Okan Küçük Yorumluyor 7 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 7 Şubat 2023

Yayın: 07.02.2023 01:10 |Güncelleme: 08.02.2023 01:00
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Seyir Terası Adeta Para Basıyor

2012 yılında Karabük İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılıp tamamlanan Türkiye’nin ilk cam seyir terası 80 metre derinliğindeki İncekaya Kanyonu üzerine yapıldı.11 metre uzunluğundaki cam teras 75 ton yüke dayanıklı…

Taa ABD Arizona’daki bir terastan esinlenilerek yapılmıştı. İyi ki yapılmış bugün adeta para basıyor ve o paralar köylere gidiyor.

YAPILDIĞINDA DA PARA BASIYORDU ORASI AMA, O ZAMAN O PARA BİRİLERİNİN CEBİNE LANGIRT KÖY SANDIĞI MİSALİ GİDİYORDU SANKİ DEĞİL Mİ ? O ZAMANLAR  İHALE EDİLMEDEN AYLIK 3 BİN LİRAYA KİRAYA VERİLMİŞTİ DE TAM 3 YIL BİRİLERİ ADETA İHYA OLMUŞTU DEĞİL Mİ ?

Daha sonra ihaleye çıkarıldı ve AYLIK FİYATI 19 KAT ARTIRILARAK  56 BİN KÜSUR TL’YE BAŞKA BİRİSİNE KİRALANMIŞTI. Şimdi 3 bin liradan yıllığı 36 bin TL iken, aylığı 56 bin TL’ye kiralanınca aradaki vurgun pardon fark,  kimin- kimlerin cebine gitmişti ve neden ? Neyse…

Bunu o zamanlar da yorum haberlerim de yazmıştım arşivler de duruyor.

Gelinen süreçte Karabük İl Özel İdaresi burayı müstecirden de devraldı ve 2022 yılı Mart ayından beri kendisi işletiyor. 10 ay da 2 Milyon TL’ye yakın gelir elde edildi ve bu gelir köylere hizmet olarak gidiyor.

Yani Türkiye’nin ilk seyir terası yıllar sonra asıl maksadına hizmet ediyor. BU KONU DA İL GENEL MECLİS BAŞKANI AHMET SÖZEN’İN CİDDİ GAYRETLERİ VAR BİLDİĞİM KADARIYLA. Ciddi bir efor sarf ederek işletmeyi İdarenin yapmasını bir şekilde sağladı.

Başta giden gitti- uçan uçtu da, gelinen süreçte  hele bayram zamanı gelsin 3 Milyon TL’nin üzerinde yeni gelirler elde edilecektir. Bu para artık köylere ve köylerde yaşayan vatandaşlara hizmet olarak gidiyor.

Devletin kurumunun yatırımının parası, millete gidiyor. Olması gereken oluyor, ne güzel değil mi.

ÖZÇELİK – KARDEMİR – Mutlu Sona Doğru.

Karabük olarak iyiyi – güzeli hak ediyoruz. Şimdi başka bir  hak için de görüşmeler başladı biliyorsunuz…3 Şubat’ta  başlayan KARDEMİR  A.Ş. ve Özçelik İş Sendikası arasındaki 2023-2024 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde 73 madde de uzlaşı sağlandı.

4 madde kaldı ve 13 Şubat’ta Ankara’daki oturumla sona erecek. Mutlu sona ereceğine inanıyoruz. Kardemir işçisi özellikle seçimlerde yaşanan dalgalanmaların ardından Genel Başkanları Yunus Değirmenci’nin arkasında dimdik duruyor.

GENEL BAŞKAN DEĞİRMENCİ İSE FIRTINALI DENİZLER DE KAPTANLIKTAKİ USTALIĞINI GÖSTERMİŞ BİR İSİM. Şimdi fırtına yok, her yer süt liman. Değirmenci, bu sözleşmeyi masa da el sıkışarak bitirecektir…

İşçinin memnun olacağı, dua edeceği bir sözleşmeye imza atacaktır.  ÖZÇELİK İŞ SENDİKASI YERLİ -MİLLİ  DURUŞUYLA,  KARDEMİR’DE HUZURUN – SÜKÛNETİN MİMARI OLMUŞ BİR SENDİKA. DİKLENMEDEN DİK DURMAYI , İŞÇİNİN YANINDA DURMAYI BAŞARMIŞ BİR SENDİKA. İŞVERENİN HUKUKUNA DA RİAYET EDEN  AMA İŞÇİNİN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNAN BİR SENDİKA.

Genel Başkan Değirmenci bu anlamda bir şans. Kardemir’de  huzurlu – verimli bir geleceğin sendika kanadının garantörü konumunda…

 Kardemir de Yerli ve Milli…

Slogan gibi geliyor ama gerçek bir durumun tespiti. Özçelik İş Sendikası da Kardemir’de yerli ve milli. BU ANLAMDA KARDEMİR YÖNETİMİYLE GENEL BAŞKAN DEĞİRMENCİ ARASINDA CİDDİ BİR UYUM VAR.

Kardemir Yönetimi de TİS’de özveri gösterecektir. Kar rekorları kıran Kardemir işçinin hakkının verilmesi noktasında Genel Başkan Değirmenci ile  uyum içinde olacaklardır.

BU TİS’İN BAMBAŞKA ETKİLERİ DE ELBET OLACAKTIR… ÖNÜMÜZ CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİ. 3 AYDAN BİRKAÇ GÜN FAZLA BİR ZAMAN KALDI. Kardemir, Karabük’ün ekonomik can damarı ve gözbebeği.

Bu TİS’in genel seçimler anlamında da çok etkisi olacağını öngörmek lazım, değil mi ?

Ama yine söylüyorum. Kardemir yönetimi de , Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci de yerli ve milli duruşa sahip. İşçinin hakkının en iyi şekilde  verilmesi için de , en iyi şekilde alınabilmesi için de gerekli vizyona sahip iki kurum arasında 13 Şubat’ta Ankara’da  işçinin mutlu olacağı dua edeceği bir sözleşmenin imzalanacağını bekliyor Karabüklüler. Herkes mutlu olunca ben de mutlu olurum doğal olarak. Ben de  Kardemir işçisinin haklarını en iyi şekilde almasını bekliyorum…

Esnaf Kefalet Kooperatifi Seçimleri

Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimleri bugün yapılacak. 3 başkan adayı yarışacak. 3 Başkan Adayından sadece bir tanesi, çıkıp oldukça sert ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Adayı Hüseyin Kılıç, yaptığı açıklamalara cevap alamadı şu ana kadar ve seçim zamanı geldi.

Şimdi konuşulan bir konu da seçimlerin neden  Salı Günü ve saat 13:00’te yapıldığıyla ilgili. Bir taraf  seçimlerin hafta içi olması ve  mesai saatine denk getirilmesini manidar buluyor ilginç değil mi ? Seçim dediğin hafta sonu yapılmaz mı ? Servis odası başkanı olan Kılıç’a yönelik bir durum mu var, bir uyanıklık mı var ?

Bin 500 üyesi olan odanın 750 bin TL borcu nasıl olur demişti bu borç konusunda odanın başkanından bir açıklama gelmedi. Başkan yardımcısı ve başkan adayından da bir açıklama gelmedi, kamuoyu açıklama bekliyordu aslında.

Neyse artık bugün seçim zamanı 3 başkan adayına da başarılar diliyorum. Hak eden kazansın inşallah.

Not: BU YUKARIDAKİ YAZI ÖNCEKİ GÜN YAZILMIŞTIR. Sonradan büyük bir deprem felaketi yaşandı maalesef.

Türk Milleti Olarak Başımız Sağolsun

Milletçe üzüntü yaşadığımız ağır can kayıplarına neden olan Kahramanmaraş merkezli Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde hissedilen deprem sonrası yastayız.

GÜN BİRLİK OLMA BERABERLİK OLMA YARALARI SARMA GÜNÜ. Bu kapsamda Karabük Valiliği’nin koordinasyonunda nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü TC Ziraat Bankası Karabük Şubesi nezdinde bulunan

TR 64 0001 000 4257 85653 58 5001 nolu İnsani Yardım Hesabına bağışta bulunabilirler.

Allah deprem de hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Hayatta kalanların yaralarını sarmak da millet olarak görevimizdir. Devlet – Millet el ele olmak zorundayız, vesselam.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Köse: “Safranbolu Güneşli Günlere Uyanacak”

Yayın: 29.03.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı ve  CHP Adayı Elif Köse;  göreve geldikleri 2019 yılından buyana ekibiyle birlikte Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti verdiklerini, kenti koruyarak, geliştirmek için durmadan, yorulmadan, özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Elif Köse, 1 Nisan sabahı Safranbolu’nun yeniden güneşli günlere uyanacağını söyledi. 1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla beklediklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı ve Adayı Elif Köse; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz” dedi.

Safranbolu halkına kucak dolu sevgilerini gönderen Başkan Elif Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Safranbolular,

2019 yılından bu yana ben ve ekibim Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti veriyor, kentimizi koruyarak geliştirmek için durmadan, yorulmadan, titizlik ve özveriyle çalışıyoruz.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere aday olarak katılıyor, başlattığımız ve yarınlara temel olacak işlerimizi tamamlamak için sizlerle beraber tekrar bir yola çıkıyoruz.

1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla bekliyoruz.

Amacımız siyasetten çok öte, Safranbolu’nun daha yaşanabilir, turizmiyle örnek, doğasıyla bütüncül, geri dönüşüm ile çevre dostu ve yarınlara miras bir kent olmasını sağlamak.

Amacımız küçüğüyle büyüğüyle, kadınıyla erkeğiyle, özel gereksinimlilerimiz ve büyüklerimizle, kısacası herkesle sevgi dolu, anlayış dolu, yaşam odaklı bir Safranbolu inşa etmek. Ben herkesin Belediye Başkanı olmaya talibim.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz.

Çok değerli komşularım; Safranbolu’muzda her zaman olduğu gibi yine hep birlikte güneşli günlere uyanacak, kahkahalarımızı birlikte atacak, kötü günde yine birbirimize omuz olacak ve yine en mutlu anlarımızda birbirimize sarılacağız.

Çünkü Safranbolu’yu sizlerle birlikte ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sevgiyle, huzurla ve mutlulukla yönetmekten her zaman onur ve gurur duydum, duyacağım. Ayrıca bizlere güvenip desteklediğiniz ve 5 yıldır birlikte yönettiğimiz tüm projelerimizde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum.”