Okan Küçük Yorumluyor. 27 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 27 Ekim 2022

Yayın: 27.10.2022 09:58 |Güncelleme: 31.10.2022 22:34
Paylaş:
A+ A-

Gözlerime Bakın Ne Görüyorsunuz ?

Karabük’te çarşı da – pazar da karşılaştığım Karabüklülerin bazıları sürekli bir şekilde hayat pahalılığından, geçim sıkıntısından, paranın alım gücünün her geçen gün düştüğünden bahsediyorlar. Köşe yazında bunları da yaz, halkçı  bir yazar ol, halka kulak ver lütfen diyorlar. Bazıları da  gazetecisin bilirsin, bu ekonomi ne olacak, diyorlar. Ben de gözlerime bakın , diyorum. Ekonomi gözlerdeki ışıltı değil mi, sonuçta ?  Viral olmuştu o sözler kısa süre önce değil mi ?

Gerçi sonradan daha üst level de bir açıklama yapılmıştı. “Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden, heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan; davranışsal ekonomi ve nöro ekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır.” denilmişti.

Neo klasik ekonomi düşüncesi,

Epistemolojik bir kopuş,

Heteredoks yaklaşım,

Davranışsal ekonomi,

Nöro ekonomi…

İşte ekonominin ne olacağını bana soranlara söyleyebileceğim bu. Yani bu sözlerin üstüne geride söylenecek bir şey kalmıyor ki, değil mi ?  Gayet açık ve net. Anlamaya çalışın siz de biraz.

Hz. İsa’ya sormuşlar: “Ölü diriltmekten daha zor ne olabilir?” Demiş ki: “İfhamu men la yefhem” yani “Anlamayana, anlatmak.” Koskoca Peygamber anlamayana anlatmanın , ölüyü diriltmekten zor olduğunu söylemiş. Daha ne anlatayım ki ben…

İyi Parti’de Kongre Süreçleri

İyi Parti Genel Merkezinin, nedenini tam olarak kimsenin anlamadığı ve büyük çoğunlukla şaşkınlıkla karşılanan kongreler süreciyle birlikte 2-3 Kasım’da Eflani’de, 4-5 Kasım’da Yenice’de, 5-6 Kasım’da Eskipazar’da ve 13-14 Kasım’da ise Ovacık’ta ilçe kongreleri yapılacak.

 Safranbolu ve Karabük’te 6 Kasım’da Delege Seçimi Yapılacak.

Şu ana kadar duyulan –  bilinen bazı adaylar var. EFLANİ’DE HALİL İBRAHİM BULUT İLE MUSTAFA ÖZSOY ADAYLIKLARINI AÇIKLADILAR. YENİCE’DE SEYFİ TETİK ADAY OLACAK, HÜLYA KORKMAZ’INDA ADAY OLACAĞI KONUŞULUYOR.  ESKİPAZAR’DA ORHAN DÖNMEZ VE MUSTAFA DUMAN, OVACIK’TA EMİN TUFAN VE YAŞAR AKÇAALAN, SAFRANBOLU’DA İSE ŞİMDİLİK ADAYLIK AÇIKLAMASI YAPMASA DA MÜŞERREF ÖZER isimleri var.  Bu isimlere başka isimler de eklenebilir.

Karabük ve Safranbolu’da  6 Kasım’da  yapılacak delege seçimleri de çok önemli. Bu kongrelerin ardından Safranbolu için kongre tarihi belli olacak. İl kongresi seçimleri de Aralık sonları ya da Ocak ayına sarkacaktır.

MEVCUT BAŞKAN ALİ ÇETİN AYGÜN’ÜN İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYACAĞI AÇIK. Ama mevcut yönetimden birilerinin Başkan olması için destekleyebilir. Örneğin geçtiğimiz haftalarda İyi Parti’nin  birlik ve beraberlik  içerisinde, ortak akılla kongrelere gitmesi, dargınlıkların- küskünlüklerin bitirilebilmesi için mevcut il yöneticilerinden İSMAİL YALAV VE SEMİHA  KARAOĞLU bir toplantı düzenlemişlerdi.

Gerçi o toplantı, ortak akıl – tek liste değil de isteyen aday olsun ,birbirimize saygılı olalım şeklinde sonuçlanmıştı.

KARABÜK İL BAŞKANLIĞI İÇİN İSMAİL YALAV VEYA SEMİHA KARAOĞLU ADAY OLUR MU ?  Yeni delege yapısı oluşsun. Safranbolu dahil ilçe kongreleri bir yapılsın,  il başkan adayları kendilerini göstermeye başlayacaklardır zaten.

Ölmeden önce, yaşa

Hayatta olmak’ ile ‘yaşamak’ arasındaki farkı bilmeyen Karabük’ü görmemiştir. Öylesine ömür tüketmeye alışmış bir toplumun fertleri Karabük’te hayatta olurlar sadece ama yaşadıklarını düşünürler…

Doğma büyüme bir Karabüklü, Karabük’te okuyup mezun olduktan sonra Karabük’te bir şekilde işe de girdi mi, sonrasında hemen evlenir

Okudu , mezun oldu, evlendi, çoluk çocuğa karıştı 60  yaşına kadar gece gündüz çalışıp ev geçindirmeye çalıştı, emekli oldu. Mümkünse 2+1 küçük olsun benim olsun dedi emeklilikte kutu gibi bir ev aldı. Zaten 60 yaşından sonra  hem geçinmeye çalışıp hem de sağlık sorunlarıyla  boğuşarak hayatta olmaya devam etti. Hatta çocuğunun aynı döngüyü yaşamasına ömrü oranınca tanıklık etti.  O 60 YIL DA BİR KERE BIRAKIN YURT DIŞI GÖRMEYİ, KARABÜK DIŞINI BİLE HİÇ GÖRMEDEN, BELKİ AKDENİZ’DE EGE’DE TEK BİR  YAZ TATİLİ YAPMADAN VADESİ GELDİ, GİTTİ. Karabüklü % 80 – 90 nüfusun hayatının özeti bu değil mi ?

Peki yaşamak bu mu ?

Benim genç kardeşlerime tavsiyem;  hayatta hiçbir şeyi sonraya bırakmayın, ertelemeyin. Hiçbir şeyi içinize atmayın. Ufkunuz geniş olsun, hayallerinizi soldurmayın. Ne yapacağınızı bilmem ama ne yapacaksanız sonra değil, şimdi yapın.

Zaten genç kuşak akıllı…Karabüklü yüzde 80-90’ın dışında kalın…Ömrünüze yazık etmeyin, yani…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

Yorumlar

  1. Devrim Odabaşı

    Ölmeden önce yaşa çok güzel bir yazı olmuş.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu

Yayın: 25.04.2024 13:45
Paylaş:
A+ A-

Bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri erişime açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sayfasında yer alan bilgiye göre, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu” kapsamında hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu.

Hacı adayları, kafile ve uçuş bilgilerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.