Okan Küçük Yorumluyor 29 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 29 Ağustos 2022

Yayın: 29.08.2022 00:45
Paylaş:
A+ A-

Vergili’den Güleç Açıklaması

Karabük’te tuhaf bir  Güleç Ailesi  karşıtlığını görüyoruz zaman zaman. Güleç Ailesi Karabük’te iş ve istihdam sağlayan, katma değer yaratan, hayır işleriyle de bilinen öz Karabüklü bir aile.

Örneğin vaktiyle yapılan Battı -Çıktı Sanayici Kamil Güleç zarara uğramasın diye kısa kalmış yoksa o battı – çıktı çok  daha uzun olacakmış hatta ta Kazancılar Petrol’ün oraya kadar uzanacakmış uzatılmamış, diye bir kuyruklu yalan var mesela. Bir şehir efsanesi gibi ortalıklar da dolanıyor zaman zaman.

Yine Kardemir Kavşağı kapsamında Karayollarının yaptığı projeyi dava açarak Kamil Güleç durdurmuş diye başka bir kuyruklu yalan daha var. Tabi aslı- astarı olmayan, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan yalanlar, hatta Güleç Ailesine atılan iftiralardan bazıları bunlar…

O battı – Çıktı yapılırken  o benzinlik Karabük Belediyesine aitti sonradan Kamil Güleç’e satıldı mesela. Dava açma falan gibi bir durumda hiç olmadı yani.

Bunları Karabük Belediye Başkanı Rafet  Vergili’de ifade ediyor zaten. Karabük’te sınırlı bir çevre de bir Kamil Güleç düşmanlığı var. Bu düşmanlığı yapanların Karabük’e tek kuruş faydası var mı, bugüne kadar Karabük’te bir dikili ağaçları var mı, Karabük’e artı bir kazandırımları var mı ona bakın siz. Yok, çünkü.

Çağ Çelik AŞ.’de ,Medikar Hastanesinde ve diğer bazı şirketler de Bin’e yakın kişi istihdam ediyor Güleç Ailesi, 100’ün üstünde ülkeye ihracat yapıyor, Karabük’te sürekli olarak vergi rekortmenleri listesinde yer alıyor.

Karabük Üniversitesinde emsali Amerika da olan Kamil Güleç Kütüphanesi var. Onlarca çocuğumuzun aile sıcaklığında kaldığı villa tipi evlerden oluşan Güleç Çocuk Evleri var. Kendimden biliyorum Kamil Amca olsun oğlu genç sanayici Çağrı Güleç olsun, bugüne kadar kaç kere bazı aileler için maddi yardım- kumanya vesaire için gidip istediysem istisnasız hepsinde destek verdiler, sağolsunlar. Ayrıca öğrencilere Burslar veriyorlar vs. vs.

Safranbolu’ya bir kütüphane ve bir de yüksek okul yapma yönünde ayrıca niyetleri de var önümüzdeki süreçte… Yani kardeşim düşmanlık yapanlar,  önce iş ve istihdam anlamında, vergi anlamında, ihracat anlamında ve  hayır- hasenat anlamında , Karabük’te Güleç Ailesinin yaptıklarının yarısını  falan bir yapsınlar da ondan sonra düşmanlık yapacaklarsa öyle yapsınlar.

Güleç Ailesi her şeyden önce öz Karabüklü bir ailedir. Bu mu zoruna gidiyor birilerinin anlamak mümkün değil yani !

Not: Bu arada Başkan Vergili  üniversite kavşağındaki yol çalışmaların tamamlanmasının ardından yayaların Medikar Hastanesine geçebilmeleri için üst geçit, asansör ya da yürüyen merdiven yapabileceklerini söylemiş. Bu yapılırsa, Kamil Güleç düşmanları bu konuyu  bakalım nerelere getirirler, nerelere bağlarlar yine ne iftiralar atarlara acaba ?

 

KARDEMİR’de Sendika Temsilcisi Değişimi

 

Özçelik İş Sendikası Genel Merkezinin KARDEMİR, KARÇEL ve KARDÖKMAK’taki 16 sendika temsilcisinden 12’sini değiştirdi 4’ü ise devam ediyor.

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmeler de,

“Aslına bakılacak olursa Perşembe’nin geleceği Çarşamba’dan belliydi. Herkesin malumu Özçelik İş Sendikası’nın seçimlerinde olmaması gereken şeyler oldu, yapılmaması gereken şeyler yapıldı.

Demokratik seçim de aday olmak herkesin hakkıdır ama seçim sürecinde tek bir mahkeme kararı olmaksızın genel başkanı hırsız ilan etmek gibi bir hakkı olabilir mi herhangi birinin ?

Ben şöyle yapacağım, böyle yapacağım diye vaatlerde bulunmak da herkesin hakkıdır ama madem genel kurulda  faaliyet ve mali raporları tek bir itiraz olmaksızın oy birliğiyle ibra edecekseniz faaliyetler ve mali konularda o ana kadar yürütülen algı- iftira operasyonlarını  yapmanızın ne amacı kalır ,ya da amacınız net bir şekilde ortaya çıkmış olur o zaman değil mi ?” deniliyor…

“Yani, ne bekleniyordu ? Genel Başkana hırsız diye slogan atan temsilciler madem genel başkanları hırsız  neden  hırsız dedikleri kazanınca istifa etmediler, biz dün hırsız dediğimizle çalışamamayız kendi sözlerimizi yutamayız deyip kendileri çekilmediler de  Genel Başkanları Karabük’e gelince ip gibi önünde dizilip karşılamalar yaptılar .” deniliyor.

“Bu operasyonları yürütenler kendiliklerinden biz dün bu söylemi geliştirdik. Siz kazandınız biz hatamızın farkındayız, yeniden sizle çalışmak isteriz ama biz istifalarımızı sunuyoruz, yeniden değerlendirmek isterseniz göreve hazırız gibisinden bir açıklamayla kendileri istifalarını sunmaları gerekmiyor muydu ?“ diyorlar.

Yani bu  yaşananlar, sonunda kendileri  kendiliklerinden istifa etmeleri gerekenler istifa etmeyince Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ın yaptığı istişareler sonucunda Kardemir’de 12 temsilci değiştirildi. Şimdi Genel Başkan birilerince yine kötü ilan edilmeye çalışılıyor, yine karalanmaya çalışılıyor. Bunca yaşananların algı – iftira operasyonlarının bir sonucu olmayacak mıydı yani…” diyorlar.

Özçelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük ziyaretinde de her platformda da Kenan Yılmaz vazgeçilmezimdir, geri kalan herkesten vazgeçerim Kenan Başkandan vazgeçmem demedi mi ?“ diyorlar.

“Bugün  Kılıç ve Yılmaz istişaresi sonucu yapılanlar o sürecin bir değerlendirmesidir, haksızlık – yanlışlık değil, hakkın verilmesi- yanlışın düzeltilmesidir.” Diyorlar.

Şimdi Karabük’te birlik zamanı, sendikanın daha da büyütülmesi, işçinin haklarının daha çok alınması süreci tek hedef. Sendika temsilcisi değişimi de hayırlı olsun.” Diyorlar…

Yol Çalışmaları ve  Başkan Vergili

Şimdi Karabük’te yapılan 2 ayrı yol çalışması kapsamında trafikte yaşanan sıkıntılar orta da. Bu noktada en son 2 siyasi parti de eleştirel açıklama yayımladı.

Biz BİRLİK MEDYAolarak  bu konuyu daha önce gündeme getirdiğimizde, her nimetin bir külfeti vardır, uzun süre rahatlık için kısa bir süre sıkıntılara katlanılmalıdır, ama tabi ki yetkililerinde çıkıp bu işin yapım süreci ve ne zaman bitirileceği konusunda bir açıklama yapmaları da gerekir demiştik.

Hatta o süreçten sonra Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,  bir açıklama yaparak Üniversite Kavşağındaki çalışmayla ilgili bilgi vermiş sene sonunda o çalışmanın biteceğini açıklamıştı.

Tabi, sonradan yine yol çalışmalarından dolayı trafik akışındaki aksamalar nedeniyle eleştiriler yapılmaya devam ediyor. Biz aynı noktadayız. Geçici sıkıntılara kalıcı rahatlık için katlanmak zorundayız. Sonunda bu işler bittiğinde trafik daha da rahatlayacak ve bu hizmetlerden hepimiz yararlanacağız.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

2 kişi görüş bildirdi

  1. Halk

    Bu ülkenin meydanlarda ağır siyasete ihtiyacı yok. Önce şeffaf yönetime ve gelirine göre harcama yapabilen hırsız olmayan yönetime ihtiyacı var. Sonra önce hukuk reformu ve tarım reformu sonrasında ise sağlık ve eğitim reformu hızlıca olur.

  2. karabük

    karabüklü ne yazık ki içinden çıkanı kıskanır hoşlanmaz…kamil güleç bin kişiyi çalıştırır belki bir o kadar karabüklüyü birşekilde kardemire sokmuştur…ama karabüklü karabüklüye yaranamaz bi türlü…malatyalı adıyamanlı trabzonlu her zaman daha sempatik gelir…şefik dizdar mesela adam safranboluya kültür merkezi kazandırır ,teşekkür edileceğine oteline rant sağlıyor denir…çık caddeye anket yap çoğunluk nefret eder bu insanlardan…halbuki bu adamlar baş üstünde tutulsa sahip çıkılsa,şehre yepyeni değerler katabilir…yıllar önce durulmaz buralarda diyerek istanbula çorluya haddehane açanlar,on yılda bir şehre gelir baş üstünde tutulur…kamil güleçin şefik dizdarın bu şehirde alıp verdiği her nefes bu şehre bir katkıdır…toplama şehirlerin kaderidir bu…şehir kültürü hemşehricilik gelişmez…memleketimizde ne yazıkki bu durumdan nasibini alıyor…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”