Okan Küçük Yorumluyor 8 Ağustos 2022

Okan Küçük Yorumluyor 8 Ağustos 2022

Yayın: 08.08.2022 10:35
Paylaş:
A+ A-

İşte Kent Meydanındaki Son Durum !

Ak Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’ın Karabük’te merak edilen Millet Bahçesi, Selatin Cami, Adliye Binası Yenişehir Atatürk Anıtı konusunda tarafıma verdikleri önemli bilgileri Cuma Günü yorum haber de yazmıştım.

Bu konular Karabük’te son dönemde çok merak edilen konulardı. Geçen Cuma Günü geniş olarak yazmıştım, bugün  bir özetini  yazmam yerinde olacaktır…

Kent Meydanında  İlkokulun yıkıldığı köşeye Bin 500 Kişilik yeni bir Cami yapılacak. Adliye Binası yıkılacak ( yıkılan adliye binası Makasbaşı bölgesindeki TCDD Arazisinin olduğu alana yapılacak)  yıkılan Adliye Binasının olduğu alana yeni bir Valilik Konağı yapılacak. Millet Bahçesi , Yenişehir’deki Tarihi Anıt ile kademeli olarak birleştirilecek. Bu kapsamda Defterdarlığın oradan Kardemir Kavşağına inen yol kapatılacak orası yeşil alan olacak. O yolun alternatifi ayrıca açılacak. Millet Bahçesi o taraftan Yenişehir’deki Anıt’a bağlanacak ve Anıt işlevselleştirilecek, hareketlendirilecek.Ve bundan sonra tüm resmi etkinlikler Yenişehir Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Kent Meydanın daha da hareketlenmesi için işyeri düzenlemeleri de yapılacak Yani bazı ulusal markaların Kent Meydanında hizmet vermesi sağlanacak. Ayrıca otoparkın üstündeki eskiden lunaparkın olduğu alana basketbol, voleybol sahası belki bir de tenis kortu yapılacak. Defterdarlığın karşısına gelen alana Kardemir Demir çelik müzesi yapacak.

Kent meydanı kullanışsız , beton yığını halinden kurtarılarak tamamen yeşili bol, sportif faaliyetlerin yapılabileceği, yürüyüş parkurlarının oluşturulacağı yepyeni bir yüze kavuşacak.

Taslak proje ilk olarak ve sadece  Karabük Postası gazetemizde yayımlandı bugün..  Karabük’ün yüzünün çehresinin değişmesi anlamında bu çok değerli çalışmanın başlangıcı için Eylül’de ihalesi yapılacak. Seçim öncesinde bitirilebilirse, bittiğinde  o alanda yepyeni bir Karabük olacak.

Engellinin Üç kuruşuna da göz diktiler.

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi’nin başı hırsızlarla dertte maalesef. Hırsızlık tabi ki kötüdür ama bir de  adi hırsızlık boyutu var. Hani hırsızlığında bir şerefi olmalı derler ya…  TSD Karabük Şubesine dadanan hırsız ya da hırsızların şerefi de yok anlaşılan, vicdanları da sakat anlaşılan…

  Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Şubesine ait Ayak Masaj Aleti  var. Orada toplanan para 40-50 TL gibi bir para. Yani günümüzde üç kuruş para diye nitelenebilecek bir para için hırsızlık yapmak, engellinin üç kuruşuna göz dikmek, gerçekten vicdanı sakat, insafı olmayan aşağılıkların işi olsa gerek.

 

Daha önce Eğitim Araştırma Hastanesinde yine derneğe ait masaj koltuklarının para kasası çalınmıştı. O işi yapanlar  hala bulunmadı diye biliyorum ben… Yine derneğin arkasında bulunan bir nevi tamir edilmeyi bekleyen bozuk engelli araç ve gereçlerini çalan hırsız ya da hırsızlar da yakalanmamıştı. Şimdi Terminaldeki Ayak Masaj Aletindeki paraları çalan ya da çalanlar yakalanır mı,  izleyelim görelim. Orada kamera yok mudur, bir gören duyan olmamış mıdır, bakalım ne olacak ?

İş Adamlarına Destek Çağrısı

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı  Muhittin Yılmaz, iş adamlarına da destek çağrısı yaptı. Yılmaz;  “Bizler Kamu Yararına çalıştığımız için işadamlarının bizlere yaptığı bağışlar vergilerden düşüyor hal böyle iken yine de iş adamlarımızdan gerekli desteği göremiyoruz. Derneğimize yapılacak bağış   bizim cebimize girmiyor bu bağışlarla engellilerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. İş adamlarımızdan ricamız bizleri görmezden gelmesinler, bizlerde bu toplumun bir bireyiyiz. İşadamlarımız bağışlarını şartlı da yapabilirler.” Dedi.

“Derneğe bağışta bulunmak isteyenler TR40 0020 5000 0940 2426 2000 01 Kuveyt Türk Karabük Şubesindeki Derneğe ait hesaba para yatırabilirler…

Koca Karabük’te Bir Tane Babayiğit Çıkmadı İyi Mi ?

Hentbol 1. Ligini Şampiyon olarak bitiren ve İlimizi Hentbol Süper Liginde temsil etmeye hak kazanan Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Takımı, sponsor yokluğundan 2022/23 sezonunda Hentbol Erkekler Süper Liginden çekilmeye hazırlandığının öğrenildiğini haber yapmıştık…

Hentbol 1. Liginde Şampiyon ol,  Süper Lig de Karabük’ü temsil etmeye hak kazan, Süper Lig’den Avrupa Kupalarına gidebilecek kapasite de bir takım ol ve ihtiyacın olan 3 Milyon TL o da 10 taksitle bulunamasın, bulunamadı…

Yani 10 Taksitle 3 Milyon TL karşılığında sadece sponsor firmanın ismiyle oynayacaklar. Avrupa’ya gittiklerinde de sponsor ismiyle oynayacaklar. 3 Milyon Süper Lig olmadı. 1. Lig için yine 10 taksit  600 Bin TL’ye ihtiyaçları var. Sponsor adıyla oynayıp seneye tekrar Süper Lig’e çıkarız diyorlar. TRT3’te bu maçlar yayınlanıyor…

Karabük’teki sanayici işadamları,  iktidarı -muhalefeti siyasetçiler, daha yeni 2.29 Milyar TL kar açıklayan KARDEMİR,  Müsiad, Sendikalar,  Belediye Başkanları ( ki bu ligdeki takımların % 90’ı belediye takımı) yöneticiler vs.vs. , orada mısınız ?

Süperlig  için 10 taksitte 3 Milyon TL bulunamıyorsa 1. Ligde oynayacaklar. 10 taksit 600 Bin TL lazım ona da . Bari  buna biri çıksın… Karabük’ün bu kadar boş, sahipsiz, kenti için değil kendi çıkarları için  siyasetin- ticaretin vs.vs yapıldığı aslolanın şahsi çıkar olduğu gerisinin boş olduğu söylemleri bari bu sefer  yıkılsın.

Kenan Yılmaz’dan Genel Başkana Tam Destek

Özçelik Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, geçen hafta  bir basın açıklaması yayımladı.

13 yıl önce o dönem Genel Sekreter olarak Özçelik İş Sendikasında görev yapan şimdiki Genel Başkan  Yunus Değirmenci’ye ait bir video parçasının, bir kısmının bazı sosyal mecralar da yayımlanması ve sanki 2 gün önce yapılan Karabük ziyaretinde yapılmış bir konuşma gibi bir algı yaratılmaya çalışılarak ve karalama yapılmaya çalışılmasına Başkan Yılmaz, yaptığı jet bir açıklamayla izin vermedi.

Yayımladığı açıklama da önemli mesajlar verdi Yılmaz. “Sayın Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin Karabük ziyareti, başta Kardemir işçisinin birlik ve beraberliğini bir kere daha göstermiştir.” dedi. Birlik ve beraberliğin altını çizdi.

“Dokuz yıl önce yapılan bir konuşmanın, daha yeni olmuş algısı içinde kaleme alınması ve videoya yer verilmesi iyi niyetler kapsamı dışında olduğu görülmektedir.
Bu tür eskimiş algı operasyonları ile Genel Başkanımızın Karabük ziyaretinin baltalanmaya çalışılması ve Kardemir işçisinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik hareketlerin asla sonuca ulaşamayacağını herkesin bilmesi gerekir.

Özçelik İş Sendikası içinde birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlar, en büyük kötülüğü işçiye, emekçiye yapmak için çaba sarf ettiklerini bilmelidirler.” Dedi.

Hem jet bir cevap hem de açık, anlaşılır bir cevap verdi. Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci’de  kendisine Karabük’ten yapılan bir karalama operasyonuna yönelik anında cevap veren sendikanın ve genel başkanının haklarını savunma anlamında hemen harekete geçen Başkan Yılmaz’ın bu açıklamasını memnuniyetle karşılamıştır muhtemelen.

Zaten Genel Başkan,  Kenan Başkandan vazgeçmem demişti. Kenan Başkan’da Genel Başkanından vazgeçmiyor. Sanırım bu daha net daha açık anlaşıldı. Güzel oldu bence, hayırlı oldu …

Engellilerin Üç Kuruşuna Göz Diken Hırsızlara İlk Tepkiler

Yukarı da konuyu yorum haber olarak yazdım. İşte bu konuya  gelen ilk tepkiler ve ilk paylaşımlar…

İbrahim B.  “Bu kadar mı düştünüz şerefsizler Kanınıza tüküreyim.”

Turhan K. “Geçmiş olsun başkan bu ikinci vukuat oldu. O şerefsiz elbet ortaya çıkacak ama giden gelmez. Canın sağ olsun. Senin alın terin ve emeğinle derneğimiz ayakta durmaya devam edecek. Allah sana güç ve kuvvet versin Başımızdan eksik etmesin başkanım.

Nurcan B. “Elleri kırılsın inşallah Allah onları bildiği gibi yapsın her kim aldıysa”

Şenol Ü. “Orada emniyet yok mu kardeş.”

Ismet K. “Önemli değil başkan o parayı çalan kişi ruhunu şeytana satarak kendisini aşağılık duruma düşürmüştür ne yazık ruhen vicdanen kalben ve beynen sakatlanmış kişidir det avisi yok Allah ıslah eylesin”

Muhammet Ç. “Abi orda kameralar var polislerimiz var hiç mi görmemişler ayıp ya”

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.