Okan Küçük Yorumluyor 17 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 17 Mayıs 2022

Yayın: 17.05.2022 09:52 |Güncelleme: 29.05.2022 12:11
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Kavşağı Başlıyor.

Karabük’te uzunca bir süredir konuşulan önemli vaatlerden biri olan Kardemir Kavşağı projesinde sona gelindi artık. Muhtemelen bu hafta sonuna kadar ya da en geç önümüzdeki hafta içi ilk kazma vurulacak ve çalışma başlayacak.

Bu konu yıllardır gündem de olan bir konu ama artık sonuna gelindi. Karabük’e hayırlı olsun. Tabi konuyla ilgili görüş belirtenler animasyonu döndürülen projeden çok farklı bir projenin hayatiyete geçirileceğini söylüyorlar. Proje biraz  kesilmiş- biçilmiş diyorlar. Olsun , ne diyelim bir şekilde başlıyor, başlasın. İleri de  eklemeler de yapılabilir…

 Karabük Endüstri Meslek Lisesi

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilinen ismiyle Endüstri Meslek Lisesi’nin atölyeleri yıkılacaktı. Ve oraya  KARDEMİR tarafından yeni ve modern atölyeler yapılacaktı. Hatta Okul binası da yenilenecekti.

Kardemir Kavşağı projesi kapsamında gündeme gelmişti bu konu ve  o dönem Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz tarafından İl Başkanları toplantısında  Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı   Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmişti konu.

Sayın Erdoğan, Kardemir’e bu yönde görev vermişti hatırlayacağınız gibi.

Kardemir Kavşağı anlamında o yıkım ertelenmişti ama edindiğimiz bilgilere göre Endüstri Meslek Lisesi ve atölyelerinin yıkılıp yeniden yapılması noktasın Kardemir’le görüşmeler olumlu sonuçlanmış. Hazırlanacak bir takvim de Endüstri Meslek Lisesi atölye ve okul binası Kardemir tarafından yıkılıp yeniden daha modern bir şekilde yaptırılacakmış.

Konuyu Ak Parti İl Başkanı takip ediyordur mutlaka…

Kardemir İmam Hatip Lisesi

Şimdi malum 3 hastaneydi bir hastaneye düştü. Devlet Hastanesi olmayan tek iliz gibi konular  uzunca süredir konuşuluyor.  KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin büyümesi için Çamlık İHL yıkılıp orası hastaneye devredilecekti. Yukarıdaki sahanın olduğu alana da ayrıca 150 yataklı ek hastane binası yapılacaktı.

Çamlık İHL’ye, Endüstri Meslek Lisesinin arka tarafındaki şehir parkıyla arada kalan arsa tahsis edilmişti. Oraya İHL yapılacakÇamlık  İHL’de oraya taşınınca yukarısı hastaneye devrolunacaktı. Kaç yıl öncesinden yapılan sözleşeme var, duruyor.

Vaktiyle ödenek yokluğu anlamında ihaleye çıkılamamıştı ve öylece kalmıştı. Gelinen süreçte edindiğim bilgilere göre geçen hafta orası ihale edilmiş, ihaleye de tek bir firma girmiş. O firmanın aslında sağlam bir firma olduğundan söz ediliyor ama sanırım iş bitirmeyle ilgili bir eksikliği gibi bir durum varmış.

İhaleye tek bir firmanın girmesinin nedeni ihale fiyatının çok düşük tutulması yani kar marjının yok denilecek kadar az olması deniliyor. Onun için başka birçok firma ihaleye girmemiş. Karlı bir iş  ve tatlı para olmayınca diğer büyük firmalar kenara çekilmiş, yani.

Bu konu bir daha ihaleye çıkar mı, ihaleye tek giren firmaya iş verilir mi, kısa süre içinde belli olacaktır, deniliyor. Eğer verilirse  ne kadar erken iş tamamlanıp Çamlık İHL oraya taşınırsa KBÜ Hastanesi de o kadar önce büyümeye gidecek, yani.

5000 Evler Hastanesi’nde işler yolunda.

Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal – Niyazi Güneşbir çok konuda el birliğiyle çalışarak Karabük’ün sorunlarına çözüm üretme noktasında çabalar sarfediyorlar. Tabi performanslarını beğenenler var, beğenmeyenler var. Çözüm noktasındaki emekleri görülüyordur mutlaka.

Örneğin  5000 Evler Hastanesi noktasındaki çalışmaları. 5000 Evler Ek Hastane binası projesinde,  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Psikiyatri poliklinik ve yataklı servis hizmetleri laboratuar, görüntüleme merkezi (bilgisayarlı tomografi, röntgen, USG) bunun yanı sıra acil servis ve diğer branşlardaki poliklinik hizmetlerini (15 adet poliklinik) içeren 76 adet yatak kapasitesi olacak şekilde projelendirilmişti bilindiği gibi.

2023 seçimleri öncesinde hastanenin hizmete girmesi bekleniyor. İşler de o yönde ilerliyor. Orada bir sıkıntı görünmüyor. Vekiller bu konuyu çok yakından takip ediyorlar. 5000 Evler için ve Karabük için önemli bir hizmet yapılmış olacak, önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacak. Sorunsuz ilerliyor…

 Özçelik-İş Kongreleri Bitti Sıra Genel Başkanlık’ta.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, (kendi memleketi de olan) Özçelik-İş Sendikası Kayseri Şubesi 9. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Özçelik-İş’i, Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar veren 100’den fazla iş yerinde faaliyet gösteren bir sendika konumuna taşıdıklarını, bugün dünyanın dört bir yanındaki sendikalarla işbirliği içinde çalışan uluslararası kuruluşlarla, küresel emek hareketine entegre olmuş bir sendika haline getirdiklerini ifade eden Değirmenci, yeni genel merkez binasını çok kısa bir sürede yaparak üye ve teşkilata hediye ettiklerini, ihtiyacı olan tüm şubelere yeni yerlerini satın aldıklarını vurguladı.

Genel Başkanlığı döneminde bir hayalini, bir hedefini gerçekleştirmek için Eski Genel Merkez binasının olduğu yere, taşradan Ankara’ya gelen  üyelerin ve ihtiyacı olanların kullanabilmesi için otel ayarında bir konukevi yapma hazırlığında olduğunu Konukevinin projesinin çizildiğini müjdeledi Genel Başkan Değirmenci…

 Tabi, yoğun tezhüratla, sevgi göstersiyle karşılandığı kongre de çarpıcı açıklamalara da imza attı. Örneğin , ‘Üzerimde bir onur nişanesi olarak taşıdığım bir konuyu da sizlerin takdirine bırakmak istiyorum’ diyerek açıkladığı bir konu var. Malum hafta da 5 gün yorum haber yapıyorum, yazıyorum. Onu da, diğer açıklamaları da azar azar yazarım.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

Yorumlar

  1. Ekonomist

    Türkiye’nin dünya ekonomisindeki payı1980: %0,861983: %0,73 1986: %0,691989: %0,741992: %0,871995: %0,751998: %0,872001: %0,602004: %0,932007: %1,172010: %1,172013: %1,24 2016: %1,142019: %0,872022: %0,67(IMF)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.