Okan Küçük Yorumluyor 7 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 7 Eylül 2022

Yayın: 07.09.2022 00:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitiminde İşler Yolunda

Karabük Eğitimi Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Hoca döneminde ciddi bir yükseliş ivmesi yakaladı. Nevzat Hoca, eğitime çok ciddi bir ivme kazandırdı,Karabük eğitimi hep ileri gidiyor, hep göğsümüzü kabartıyor. Zaman zaman yazıyoruz eğitim en önemli konulardan çünkü.

Karabük eğitim de hep başarılıydı ama Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş döneminde bu başarıların katlanarak artması, önceki dönemde olmayan başarılara imza atılması, Karabük eğitiminde huzurun – ahengin yakalanması, eğitim başarısında okullar arasında çeşitliliğin oluşması, Türkiye , Avrupa ve Dünya’da dereceye giren  öğrenci sayıları da her geçen yıl artması, akademik başarının yanısıra sosyal – sportif faaliyetler konusunda gelişimi, tüm bu gelişmelerle birlikte ayrıca da milli hasletlerimiz- değerlerimiz anlamında öğrencilerin ruhsal gelişimine katkılar verilmesi olgun – bilinçli bireyler yetiştirilmesi, Köy yaşam merkezleri, yaz kursları, okul inşaat, bakım, onarım güçlendirme çalışamaları, Bilişim teknoloji Labaratuvarları kurulumları vs. vs…

Bakın bütün bu konular da Nevzat Hoca’nın yönetiminde Karabük Eğitimi adeta uçuş rotası yakaladı. Karabük’te havaalanı yok ama eğitim adeta uçuyor…

Eskipazar  Organize Sanayi Bölgesi

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi  adım adım sona yaklaşıyor. Şimdi önemli olan oraya  büyük firmaları çekebilmek. Oradaki avantajları arttırıp büyük yatırımcıyı getirebilmek. Büyük yatırımcı getirilen sürece kadar atıl durumda olmaması için  KARDEMİR iştiraklerinden olan KARÇEL  ve KARDÖKMAK’ın Eskipazar OSB’ye taşınacağı söyleniyor.. Yani, orayı bir an önce hareketlendirmek için dışarıdan büyük yatırımcıları da çekebilmek için içerisinin boş olması yerine Karabük içinden yukarıda yazdığım tesislerin oraya taşınacağı söyleniyor.

KARÇELve  KARDÖKMAK Eskipazar OSB’de  süreci tetikleyebilmek için lokomotif görevi üstlenecekler gibi görünüyor. Farklı alanda orası değerlendirilemez mi acaba ?

Eskipazar Tarımsal OSB  ve Kenevir üretimi.

Karabük’te en fazla tarım arazilerinin olduğu ve hayvancılığında yapıldığı ilçemiz Eskipazar… Türkiye’nin üretime dönüşten başka çıkışı olmadığı açık bir şekilde görülüyor, zaten.

Kaldı ki Eskipazar OSB bir ara otomotiv sanayi sonra ihtisas metal ve metal ürünler derken Eskipazar OSB olarak yola devam ediyor. Aslında  Eskipazar’daki  Organize Sanayi Bölgesi aslında tarım alanı. O alansonradan  sanayi bölgesi ilan edildi.

Daha önce  yorum da haber de yaprak gündeme getirmiştim. Orası  yağlık Ayçiçek ekimi ve Karabük’te desteklenen diğer  tarımsal ürünler için bir tarımsal osb olarak değerlendirilemez mi?

Ülkemizin gelişimi için sanayinin önemi büyük ama gelinen süreçte tarımsal faaliyetlerin önemi de orta da. Neden tarımsal sanayi bölgesi olmasın ki ?

Böylelikle tarım anlamında bir çok desteğe de ulaşacak olan çiftçilerimiz rahatlıkla üretimlerini yapabilirler, bunu devletin tüm kademeleri de destekler. Orası zaten tarım alanıydı. Karabük Eskipazar’da neden tarımsal sanayi organize bölgesi kurulmasın ki ?

Yine daha önce gündeme getirmiştim. Türkiye’de gelinen süreçte en önemli konulardan biri tarım. Bir de KENEVİR konusu  çok önemli.

Sayın Cumhurbaşkanının kenevir üretimi konusunda duyarlılığı orta da. “Ülkemizde keneviri yok ettik. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz keneviri ithal ediyoruz.. Gıda Tarım Bakanlığı bu konuda çalışmalara başlıyor. Birilerinin bu işi başlatması lazımdı. Şu anda biz de bunun çalışmasını yapıyoruz. “ sözleri açık ve net Sayın Cumhurbaşkanının..

Kenevir  konusunda yetiştirilmesi üretimi konusunda izin verilen illerden biri de Karabük, zaten… Tohum sıkıntısı da yok. Kenevir endüstriyel anlamda çok stratejik bir ürün. Yaprağından tohumuna kadar  başta ilaç ve medikal sektörü olmak üzere gıda sektörü dahil onlarca alanda kullanılabilen ciddi stratejik bir ürün.  Hani Karabük’te hava ve çevre kirliliğini dönem dönem çok konuşuruz, yazarız, çizeriz deeskiden beri zaman zaman…

Mesela kenevir radyasyon temizleyici  bir ürün ve bir dönümlük kenevir, 25 dönüm orman kadar oksijen üretiyor. İnternete girip kenevir yazın nedir, nerelerde kullanılır  tek tek görürsünüz zaten.

Özetle Karabük 1937’de Ağır sanayinin temellerinin atıldığı il. Demir Çeliğin başkenti olan il. Kenevir konusunda Eskipazar OSB’ye şu an için zaten dışarıdan bir firma yok. Orada Kenevir üretilmesi hatta belki sadece Kenevir Üretimi noktasında Türkiye’nin ilk Organize Sanayisi olması gibi lokomotif görevini üstlenemez miyiz ?

Ağır sanayinin temeli – beşiği Karabük, Türkiye’de kenevir üretimi konusunda neden öncü olmasın – olamasın ki ? Dikkate alınırsa, üzerinde durulursa, önem verilirse, fizibilitesi yapılırsa  bu konuda da ileri de Karabük Türkiye’de merkez olabilir, olur.

 Gelir Durumu Düşük Öğrenciler İçin Ücretsiz Taşıma Yapılacak.

Karabük eğitiminde 11 okul daha yapılması noktasında çalışmalar sürüyor, bildiğiniz gibi.Bu yeni 11 okul daha yapılıp bittiğinde Karabük’te  okul problemi   uzun yıllar kalmayacak.

Öğrencilerin daha güvenli okullar da eğitim görmeleri için bazı okullar da güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bazı okulllar  yıkılacak, düzenlemelerle  masa tenisinden – potasına – kamera sistemine çok daha güvenli yeni okullar yapılacak.   Bu güçlendirme çalışmalarının daha önce bitirilmesi ve öğrencilerin güvenli okullarda eğitim görmelerinin hızlanması için önümüzdeki süreçte 2’li öğretim yapılacak bazı okullar da. O konuda  daha önce de  ifade ettiğim gibi  velilerden anlayış bekliyor Nevzat Hoca.

Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılacak okullardan. Orada eğitim gören öğrenciler geçici olarak Safranbolu MYO Turizm Otelcilik’te eğitim görecekler. Tabi Bağlarbaşı bölgesinden Turizm Otelcilik arası da hayli uzak bir mesafe.İlgili okulda eğitim gören  ekonomik anlamda düşük gelir grubundan da önemli sayıda öğrenci var maalesef.

İşte bu öğrenciler servis paralarını karşılayacak durumda değiller. Bu öğrenciler için  ciddi bir sorun var, servis parası ödeyecek durumda olmayanlar var maalesef. Bu nokta da bazı öğrenci velileri bana konuyu anlattılar, ne olacak bizim çocukların hali diye sordular.

Ben de Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı arayarak konu hakkında bilgi istedim. Nevzat Hoca. Konuyla ilgili bazı velilerin endişelerinin farkında olduklarını ama velilerin hiç merak etmemeleri gerektiğini, o okuldaki öğrencilerin önceki gibi kendi okullarına geleceklerini, kendi okulları önünden ücretsiz  taşımacılıkla eğitim görecekleri okula taşınacaklarını ifade etti.

Aklıma  meşhur  ‘Hababam Sınıfı’ serisinin bir bölümünde hafızlarımıza kazanan öğrencilerinin ‘Kel Mahmut’  adını taktığı ‘Mahmut Hoca’nın ‘…Tüccar değilim ben, eğitimciyim…” dediği meşhur replik geldi. Tamam Bizim Hoca kel değil  ama bildiğin Mahmut Hoca, yani…

Oradaki veliler de , öğrenciler de rahat olsunlar. Mahmut Hoca pardon Nevzat Hoca gereğini yapıyor, yani…

Özçelik İş Sendikası Temsilcileri Bomba Gibi…

Özçelik İş Sendikası arkasında bıraktığı seçim sürecinin sonrasında yeni atadığı sendika temsilcileriyle birlikte Karabük’te  hep konuşulmaya devam ediyor. Sendika Genel Merkezi yeni nizamı kurma noktasında eskisinden daha iyiyi oluşturma noktasında bazı adımlar attı, atıyor, atacak…

Kısa bir süre önce atanan yeni temsilcilerden bazılarını  İşyeri Baş Temsilciliğini ziyaret ederek ziyaret ettim. Özçelik İş Sendikası Merkez Baş Temsilcisi Cihan Söğüt kardeşimi ve İşyeri Baştemsilcilik görevine atanan uzun yıllardır tanıdığım Ramazan Cesur Abiyi ve Şahin Biçim, Hakan Yirmibeş, Serdar Doğaner,  Volkan Kaya ve ismini atladıklarım varsa alınmasınlar o an orada olanlarla kısa bir sohbet ettim.

Öncelikle şunu ifade edeyim, Maşallah bomba gibi dinamik, pozitif bir ekip kurulmuş.  İşçinin daha iyi imkanlara kavuşma- sorunlarının çözümü noktasında gayret sarfedecek sorunları hiyerarşik bir şekilde yukarıya iletecek,  heyecanlı bir ekip ruhu şimdiden oluşmuş.

Anladım ki Özçelik İş Sendikası Karabük’te daha da yükselecek, daha da birlik içinde olacak. Karabük’te Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Genel Başkan Danışmanı Ruhi Ayhan ve sendikanın başında Genel Başkan Yunus Değirmenci  ile Karabük sendika da her zaman önemli bir aktör olarak, sendikanın nüvesi – özü olarak hep kazanacak.Bu vesile ile tüm temsilcilere de hayırlı olsun diliyoruz.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

Yayın: 19.04.2024 11:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü.

Safranbolu Devlet Hastanesi’nin bahçesindeki elektrik trafosunda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanları fark eden görevliler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü.