyüyor.

Karabük’te 7 yerel gazetenin bir araya gelmesiyle kurulan Birlik Medya Ltd. Şti. Karabük Postası Gazetesi ve Bölgenin Sesi Gazetesi olarak basım- yayım hayatına birlikteliğin verdiği güç ve profesyonel kadrosuyla devam ediyor, ediyoruz.

Karabük’te basılı yayımcılık anlamında,  kaliteli, daha zengin içerikli ve mesleki etik kurallarına uygun yayımcılık hayatımızla yola devam ediyoruz.  Basılı gazetecilik faaliyeti dışında alanımız içinde farklı yatırımlar noktasında da Karabüklülere hizmet vermeye devam edeceğiz.

Hep daha iyisi, hep daha kalitelisi, hep daha ilerisine yönelik ideallerimiz, hayallerimiz var. Bu kapsamda Karabük’ün siyasetçileri- bürokratları- iş adamları- esnafı- memuru- , işçisi-çiftçisi, topyekun Karabük halkıyla  içiçeyiz- biriz.

Sağolsunlar niyetimizin halis olduğunu görenler,  gerçekten Karabük diye bir derdi olanlar, desteklerini esirgemiyorlar. Karabük’’te kaliteli haberciliğin daim olması için  bizim de bu çorbada bir tuzumuz olsun diye, destekliyorlar.

Birlik Medya Karabük’ün, Karabük’te basılı gazeteciliğin tek adresi, özü ve nüvesi zaten. Ve daha kaliteli habercilik anlayışıyla, farklı projelerle de Karabük’lünün yanında olmaya devam edeceğiz inşallah.

Zaten haberciliği mesleki kurallar içinde yapan  gazeteciler desteklenirse, herkes kazanır ve Karabük kazanır.

Hazret-i Ali’nin bir sözüyle bitireyim “Sakın insanın iyisi ile kötüsünü bir tutma. Çünkü bu eşitlik, iyileri iyilikten soğutur. Kötüleri de kötülüklerinde cüretli kılar”

Not:  Safranbolu Altın Safran Festivali  genel anlamda oldukça başarılı geçti. İlk gün ufak -tefek bazı aksaklıklar gözlemledim ve yorum haber olarak yazdım. O konuda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,  çelengin zaten kültür müdürü ve başkan yardımcısının tarafından getirilmesi gerektiğini, belediye başkanlarının kendilerinin konuşmak istemediğini, Araç belediye Başkanıyla ilgilenilmediği iddiasının asılsız olduğunu söyledi. O açıklamaları da    kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Esnaf Odalarında Gündem Birlik Kongresi

Yayın: 18.04.2024 15:28
Paylaş:
A+ A-

2022 Mayıs ayında olağan kongresi yapılan Karabük Esnaf Odaları Birliği için Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi olağanüstü kongre karar aldı. 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kongre öncesi esnaf odalarındaki kulis faaliyetleri hız kazandı.

15 ODADA 117 ÜYE KULLANABİLECEK

Nurettin Tümen’in başkanı olduğu Karabük Esnaf Odaları Birliği bünyesinde ilçelerle birlikte 15 oda bulunurken bu odaların yönetimlerinde yer alan toplam 117 üye kongrede oy kullanabilecek.

MAHKEME KARARIYLA KONGRE

Ticaret Bakanlığına bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak başvuran Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner’in talebi Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi’nce haklı bulundu ve olağanüstü kongre için 11 Mayıs tarihi belirlendi.

TÜMEN ADAY OLACAK MI?

7 Mayıs 2022 tarihinde yapılan olağan kongrede rakibi Hüseyin Kılıç’ın 50 oyuna karşılık 63 oy alarak güven tazeleyen Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen’in 11 Mayıs cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongrede yeniden aday olup olmayacağı merak konusu oldu. Hakkında açılmış ve devam eden birçok davası bulunan Tümen’in mahkeme kararı ile gerçekleştirilecek olağanüstü kongre için bir grubun aday olması için başka bir grubun da aday olmaması için baskı oluşturmaya çalıştığı ifade ediliyor.

BİRLİK USULSÜZLÜKLERLE ANILIYOR

Hakkında birçok iddia ve ithamda bulunulan Tümen için halen devam eden mahkeme süreçlerinin varlığını hatırlatan konuya yakın çevreler “Yakın zamanda sonuçlanması beklenen mahkemeler var. Bunlardan Sayın Başkanın ciddi bir darbe alması gündemde. Kendisi aynı zamanda Esnaf Kredi Kefalet – 2 Kooperatifi’nin de başkanı. Türkiye’de belki de hiçbir kooperatifte olmayan siyah plaka sadece bizim başkan da var. Arabası olmayan Esnaf Odaları Birliği’nde şoför kadrosu var. Ne tür gariplik, tuhaflık ararsanız Tümen’in başkanı olduğu yerlerde bulabilirsiniz” diyorlar.

  1. ADAY ARAYIŞI

Esnaf odalarında 11 Mayıs’taki olağanüstü kongre için kulis faaliyetleri hız kazanırken olası Nurettin Tümen ve Hüseyin Kılıç adaylığına karşı üçüncü bir aday için de çalışmalar yapıldığı, birçok oda başkanının taraftar toplamak için oda yöneticileriyle sık sık bir araya geldiği gözleniyor. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık isminin ön plana çıkmaya başladığı 3. aday formülüne Yıldıray Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Celal Topçu’nun başkanı olduğu Şoförler ve otomobilciler Odası’nın da sıcak baktığı kulislerde sıklıkla konuşuluyor.