Okan Küçük Yorumluyor 30 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 30 Haziran 2022

Yayın: 30.06.2022 10:00
Paylaş:
A+ A-

Demir Çelik’te Vurgununda Karabüklü Firma Var Mı ?

Büyük bir operasyon yapıldı bildiğiniz gibi. Demir çelik sektöründe sahte -naylon faturalarla  kamuyu 25 Milyar TL zarara uğratan organize suç örgütleri tespit edildi. Tam 10 ay fiziki takip ve dinleme yapılmış, ilgili kurumlar somut bilgilere ulaştıktan sonra düğmeye bastılar ve 500’e yakın kişinin adının geçtiği iddia edilen operasyon başladı.

Öyle anlaşılıyor ki bu operasyon daha da derinleştirilecek. Yani para için her şeyi yapanlar var maalesef. Para için, vurgun, soygun, talan yapanlar var. Para için devleti- milleti soyanlar var… Demek ki para  her şeyi yaptırabiliyor bazı insanlara…Para her şey demek bazı kişiler için demek ki…

Karabük demir çeliğin başkenti olarak anılan bir yer olduğundan, burada köklü firmalar olduğundan gözler Karabük’e de çevrildi ama şu ana kadar Karabük kökenli bir firma çıkmadı bildiğim kadarıyla.

Karabük esnafı da, işçisi de , memuru da, sanayicisi de temiz çok şükür. Bu operasyon kapsamında Karabüklü bir sanayicinin adının geçmemesi, tespit edilmemiş olması , böylesi bir vurgunda şimdiki verilere göre bulunmamış olması takdir edilmeli.

Demir Çelik sektörü dev bir sektör. Bu sektör de büyük paralar kazanılabiliyor. Karabük’te köklü firmalar var bu sektörde. Hemen hepsi çok zenginler. Bu operasyonda şu ana kadar isimleri geçmedi, demek ki hırsızlık yapmadan, naylon fatura kullanmadan da zengin olunabiliyor.

Para için her şeyi yapmamak lazım, demek ki. Para için vurgun, soygun, talan yapmamak lazım demek ki. Para aslında önemli bir meta olmasıyla birlikte her şey değil demek ki…

CHP Milletvekili A. Adayı Bayram Karadağ’ın Çalışması
CHP Karabük eski İl Başkanlarından ve Milletvekili A.Adaylarından olanBayram Karadağ, geçen hafta Birlik Medya olarak tarafımıza bir nezaket ziyareti yaptı. Ziyarette birliğimizi kutladı ve bir çalışma bıraktı …

CHP Karabük  Tarihi ve İncelemesi adını verdiği çalışmayı henüz tamamen inceleyemedim ama genel anlamda  çok sayfalı oldukça kapsamlı bir çalışma olduğu açık.

Karabük’te  seçimler, alınan oylar, ilçe mahalle, köydeki oy dağılımı vs. yani kapsamlı bir çalışma. Ciddi bir emek… Tabi azar azar bakıyorum, tamamını inceleyebilmek zaman alacak gibi. Çalışma, “1995 tarihinde il olan Karabük’ümüzde CHP’nin oylarının arttırılamamasının nedenlerinin iyi tahli edilmesi gerektiğine inanıyoruz.” Cümlesiyle başlıyor ve yıllara göre alınan milletvekili seçimleri, belediye seçimleri vs. devam ediyor. Ciddi ve yararlanılması gereken bir çalışma olmuş, diyebilirim şu ana kadar baktığım kadarıyla.

CHP’nin anketlerde oy oranları %20’nin üzerinde görünüyor. Karabük’te CHP’nin  1 Milletvekili kazanma şansı var, görünüyor. Tabi çalışarak olacak bu. Karadağ, çalışmalarına çoktan başlamış, çoktan beri yol almaya da devam ediyor anladığım kadarıyla. Hatta açacaktır, araba kokusudur gibi bazı  promosyon ürünlerini de dağıtmaya başlamış. CHP’de aday adayı anlamında çoklu bir süreç yaşanacağı açık. Tüm aday adaylarına bol şanslar diliyorum. Bayram Karadağ’a da yaptığı nezaket ziyaretinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

 Birlik Medya Açılış Daveti…

Karabük’te yıllardır gazetecilik faaliyetine devam eden, günlük olarak yayımlanan 7 gazetenin İmtiyaz Sahipleri olarak, kısa bir süre önce  birleştik. Karabük’te günlük olarak yayımlanan 7 gazetemizin 5 tanesini kapattık.

Karabük’ün ilk gazetesi olan Karabük Postası ve Bölgenin Sesi Gazetesi olarak yayım hayatına BİRLİK MEDYA çatısı altında devam ediyoruz.

Kadromuz güçlü, profesyonel ve işinin ehli. Amacımız, daha güçlü bir şekilde  halkın doğru habere ulaşmasını sağlamak. Amacımız, mesleki etik kurallarına uygun kaliteli yayımcılık yapmak…

Bu kapsamda 1 Temmuz Cuma Günü Saat 16:00’da Kartaltepe Mahallesi TOKİ Cevizkent İş Merkezi 1. Kat’taki yerimizde açılış programı düzenleyeceğiz.

Bizim için bu özel  günde açılışımıza tüm  Karabüklü hemşehrilerimiz davetlidir.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)