Okan Küçük Yorumluyor 19 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 19 Eylül 2022

Yayın: 19.09.2022 00:10 |Güncelleme: 22.09.2022 10:26
Paylaş:
A+ A-

Aygün’ün Beklediği Özür Süresi Yarın Doluyor

MalumunuzMHP’li Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, İyi Parti’ye geçeceği yönündeki kendi söylemiyle ’karalama politikalarına’  sert ve ağır bir  açıklama yapmıştı

Çaylı o açıklamasında “İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANININ HEM TELEFONU HEM DE SOSYAL MEDYA HESABI OLAN FACEBOOK HESABI BENDE ENGELLİ DURUMUNDADIR. ŞAHSIMI ZİYARET ETMEK İSTEYEN İYİ PARTİ İL BAŞKANI’NIN RANDEVU TALEPLERİ TARAFIMDAN KABUL EDİLMEMİŞTİR. Şahsım adına İyi Parti’den aday olmak isteyen namussuzdur, şerefsizdir, adidir, aşağılıktır. İyi Partiden aday olmak istediğimi ispatlamayanlar ise ……………..!” dır, diye upuzun noktalar koymuştu açıklamasına.

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ÇETİN AYGÜN’DE, ÇAYLI’YA “ÖZÜR DİLEMESİ İÇİN BİR HAFTA SÜRE VERİYORUM, SONRA BİZZAT GELECEĞİM MAKAMA RANDEVU VERME DE GÖREYİM SENİ… BABANIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL ORASI KAMU MAKAMI… ÇALIŞANLARA YAPTIĞIN İDDİA EDİLEN MOBBİNGLERE DE BAKACAĞIZ AZ KALDI…demişti.

Bir bayan memura mobbing uygulandığını da iddia etmişti…

Sonuç olarak 1 haftalık süre yarın bitiyor. Şu ana kadar özür gelmedi. Şimdi, yarın 1 haftalık süre doluyor. BAŞKAN AYGÜN YENİCE’YE GİDECEK Mİ, GİTMEYECEK Mİ ?  GİDERSE ÇAYLI  RANDEVU VERECEK Mİ, VERMEYECEK Mİ ?

Kişinin başına ne gelirse meraktan  gelirmiş derler ama Yenice’ye gidilip gidilmeyeceğinin meraklıları var, merakla bekleyenleri var…

 

 Abaoğlu’ndanTuhaf  Sükunet Çağrısı

Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı CevdetAbaoğlu;  Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile İyi Parti İl Başkanı Ali Çetin Aygün arasında yaşanan gerginlik konusunda açıklama yaptı.Haberimiz de o açıklamayı yayımladık.

Tarafları sükunete davet eden açıklamanın kendisine yapılan yorumlar,DAVETTE KULLANILAN DİLİN KENDİSİNİN SÜKUNETTEN UZAK OLDUĞU yönündeydi.

Sükunete mi davet ediyor, şahsi – kayıkçı kavgaları  hesabı güdülerek ele geçirilen fırsat değerlendirilerek Çaylı’ya hakaret mi ediliyor, yorumları yapıldı o davet açıklamasına.

“Birliği beraberliği hiç sevmeyen bir Yenice Belediye Başkanı var.”

“…Selam verileceği zaman el uzatmayan, sırt dönen bir belediye başkanı.”

“…Organizasyonlara gittiğimizde bizlere yer dahi göstermeyen, adımız anıldığında rahatsız olan, bir belediye başkanı.”

gibi ifadelerin kullanılmasının , şahsi hesaplaşma peşinde olunduğunun açık göstergesi olduğu, bu ve benzeri ifadelerin sonuna tarafları sükunete davet ediyorum, deyince  sükunet çağrısı yapılmış olunmayacağı, buna da kimsenin inanmayacağı, Yenice’de  sürekli bir şekilde bir nevi kayıkçı kavgalarının tam gaz sürdüğü bu sözde sükunet çağrısıyla da bir kez daha orta yere çıktığının görüldüğü, eleştirileri yapılıyor.

Ne diyelim, Yenice’de siyaset her ev de, her sokak da,  zaman zaman değil her zaman yapılır, bilindiği gibi. Ekmek gibi, su gibi bir şey olagelmiştir Yenice’de siyaset.  İşte o siyasetin seviyesi ve düzeyinin durumu da ortaya çıkıyor bazı durumlar da…

 Gelişmişler – Gelişmemişler…

Genel bir konu bu, özel değil. Bizim ülkemizde sürekli bir şekilde toplumdaki insanlar bir şekilde birbirleriyle uğraşırlar. Gelişmiş ülkelere baktığınızda böyle bir durum yok, insanlar birbirleriyle uğraşmıyor.Herkes kendi işine bakıyor. Kendini geliştirmeye bakıyor.

Bizim ülkemizde – kentimiz de geriliğin düzeyine göre insanlarbirbiriyle uğraşıyor . Şucu, bucudiye  birbirini yaftalıyor, etiketliyor, ötekileştiriyor.

Sürekli kaostan – gerilimden – kavgadan  besleniliyor adeta.. Sürekli kavga, sürekli gerilim demek, psikolojik sorunlarında olduğunun bir göstergesi olan depresif bir durum değil mi ?

Şimdi  başkasının, başka birinin ne olduğuna , nasıl olduğuna yönelik olumsuz söylemlerin  herhangi bir kişiye  ne getirisi var ? Finansal- maddi olarak getireceği ne var ? Bu işlere  zaman harcayanlar var! Ne zamanı, ömrünü harcayanlar var.

TOPLUMSAL KAVGANINÜLKEYE – İLE – İLÇEYE- VE İNSANA  getireceği bir şey yok. Başkasına kulp takacağına , kendini geliştirmeye , güçlendirmeyeenerji sarf etmeli insanlar. En önemli yatırım kendi gelişiminize yaptığınız yatırımdır, çünkü.

Yani amiyane tabirle bırakın kavgayı – döğüşü de işinize- gücünüze  bakın… Laf salatası değil, hizmet üretin, çözüm üretin.

Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine  kısa süre kaldı. İlgili yasa gereği odaların seçimleri Ekim-Kasım ayları içerisinde gerçekleşecek.

Karabük Ticaret Ve Sanayi Odası (KTSO) Oda Organ Seçimi 8 Ekim Cumartesi günü saat 10:00 – 17:00 saatleri arasında yapılacak. Yönetim Kurulu Başkanı Ve Üyeleri Seçimi de 15Ekim  Cumartesi günü saat 10:00-14:00 saatleri arasında, İkinci tur Yönetim Kurulu Başkan seçimi ise 15 Ekim Cumartesi günü 15:00-17:00 saatleri arasında yapılacak.

KTSO Seçimleri ve Timurçin Saylar

KTSO’da mevcut Başkan Mehmet Mesicer’in aday olmayacağı biliniyor. Zaten Başkan Mescier, önceki dönem de aday değildi aslında. Kendisine bir nevi görev olarak bu başkanlık siyaset tarafından tevdi edilmişti.  Bir çok hizmete imza attı Başkanlık süreci içerinde bunun en önemlisi de KTSO’yu yepyeni ve modern bir binaya kavuşturması oldu. On yıllardır konuşulan yeni bina konusu Mescier’in başkanlığı döneminde çözüme kavuşturuldu…

KTSO’da yeni Başkan kim olacak yeni meclis başkanı kim olacak? Hep olageldiği gibi yine  siyaset mi oda başkanını belirleyecek ?   Konuyla ilgili yapılan yorumlar da, “Karabük’te KTSO’nunson  15 yıllık bir nevi artık gelenekselleşmiş – kanıksanmış durumuna bakılacak olursa yine başkanı siyaset mekanizması belirleyecek,  bir ismi işaret edecek o da başkan olacak.” Şeklinde konuşuluyor.

Peki siyasi mekanizmanın işaret edeceği bu isim kim olabilir ?Konuyla ilgili bu ismin Ak Partili biri olacağı çok açık olarak ifade ediliyor. Ak Parti’de eski Başkanlardan birinin yeni TSO başkanı olacağı dillendiriliyor. Hatta isim de veriliyor. Verilen isimlerden öne çıkan ise eski Ak  Parti İl Başkanı Timurçin Saylar…

2014 – 2017 yıllarında Ak Parti İl Başkanlığında bulunan Saylar, Eylül 2017’de görevinden istifa etmişti. O İstifadan sonra da  yeni kongrede aday olmamıştı doğal olarak. O günden sonra da bir nevi kabuğuna çekilmişti. Kendi işinde – gücünde – ticaretinde olmuştu.

Şimdi TSO seçimlerinde  oluşan kulisler de bu yönde bir çalışmanın varlığından söz eden çevreler var.Vizyoner ve projeci bir yapı da olan Saylar’ınTSO’da ciddi hizmetler üreteceğine dönük söylemler var…

HEM KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ İLE HEM AK PARTİ İL BAŞKANI İSMAİL ALTINÖZ İLE HEM DE SİYASİ  BÜYÜK OLAN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN ile arasının iyi olduğu  ifade ediliyor.

Peki Meclis Başkanı Kim Olacak ? O konuda da bir isim ağırlıklı olarak konuşuluyor. Onu da yarın değerlendirelim inşallah.

Not: Tarım Kredi Kooperatifi konusu var onu da yarın değerlendirelim inşallah.

Önemli Not: KARABÜK’ÜN DUAYEN GAZETECİSİ AHMET GÖLBEK ABİMİZLE zaman zaman görüşürüz, telefonlaşırız.  Karabük gündemine dair bilgi paylaşımları yapar – görüş paylaşımı yapar. Öneme haiz nitelikte konular hakkında görüş alışverişi yaptığımız olur.. Bana verdiği konular olur, dikkatimi çektiği konular olur, ben de onları zaman zaman gündeme getiririm. Sonuçta amaç, Karabük’e faydalı olabilmek- katkı verebilmek. Onun için kendisine  samimi olarak teşekkür ederim.

 Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.