Okan Küçük Yorumluyor 25 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 25 Nisan 2022

Yayın: 25.04.2022 05:08 |Güncelleme: 28.04.2022 13:02
Paylaş:
A+ A-

Özçelik İş Sendikası’nda Sona Doğru…

Malum Özçelik İş Sendikasında Genel Başkanlık yarışı devam ediyor. Mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci  Sendikanın 13 şube ve bölge başkanları ile yöneticilerinin desteği sonrası “Bu teşkilatın bel kemiği olan Çorlu’dan İskenderun’a kadar, 260 delegenin 196’sını temsil eden bu teşkilat, destekliyorsa ben de adayım” diyerek adaylığını açıklamıştı.

İsteyen kusura baksın ama, 260 delegenin 196’sı destekliyorsa orta da bir yarış yok, bu iş çoktan bitmiş, sadece süreç bekleniyor demektir.

Özçelik İş Sendikası Gebze Şubesi 8 Mayıs’ta, Kayseri Şubesi ise 15 Mayıs’ta Genel Kurul yapacak. Ondan sonra  Genel Başkan Seçimlerine giden süreç beklenecek.

Müsiad ve Karabük 

Karabük Müsiad, geçtiğimiz hafta bir iftar programı düzenledi. Müsiad’a üye işadamları çevresi katıldı iftara. Bazı siyasetçiler de vardı. Ben maalesef iftar sonuna katılabildiğim için o iftardan video çekemedim.

Karabük Valisi Fuat Gürel, iftar da yoktu. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de iftar da yoktu. O akşam başka bir iftar programı vardı, oradaydılar. Bu konu kısmen konuşuldu. Birileri diyeyim, Müsiad Başkanı Cengiz Ünal ile   özellikle Karabük Valiliği ve Karabük Belediyesi’nin bir şekilde yıldızlarının bir türlü barışmadığını, dile getirdi.

Bir şekilde kan uyuşmazlığı var, diyenler oldu. Önceki Başkan Ahmet Nur ile Karabük Valiliği olsun, Karabük Belediyesi olsun, diğer kurumlar olsun oldukça sıcak temas halindelerdi. Konu Müsiad değil konu demek ki Ünal, diyenler oldu.

Adı bir türlü konulamayan, net bir çerçeve çizilmeyen bir sıkıntı, bir uyumsuzluk olduğu açık ama bu uyumsuzluğun sebebi nedir acaba, orası açık bir şekilde belli değil, şimdilik…

Safranbolu’da İptal Dilekçesi Ne Durumda ?

Malumunuz bir süre önce Safranbolu’da, Çevre Şehircilik ve İklim  Değişikliği Bakanlığı’nca yapılan Koruma amaçlı imar planlarındaki değişikliğe Safranbolu Belediye Başkanı Elif Başkan Köse karşı çıkmıştı. Bize bilgi verilmedi demişti.

Hatta Safranbolu’daki sivil toplum örgütlerini toplayarak  Ak Parti’ye yakın bir işadamına amiyane tabirle kıyak yapıldığını ifade ettiği, gerekirse Safranbolu’yu afişlerle donatıp bu imar planına karşı çıkılması gerektiğini sivil toplum örgütü başkanlarına söylediği  yönündeki iddialar konuşulmuştu.

O süreçte, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Sayın Mehmet Ali Şahin,  imar planı değişikliğinin Elif Köse imzasıyla başlatıldığını ve Köse’nin talebi olduğunu belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ‘Eğer Safranbolulular bu işten vazgeçerse, hemen bize bir yazı yazsınlar iptal edelim.’ dedi. Ben buradan Elif Köse’ye diyorum ki eğer siz bu işte vazgeçerseniz ‘Evet ben böyle bir talepte bulundum ama şimdi vazgeçiyorum.’ deyin, Bakanlık iptal edecek.” demişti.

Başkan Köse’de madem bu kadar kolay bir dilekçe ile iptal ediliyor Sayın Şahin’e teşekkür ederim, planın iptali için dilekçe hazırlayıp göndereceğiz basın olarak size de bir nüshasını vereceğiz, demişti.

Yaklaşık bir ay geçti. O dilekçenin bir nüshası gelmedi. Nedir , ne oluyor, iptal mi, devam mı yani ?

Özçelik İş Her Anlamda Büyüyor.

Özçelik İş Sendikası Yunus Değirmenci Genel Başkanlığında  ciddi mesafeler kat etti.   Uluslararası sendikal camiayla entegre oldu mesela. Dünyada140 ülkeden 50 Milyon işçinin temsil edildiği sendikayla entegre oldu bu dönemde.

Kendi öz kaynaklarıyla, sıfır borçlanmayla genel merkezinden bazı şubelerine kadar artık lüks yerlerde temsil mekanları yaptı, satın aldı.  30 binlerden 45 binleri aşmış üye sayısı var. %63 aidatlı’dan %83’e çıkmış aidatlı sayısı var. Yani  kaçak – göçek önlendi. Hem üye sayısı, hem aidatlı oranı arttı.

Nereden nereye geldi yani. Bir dönemler neredeyse Karabük’ten bile silinme tehlikesiyle yüz yüze gelmemiş miydi ?  Daha öncelerde ayakta kalmak için bazı birleşme süreçleri yaşamamış mıydı ? O günlerden bugünlere geldi. Üye sayısıyla, uluslararası camiayla entegresiyle, kat be kat artan üye sayısıyla, istikrarlı ve güçlü bir sendika şimdi. Bunlar az buz şeyler değil. Masal,hikaye hiç değil…

Şimdi ben böyle yazınca birileri konuşacak,  Tabi kimsenin ağzı torba değil büzemezsin. Konuşsunlar…Ben yazacağım ama boş değil. Sağlam ve gerçek verileri yazacağım.

Veriler de yukarı da. Her geçen gün, her anlamda büyüyor Özçelik İş Sendikası.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 4 zanlı tutuklandı

Yayın: 16.04.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 13 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Valiliğin açıklamasına göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Yenice ilçesinde 2 kişinin bulunduğu araçta ve şahısların üzerinde arama yapıldı.

Aramada, 8,11 gram peçeteye emdirilmiş sentetik uyuşturucu ve hap ile 42 uyuşturucu kullanma aparatı, hassas terazi ele geçirildi.

Jandarma ekipleri, merkez Atatürk Mahallesi ile Yenice ilçesinde 3 araç, 1 ev ve 11 kişiye yönelik arama yaptı.

Aramada, 7,60 gram sentetik uyuşturucu, 4 gram kubar esrar, 17 sentetik ecza hapı, 7 kök kenevir, 2,73 gram kenevir tohumu, hassas terazi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı, sigaraya sarılmış sentetik uyuşturucu, madde satışından elde edildiği değerlendirilen 6 bin 370 lira bulundu.

Operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheliden 8’i jandarmadaki işlemlerinin ardından salıverildi. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4’ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.