Okan Küçük Yorumluyor 18 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor 18 Ocak 2023

Yayın: 18.01.2023 11:18
Paylaş:
A+ A-

Ekonomi Mi –  Fiyatlar Mı – Yoksa Yaşar Usta mı  Büyük ?

Son dönemde ekonomik konulardaki sıkıntılara önemli eleştiriler geliyor. Bu eleştiriler de, ’Bazı ekonomik verilere bakıyorsunuz  rakamlar da çok ‘BÜYÜĞÜZ”. Öyle ki dünyanın sayılı ekonomilerinden biriyiz.  Baştan mı sayarsınız, sondan mı sayarsanız orasını bilemiyoruz.” deniliyor.

Eleştiriler de ‘Biz büyürken fiyatlar durur mu , onlar da büyüyorlar tabi. Ekmeğinden- suyuna, çayından – çorbasına, elektriğinden – doğalgazına…

Hepsinin fiyatları da büyüyor,  bu çelişki değil mi ? ’ deniliyor.

Böylece bir geçim sorunu, bir yaşam sorunu çıkıyor ortaya. Vatandaşlar en çok bundan muzdarip ve en çok bunları yaz diye talepler geliyor bana…

‘Fiyatların büyümesinin ZAMLA bir alakasının olmadığı aslında bir GÜNCELLEME olduğu yıllar öncesinden açıklanmıştı, ama bu aralar çok güncelleniyor.’ diyorlar.

Daha sert eleştiri getirenler,  ‘En temel yaşam kaynağımız  hava bedava.  Vergisi yok – çalgısı yok. Karabük’te  kalitesi – kirliliğinin ne oranda olup olmadığını bilmesek de, bedava, çok şükür. ‘ diyorlar.

Konunun Yaşar Usta’yla Ne Alakası Var Diyecekler İçin O Kısım da Aşağıda.

Hani tadına doyulmayan eski Türk Sinemalarından birinde  Rahmetli Münir Özkul; canlandırdığı Yaşar Usta karakteriyle, karaktersiz bir patronun karşısına dikilip,

“Bak beyim sana iki çift lafım var!. Sen, büyük patron, milyarder, para babası fabrikalar sahibi Saim Bey! Sen mi büyüksün? Hayır, ben büyüğüm! Ben…” dediği efsane bir replik var ya.

Kim büyük , kim değil diye yazınca o efsane repliği hatırlattı bir vatandaş.

‘Aslında ortak hareket etme kabiliyeti ve bilinç düzeyinde yeterli büyüme olsa, Yaşar Usta  büyük, çünkü Yaşar Usta halktır…  Çünkü aslolan halktır.’ Dedi.

Yaz bunları dediler, yazdım işte…

 Karabük Büyüyor mu Peki ?

Yerel eleştiriler de yapıyor aynı çevreler. ‘Karabük bir zamanlar  40 küsur haddehanenin olduğu ,  onlarca tekstil fabrikalarının olduğu bu alanlar da adeta merkez konumunda olan bir ildi. Binlerce de işçi istihdam ediliyordu. Sonra teşvik denilen sistem çıktı.

Çıktı ama sistemden Karabük bir daha çıkamadı…

Yani KOMŞULARIMIZIN 5. VE 6. BÖLGE DESTEĞİ ALDIĞI TEŞVİKTE KARABÜK 3. BÖLGE DE YER ALDI. Öyle olunca da havagazı oldu yani… ‘ diyorlar.

‘Tekstil fabrikaları birer birer tesislerini söküp  vergi + SGK ve İşveren payı anlamında çok daha karlı olan komşu illerimize gittiler. Hani Şairin dediği gibi  ‘ Birçok giden memnun ki yerinden, birçok seneler geçti dönen yok seferinden.” durumuyla kaldık.

Haddehanelerin kütük ve liman konusunda başkaca sorunları vardı, teşvikle birlikte onlar da gitti. 15 -20 küsur haddehane kaldı ki onlarda 2022 yılında  yüzlerce işçi çıkarttılar…’ diyorlar.

Bir açıklamayı hatırlatıyorlar. ‘’ Karabük’ün teşvikte 3. Bölge de yer alması üzücü değil sevindirici bir şeydir. Demek ki gelişiyoruz.” diye açıklama yapan bile olmuştu, diyorlar.

‘ Hatta madem sevindirici, madem gelişiyorsunuz,  sizi daha çok sevindirelim diye olsa gerek, sonradan Bakanlar Kurulu Kararıyla  Karabük üçüncü bölgeden ikinci bölgeye çekilmişti.’ Diyorlar.

İşte bunları da yazdım . Bakın vatandaşlar böyle diyorlar diye bir daha belirteyim de değmesin  yağlı boya, yani.

 Ben de 6’lı Masayı Yazayım…

Millet ittifakı – 6’lı masa da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Masanın ayaklarından  – paydaşlarından Genel Başkan Davutoğlu ve Genel Başkan Babacan tuhaf sözlerle gündem oldular.  6’lı masanın tüm bacaklarını kırmak için midir nedir, tuhaf tuhaf açıklama yapıyorlar.

Biri, Cumhurbaşkanı  benim dediğimi yapacak, gibisinden konuşuyor. Cumhurbaşkanı değil Beyefendinin Özel Kalemi sanki. Diğeri, Türklüğü Anayasadan kaldıracağız, falan diyor…

Bu ikisinin yüzde kaç oy alacaklarını seçimlerde görecek vatandaşlar.  O masada Demokrat Parti diye bir parti daha var. Hadi soruyorum buradan kimdir DP Genel Başkanı ? Eminim hala çoğu kişi adını bile bilmiyor, binde üzerinden oy alabilecek bir parti olarak söz ediliyor zaten.

6’lı masanın 2’si Ak Partinin kendilerine görev vermemesinden sonra partiden ayrılan isimler. Ak Parti’de Bakanlık, Başbakanlık yaparken ‘memleket güzeldi.’ Bunlara  Ak Parti görev vermedi, kızağa çekti  ‘memleket batıyor,’ öyle mi ?

Ak Parti’de Bakanlık, Başbakanlık yaparken ‘ Erdoğan dünya lideri idi.’  Bunlara görev vermeyip kızağa çekince  ‘ Kötü Lider’ öyle mi ?

Ya buna kim inanır  ? Kadir İnanır, diyeceğim ama  O da inanmaz…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.