Okan Küçük Yorumluyor. 6 Arlık 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 6 Arlık 2022

Yayın: 06.12.2022 00:03 |Güncelleme: 05.12.2022 23:39
Paylaş:
A+ A-

Okullardaki Çalışmalara Tepkiler Geliyor.

Karabük – Safranbolu’da  bazı okullar da deprem güçlendirme çalışmaları bazı okullarda yıkım- yapım çalışmaları devam ediyor.

Tabi bazı velilerden şikayetler geliyor. Velilerden bazıları çocukların uzak okullara gittiğinden şikayetçi. Bazıları  yanlış katta öğretimden şikayetçi, bazıları  okuldan başka okula sonra da daha başka okula çocuklarının gönderildiğini ifade ederek, planlama ve koordinasyonda eksiklik – yanlışlıklar olduğunu söylüyor.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNİ EN ÜST KATA KOYMAK VEYA BİR OKULUN ÖĞRENCİLERİNİ ÖNCE BAŞKA OKULA SONRA TEKRAR İKİYE BÖLEREK BAŞKA OKULLARA DAĞITMAK, UZAK OKUL GİBİ  KONULAR DA  BAZI VELİLER TEPKİLİLER VE BİZİM ÇOCUKLARIMIZ DENEME TAHTASI DEĞİL, diyorlar.

Bu konuda çalışmalar bitinceye kadar daha da eleştiriler gelecektir… Ben de yer  vereceğim tabi ki çözüm için.

Ama bu konuyla ilgili ‘Deprem  bölgesinde olduğumuz gerçeğini unutmamalıyız, geçici sıkıntılara katlanmalıyız.’ diye bir yorum haber yapmıştım. Belli sıkıntılar varsa tabi ki düzeltilmeli ama ben aynı noktadayım…

İyi Parti’de Başkan Aygün Gücünü Gösterdi

İyi Parti’yle ilgili özellikle delege seçimleri sırasında dile getirilen iddiaları yazmıştım. Bazı ‘muhalifler’ delege seçimlerinde şaibe olduğunu, Safranbolu delege seçimlerinin genel m merkez de açılanacağı söylenip gece Karabük il binasında açılarak oynamalar yapıldığını iddia etmişlerdi. Hatta sonradan bu iddiayı destekler nitelikte bir video görüntüsü gündeme düşmüştü.

Karabük Merkez İlçe Kongresi ÖNCESİ ve Safranbolu Kongresi ÖNCESİ yazdığım yazı da ‘Aslında başka bir açıdan bakıldığında delege seçimleri söylenildiği gibi tek taraflı yapıldı ise Yasemin Kocakaya’nın kazanma ihtimali çok düşük… Haftaya Pazar da Safranbolu İlçe Başkanlığı seçimleri var. Mevcut İlçe Başkanı Müşerref Özer ile Eski İlçe Başkanı Bilal Aslan Aday olacaklar. Delege seçimlerindeki İDDİALAR DOĞRUYSA aynı konu o seçimlerde de geçerli olabilir. Muhalif olarak etiketlenen değil de mevcut il başkanının desteklediği ismin kazanması yüksek ihtimaldir. Haftaya sonuçlar belli olur…” Demiştim.

Sonuç; her iki seçimde de öngördüğüm gibi Başkan Aygün’ün desteklediği isimler kazandı. Hayırlı olsun. Gidişata bakılırsa İl Başkanlığı için de Başkan Aygün desteklediği iddia edilen Recep Yılmaz aday olacak ve bence kazanma ihtimali çok yüksek.

Yani parti içindeki iddialar- söylemler ayrı konu ama açık bir şekilde  görülüyor ki, MEVCUT BAŞKAN ALİ ÇETİN AYGÜN İYİ PARTİ İÇİNDE BELİRLEYİCİ BİR GÜÇ OLMA POZİSYONUNU KORUYOR.

Siyaset netice alma- sonuç alma sanatıdır diye bakıldığında, istediği sonuçları alarak ve bundan sonra da alacağını göstermiş olarak İyi Parti’de şu mevcut konjonktürde etkin güç açık ara Başkan Aygün.

Bunu da yine kimin hoşuna kimin zoruna gider diye bakmadan tarafsız olarak yazmalıyım…

Karabük Eczaneler ve İlaç Sektörü

Hastalar, tedavilerinde kullanmak üzere bazı ilaçlara ulaşım sorunu yaşamaya başladılar. Bu konu da bazı vatandaşlar şikayetlerini bana ilettiler. Eczane’ye gittiklerinde bazı ilaçlara ulaşamadıklarını, bir ilaç için eczane eczane gezdiklerini söylediler.

Bazı “antibiyotikler, ağrı kesici ve analjezikler, öksürük şurupları, tansiyon ilaçları” vs. Bulamıyoruz, diyorlar. KONU CİDDİ…

Konuyla ilgili bazı eczacılarla görüştüm. Hastalardan gelen şikayetler var, bazı ilaçlara erişemediklerini söylüyorlar durum nedir diye sordum. Onlar da bu konudan muzdaripler. Bazı ilaçlara ulaşılamadığını söylüyorlar. Bazı ilaçların muadillerine bile ulaşamadıklarını, söylüyorlar.

Bir yer de sorun var. Hem de büyük bir sorun gibi görünüyor. Ama nerede ?

MALUM YILBAŞINDAN HEMEN SONRA TEPEDEN TIRNAĞA ZAM YAĞMURU GELECEKTİR. BU ZAMLARDAN İLAÇ SEKTÖRÜ DE PAYINI DÜŞENİ ALACAK.

Yoksa, İlaç Depoları  yeni yıl zammını bekleyip stok mu yapıyor ?

Yoksa,  ilaç üreticileri  yeni yıl zammını bekledikleri için ilaç depolarına ilaç mı vermiyorlar ?

Yoksa, ham madde de mi sorun var ?

Hepsi mi, hiçbiri mi, ya da daha başka nedenler mi var, bilemiyorum…

SONUÇTA  DOKTORLAR TARAFINDAN ÇOK YAZILAN BAZI İLAÇLAR YOK, MUADİLLERİ DE YOK.

Geçici çözüm olarak   ya doktorlar üretimde olan, ilaç deposunda olan ve sonuç olarak eczane’de bulunan başka ilaçları yazacaklar, ya da mevcut ilaçları yazacaklar ve hastalar o ilaçlara ulaşamadıkları için hem tedavileri eksik kalacak hem de eczacılarla tartışmalar yaşayacaklar.

Vatandaşlar ilaca sağlıkları açısından bakıyorlar tabi ki ama , İLAÇ SEKTÖRÜ ÇOK BÜYÜK BİR PAZAR. ÇOK CİDDİ PARALARIN DÖNDÜĞÜ BİR SEKTÖR.

Hastalar aslında MÜŞTERİ HÜKMÜNDE ilaç firmalarınca. Hasta şifa bulmak derdinde ama, işin içinde büyük paralar olunca  türlü bilinmeyenler çok rahat dönebiliyor.

Bakalım bu konu da önümüzdeki günler de neler yaşanacak, neler yapılacak ve neler olacak ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.