Okan Küçük Yorumluyor 24 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 24 Haziran 2022

Yayın: 24.06.2022 10:11
Paylaş:
A+ A-

Parkeler Tüm Türkiye’deki OSB’lere Döşenecekmiş…

Karabük Organize Sanayi Bölgesinde yol yapımında parke taşların kullandığını birkaç kez yorum haber de yazmıştım. Konuyla ilgili çevrelerin hatta konuyla ilgisiz çevrelerin bile ağır tonajlı araçların kullandığı ilgili yol da parke kullanılmasının çok yanlış bir karar olduğunu, oraya harcanan paraların heba edildiğini  düşündüklerini ifade etmiştim.

Kaldı ki parke taşlar daha yapılırken bazı yerlerde şimdiden bozulduğunu, kırıldığını- eğildiğini falan görmek mümkün. Yani bu işin tekniği nedir ne değildir bilemiyorum ama çıplak gözle görülen daha yapılırken yolların bozulduğu…

Edindiğim dolaylı bilgilere göre aslında parke işinin yanlış olduğu konusunda itirazlar olmuş ama konu tamamen  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uhdesinde…

Yani ödeneğinden parke taşının yapımına kadar karar verici ilgili bakanlık, Karabüklüler de OSB’de bu paraların boşa harcandığını, tüm Karabüklülerin parasının heba edildiğini düşünüyorlar da, daha da ilerisi Bakanlık sadece.. Karabük’te değil Türkiye’deki tüm OSB’lerde parke taşı döşenmesi kararı alınmış.

Yani zarar olarak düşünenler Karabük özelinde düşünmesinler bunu. Karabük’e değil Türkiye’deki tüm OSB’lere parke döşenecekmiş, yani.

 

Karabük Milletvekili Seçimleri

Karabük’te CHP ve İyi Parti kendilerinde olan ve açıkladıkları anketlere göre %20’lerin üzerindeler ve yükselişlerinin de sürdüklerini söylüyorlar.

Millet İttifakı ortağı ilgili 2 partinin  başkanlarının söylediği açık. İki başkan da biz 1 Milletvekilliğini garantiledik. 2. Milletvekili için uğraşıyoruz, diyorlar. Şu an da bile  ilgili partilere göre 1 Ak Parti – 1 CHP – 1 İyi Parti Milletvekili çıkartıyor.

Ak Parti İl Başkanı Ankara’da olduğundan onunla hafta sonu nasipse görüşürüz. MHP İl Başkanının mutlaka bir cevap verecektir herhalde. Karabük’te MHP’nin 1 Milletvekili çıkarma iddiasına yönelik, MHP’nin Karabük’teki oy yüzdelerine yönelik bir açıklama yapmak isterse köşem açıktır.

Bu konu da , MHP son dönemde Karabük’te gündem oluşturmuyor. Gündemle ilgili fikir beyan etmiyor. Hemen her konu da sessizlik var. Cumhur İttifakı ortağı olan ve köklü bir parti olan, Türk siyasetinde önemli aktörlerden olan MHP’nin Karabük’te gündem oluşturması, gündeme yön vermesi lazım değil mi, deniliyor.

 Deva- Gelecek- Zafer- Saadet- Yeniden Refah- Memleket vs.vs.

CHP ve İyi Parti’nin  % 20’lerin üzerindeyiz birer milletvekili garanti tarzından açıklamalarına diğer siyasi partiler ne diyor. Kendi oy oranları konusuna Karabük’te durumları nedir? Mutlaka onların ellerinde de anketler vardır. O anketlere göre kendi partilerinin durumları nedir, diğer partilerin durumları nedir ?

Bu konularda ilgili partilerin başkanları da bir açıklama yapabilirler değil mi ? Onların açıklamaları için gazetelerimiz ve köşem her daim açıktır.

 Genç Siyasetçilere 2 . Çağrı

Geçen gün yorum haber de Karabük’ün yetişmiş siyasetçilere olduğu kadar, genç , vizyon sahibi, Karabük’ü ileriye taşıyabilecek donanımda, Karabük’e yönelik projeleri olan  yeni siyasetçilere de ihtiyaç olduğunu belirterek bir çağrı yapmıştım.

Karabük’te değişim olacaksa eminim ki, Z kuşağı denilen gençlerin etkisiyle olacak. Karabük’te yıllardır zaten 5-10 kişi sürekli konuşuluyor. Siyasette genç kuşaklara, yeni nesillere ihtiyaç var.

Dünya bugün 60 yaşın üstünde olanların bildiği- yaşadığı- gördüğü bir dünya değil çünkü. Karabük’te genç kuşakları siyasete girmesinin teşvik edilmesi, desteklenmesi şart. Bunu önce her parti kendi çatısı altında yapmalı tabi.

Baktığımızda partilerde bunu pek göremiyoruz. Karabük’le ilgili vizyonu, fikri, projesi olan gençlere 2. çağrımdır. Gelin, derdinizi anlatın, projelerinizi anlatın köşemde bila bedel yer vereyim.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. Halk

    Bu ülke cemaat ve tarikatlar çok çekti amagörüyorum ki siyasetçiler halen akıllanmamış.

  2. Anonim

    Parke döşeme işi daha çok insan gücüne ihtiyaç duyulan bir iş o yüzden olabilir

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YSK, İftar Molası Verilmeyecek Kararı Aldı

Yayın: 29.03.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, sandık kurulu üyelerinin ‘iftar molası’ konusundaki merakını giderdi. YSK, sandık kurulunun kanun gereği oy sayımının ve dökümünün aralıksız yapılması gerektiği için iftar saatinde mola verilmeyeceğine karar verdi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK’ye gönderilen yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı, ancak Ramazan’da sadece su ile orucun açılması durumunda ‘sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı’ belirtildi. Bu nedenle, ‘sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği’ soruldu.

YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ‘Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmünü hatırlattı. Ayrıca, YSK’nin Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkat çekildi. Bu sebeple, ‘oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verildi. Bu karar, sandık kurulu üyelerinin iftar saatinde mola verip veremeyeceği konusundaki belirsizliği ortadan kaldırdı.