Okan Küçük Yorumluyor 2 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 2 Ağustos 2022

Yayın: 02.08.2022 11:20 |Güncelleme: 03.08.2022 21:00
Paylaş:
A+ A-

Elif Köse Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor
Safranbolu’da seçildikten sonra toplumun her katmanına inen ve özellikle sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren bir isim oldu Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse.
Özellikle kadınlar- çocuklar ve  büyüklerimize yönelik yaptığı çalışmalarla Safranbolu’da takdir gören  bir isim oldu.

Önümüzde genel seçimler var, arkasından belediye seçimleri var. Elif Köse, önümüzdeki dönem de Safranbolu Belediyesi’ne tekrar mı aday olur, Karabük Belediyesi’ne mi aday olur. Milletvekilliğine mi aday olur… Yoksa siyaseti bir dönem yaptım, hizmetlerimi yaptım deyip çekilir mi şimdiden dışarılar da bunlar konuşuluyor…

Köse’yi sevenler diyeyim, Safranbolu da bir dönem daha aday olmalı diyorlar. Karabük’teki sevenleri ise Karabük Belediyesine aday olsun istiyorlar. Bazıları çıtayı milletvekilliği adaylığına kadar çekiyor Milletvekili adayı olsun, diyor.

Sevmeyenler ya da farklı siyasi görüşte olanlar diyeyim, onlar da bir daha Safranbolu’da bile seçilemez görüşündeler…

Bütün bu görüşler Köse’nin dışında gelişiyor. Gördüğüm kadarıyla Elif Köse,  sadece Safranbolu Belediye Başkanı olarak hizmetlerinin peşinde. Bu toplara , görüşlere hiç girmiyor, işini yapıyor yani.

Ama Safranbolu’da da Karabük siyasetinde de konuşuluyor, adından söz ediliyor Elif Köse’nin…

Karabük Belirsizlikler Kenti Midir ?

Kent Meydanı öteden beri Karabüklülerin pek de takdir etmediği, kullanışsız olarak yorumladığı bir yer olagelmişti. Derken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un sene başında Karabük’e gelerek Kent Meydanının da içinde olduğu bir alanı Millet Bahçesi yapacağız, sözü genel kabul görmüştü.

Selatin Camisi, Adliye Binasının yıkılması, Kent Meydanının bir kısmını da kapsayacak şekilde Millet Bahçesi yapılacak olması gibi  ifade edilen sözler memnuniyetle karşılanmıştı.

Hatta bazı esnaflar Millet Bahçesi yapılınca insanlar da Kent Meydanına gelirler bizim ticaretimiz de olumlu etkilenir şeklinde görüşler vermişlerdi. Kardemir oradaki arsayı vermiyormuş… Gelinen durum buymuş… Resmi bir açıklama yapılmadı ama, yapılacak mı bilinmiyor…

Orada Adliye Binası da yıkılacaktı. İlk başta Öğlebeli’ne yapılacak denilmişti, oralardan kamulaştırma  yapılacaktı. Sonra bir grup esnaf  yeni Adliye Binasının  Makasbaşı’nda bulunan TCDD’ye ait olan alana yapılması için girişim başlatmışlardı.

Ocivara yapılırsa Makasbaşı- Yeni Mahalle- Atatürk Mahallesi ve Bayır Mahallenin yüzü çehresi değişir denilmişti. Şehir yeni bir yüz kazanacaktı.  Ne oldu ? Ne durumda, o da belli değil… Resmi açıklama yok…

Selatin Camisi zaten eski Karabük Valiliğinin yıkıldığı alana yapılacaktı o alanda bir sorun yok bildiğim kadarıyla. Cami neden yapılmıyor ya da ne zaman yapılacak o da belli değil, resmi bir açıklama yok.

Belirsizlikler şehir olmuş Karabük. Ortalar da vaatlerin, sözlerin, projelerin uçuştuğu ama neyin ne zaman yapılacağının belli olmadığı, neyin neden yapılamadığının belli olmadığı, süreçlerle ilgili resmi açıklamaların, bilgi paylaşımının yapılmadığı belirsizlik kenti oldu adeta…

Safranbolu Sanat Üniversitesi Ne Durumda ?

Karabük Üniversitesi çalışmalarını sürdürüyor. Karabük güvenli- huzurlu, asayiş açısından sıkıntılı olmayan bir il.  Öğrenciler açısından tercih edilebilecek konumda ve Üniversitemiz her geçen gün daha da büyüyor.  Öğrencilerin rahatlıkla tercih edebilecekleri, başarılı bir üniversitemiz var.

Ama şimdi başka bir konuyu yazacağım. Geçen gün bir grupla otururken bir arkadaşımız Sanat Üniversitesi yalan oldu, dedi…

Hatırlar mısınız bilmem, ben de o konuşmadan sonra hatırladım diyebilirim. “KBÜ Rektörü Refik Polat, Rektör olarak göreve geldikten sonra yaptığı bir basın toplantısında Safranbolu’ya bir üniversite daha kurulma hedefinden bahsetmişti. Safranbolu’da kendi başına Karabük Üniversitesinden bağımsızı olarak Sanat Fakültesi kurulması hedefi koymuştu.

Tabi yıllar geldi – geçti.  Safranbolu Sanat Üniversitesi adını bile unuttuk,  o hedefi bile unuttuk… Rektör Hoca hedefinden mi vazgeçti, Safranbolulular konuyu içselleştiremediler mi nedir? “ diye bir görüş belirtti.

Karabük Üniversitesi’nin ardından 2. Bir Üniversitemiz olacaktı. Gerçekten yıllardır o konuda sonradan hiçbir gelişme olmadı. Gündemden bile kalkalı yıllar oldu. O arkadaşımız hatırlatmasaydı şahsen ben bile unutmuştum. O hedeften neden vaz geçildi acaba ?

Karabük’te Su Faturası –  Sayacı Sıkıntısı

Gazetemiz de haber de oldu, bu konu.Karabük Belediyesinde su faturalarında sistem değişikliği sebebiyle uzun süredir su faturasını ödeyemeyen vatandaşların su tahsilat veznelerine akın etmesi nedeniyle yaşanan yoğunluktan dolayı veznenin önünde metrelerce kuyruk oluştu.

Oradan bazı vatandaşlar aradılar. “Vezne de tek bir tane personel var. Hangi çağda yaşıyoruz. Su paramızın faturasını dahi yatırırken, eziyet çekiyoruz. Bu durumumuzu Belediye Başkanımız görmüyor mu?  Veya duymuyor mu? Yazın sıcağında su paramızı yatırmak için sıraya girip saatlerce bekliyoruz. Buraya birkaç memur daha görevlendirip bu sıkıntımızı gidermeleri gerekiyor. Bizler Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye sizlerin aracılığı ile sesleniyoruz. Gelsin buraya bir baksın, düştüğümüz durumu görsün, kendisi gelsin de burada su faturası yatırmak için sıra beklesin, nasıl oluyormuş görsün” dediler.

Bir tepki de Akıllı denilen 900 TL civarındaki su sayaçlarına.  “Belediye görevlileri kendiliklerinden gelip eski su sayaçlarını söküp akıllı dedikleri yeni sayacı takıyorlar. Birçok esnaf, işyeri sahibi bu konuya tepki gösteriyor. Akıllı mı değil mi bilmiyoruz ama çok pahalı bu yeni sayaçlar, şu ekonomik sıkıntıları olduğu dönemde  Karabük Belediyesi’nin akıllı sayaç  diye 900 TL ek bir masrafı çıkartmaları  doğru değil.” diyorlar.

Tepkiler oldukça fazla… Tepkiler yüksek…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.