Okan Küçük Yorumluyor 5 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor 5 Aralık 2022

Yayın: 05.12.2022 00:02
Paylaş:
A+ A-

Bazı İyiler Ak Parti’ye Geçti.

İyi Parti Karabük’le ilgili yorum haberler yaptım. Mevcut yönetimdekilerden bazıları alındı. Özellikle delegasyon seçimi sırasında yaşandığı iddia edilen krizleri yazdım, SAFRANBOLU DELEGE SANDIĞININ KARABÜK İYİ PARTİ’DE GECE VAKTİ AÇILIP GEREKLİ DÜZENLEMELERİN YAPILDIĞI İDDİALARINI YAZDIM, YOK DENİLDİ AMA GELİNEN SÜREÇTE ORTAYA  O AKŞAMIN VİDEO GÖRÜNTÜLERİ düştü çeşitli mecralara…

Parti de EVVELDEN GELEN AYRILIKLARIN- KIRGINLIKLARIN BU DÖNEMDE DAHA DA ARTTIĞINI HATTA KEMİKLEŞTİĞİNİ,   ÖTEKİLEŞTİRMENİN DAHA DA YOĞUNLAŞTIĞINI BUNUN SONUCUNDA PARTİDEN İSTİFALARIN BAŞLAYABİLECEĞİNİ YAZDIM, yok öyle bir şey denildi.

Yazmayayım artık ara vereyim dedim, yazmayı bıraktım, pat istifalar geldi yeniden yazmak gerekti.

Gelinen süreçte Eski  İyi Parti Milletvekili Adayı Tenzile Çelik, Kuruculardan ve İl Yöneticilerinden Mustafa Şahin, Mevcut İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Çelik beraberinde İyi Partide çeşitli kademelerde görev almış  25 kişiyle birlikte  Ak Parti’ye geçti.

Karabük’teki bu sıkıntıların ardında İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Süleyman Sırrı Özdolap ve GİK Üyesi Berna Şahin’in olduğu sürekli bir şekilde konuşuluyor. Bu kişilerin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  önüne bir set kurdukları Karabük’te yaşananları  hasır altı ettikleri iddia ediliyor.

Öyle ya da böyle Karabük İyi Parti’de gidişat hiç de iyi değil.  Anlaşılan genel merkez değil Genel Başkan Meral Akşener, bu konuyu direkt  incelemezse istifalar devam edecek, Ak Parti veya başka partilere geçişler devam edecek.

Halktan – tabandan- kendi üyesinden- kendi gönüldaşından kopan bir parti de, ilçe başkanları veya il başkanının ‘kimin adamı’ olduğunun hiçbir önemi olmadığını da şimdi ısrarla görmeyenler  seçim dönemi geldiğinde  daha açık bir şekilde göreceklerdir.

 Güleç Ailesi’nden Karabük’e Değer Katacak Yeni Proje

Karabük’ün bir çok yerinde eserleri olan, hayır-hasenadı olan, istihdam yaratan işletmeleri olan Karabük’ün AMCA’sı olarak kabul gören Sanayici Kamil Güleç’in Karabük’e bir Sağlık Üniversitesi yaptıracağını duydum.

Malum Annesiz- Babasız çocuklar için Güleç Çocuk Evleri yıllardır hizmet veriyor. KBÜ’deki Kamil Güleç Kütüphanesi’nin benzeri Amerika’da var. Medikar Hastanesiyle kaliteli sağlık hizmeti veriliyor.  Çağçelik AŞ 140 küsur ülkeye ihracat yapıyor. Karabük’e ve ülke ekonomisine önemli katkılar veriyor. Yüzlerce , aileleriyle binlerce istihdam sağlıyor vs. vs.

Ayrıca Safranbolu’ya da büyük bir kütüphane yapmak konusunda çalışmaların sürdüğünü biliyorum ama son olarak Karabük’e SAĞLIK ÜNİVERSİTESİ yaptırmak için çalışmalar da sona gelindiğini, konuyla ilgili yer tespitinin yapıldığını ve 2023’te Bismillah denilerek Sağlık Üniversitesi temelinin atılacağını duydum.

Bu üniversite  Karabük’e çok faydalar sağlayacaktır.

Üniversitenin bünyesine ileride birçok fakülte de kurulacağını öngörürsek Karabük için büyük getirileri ( maddi-manevi) olacağını, kurulacağı yerle ilgili yeni bir sosyal ve kültürel gelişimi de tetikleyeceğini görmek lazım.

Dilerim ki en kısa süre içinde başlar ve kurulur. Karabük böylesi  adımlarla daha da büyür, daha da gelişir ve daha da değer kazanır…

Güleç Ailesini ve Kamil Amca’yı  gönülden destekliyor ve Karabük’ten kazandığını Karabük’e kattığı için bir gazeteci ve Karabüklü bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

Karabük’ten kazanıp- büyüyen, aslında Karabük’e vefa borcu duyması gereken, Karabük’te dikili bir ağaçları bile olmayan, bir hayrat çeşmeleri bile olmayan şu an Karabük’te ya da Karabük dışında olanlara da  örnek olması dileğimle…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Opel Corsa Elektrik, Hollanda’da “2024 Yılının Elektrikli Aracı” seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Opel Corsa Elektrik, Hollanda'daki Ticari Sürücüler Derneğince “2024 Yılının Elektrikli Aracı” ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Opel'in elektrikli B-HB segmentindeki modeli Corsa Elektrik, orta segment kategorisinde yılın aracı seçildi.

Ticari Sürücüler Birliği tarafından 6 yıldır düzenlenen ödül töreninin jürisinde Leaseplan, AutoWeek ve Eneco eMobility'den uzmanlar yer alıyor. Ödüle aday gösterilen araçlar ise orta segment, yüksek segment ve üst segment olmak üzere üç farklı kategoride değerlendiriliyor.

Ödül töreninde, aynı zamanda pazara yeni giriş yapan veya yakın zamanda pazara sunulacak olan gelecek vadeden elektrikli araçlar için “Yılın Gelecek Vadeden Aracı Ödülü” de veriliyor. Aday gösterilen modeller, menzil, şarj hızı, sürüş özellikleri, çekme ağırlığı, kullanım kolaylığı, satış kiralama fiyatı ve bulunurluk gibi çeşitli kriterlere göre değerlendiriliyor.

Geçen yıl 14 bin 500'den fazla Auto Motor und Sport okuyucusu tarafından Corsa, “2023'ün En İyi Yeni Tasarımı” ödülünde birinci seçilerek, segmentinin en iyi tasarımına sahip aracı olarak değerlendirildi.

Ayrıca Corsa, Birleşik Krallık'ta da “Yılın En İyi Küçük Aracı”, “En İyi Filo Süper Minisi” ve “En İyi İkinci El Küçük Araç” unvanlarını kazandı.

Alman Federal Motorlu Araç Dairesi'nin (KBA) yayınladığı resmi verilere göre Corsa, 2023 yılında üst üste üçüncü kez Almanya'da B segmentinde en çok satan araç oldu. Trafiğe tescil edilen yaklaşık 54 bin yeni araç, Opel Corsa'nın kendi segmentinde birinci olmasını sağladı.

Birleşik Krallık'ta da Vauxhall Corsa, İngiliz Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği (SMMT) tarafından yayınlanan 2023 yılı sonuçlarına göre üç yıl üst üste en çok satan B-HB olarak popülerliğini sürdürüyor. 40 bin 816 adet satış rakamına ulaşan Corsa, yalnızca 2023 yılında B-HB sınıfının en popüler modeli olmakla kalmadı, aynı zamanda ülke genelinde de en çok satılan üç araçtan biri oldu.

Opel Corsa, 1982'deki ilk gösteriminden bu yana dünya çapında 14,5 milyon adet satıldı.