Okan Küçük Yorumluyor 9 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 9 Şubat 2023

Yayın: 09.02.2023 01:26
Paylaş:
A+ A-

Deprem Bölgelerinden Kötü Haberler Alıyoruz Maalesef

Deprem bölgelerinden haberler alıyoruz. Aldığımız haberler maalesef hiç iç açıcı değil. Devletimiz çeşitli unsurlarıyla kurtarma çalışmalarına devam ediyor ama hali hazırda henüz ulaşılamayan çok yerlerin olduğundan konuşuluyor.

Bölgeye giden arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler çok olumsuz. Henüz il merkezlerinde bile ulaşılamayan yerler olduğundan söz ediliyor. Bazı belde ve köylerin durumunun ise daha kötü olduğu söyleniyor.

Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katıldığı bir yayında Gaziantep’in Islahiye ilçesine yönelik yaptığı açıklama da, ’60 Bin  nüfuslu ilçenin yarısından çoğu yok, tam bir felaket var.”  Şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklama ve BİZE  BÖLGEDEKİ ARKADAŞLARIMIZDAN GELEN  HABERLERDEN ANLIYORUZ Kİ, BU DEPREM ÇOK ÇOK BÜYÜK MADDİ VE MANEVİ ZARAR VERDİ ÜLKEMİZE. YİNE ANLIYORUZ Kİ, TÜM VATANDAŞLAR ELLERİNDEN GELEN YARDIMLARI ESİRGEMEMELİ. Artçı depremlerin hala sürdüğü çeşitli bölgeler de depremzedeler Türk Milletinin yardımlarına ve desteklerine muhtaç durumdalar.

Bakın bu büyük deprem maddi – manevi çok büyük zarar verdi ülkemize ve maalesef henüz tam bir tablo ortaya çıkmadı. Yardım imkanı olanlar lütfen Valilikler- Kaymakamlıklar- Muhtarlıklar kanalıyla ve Valiliğin resmi banka hesaplarından desteklerini esirgemesinler, devam ettirsinler.

Milletçe kenetlenmekten başka bir çıkışımız yok…

Deprem Gerçeği’nin Karabük’te Çok İyi Algılanması Lazım

Türkiye’de deprem gerçeği bir kez daha çok acı bir şekilde kendini gösterdi. KARABÜK’ÜN BU SAATTEN SONRA GÜNDEMİ  DEPREM OLMALI.

KARABÜK 1. DERECE DEPREM BÖLGESİNDE OLDUĞUNDAN BU İŞİN GÖBEĞİNDE ASLINDA.

Karabük  daha önce İKİNCİ DERECE Deprem Bölgesi’ydi. O yıllar da yapılan  tüm inşaatlar ikinci dereceye göre yapıldı. Onunda öncesi var, 2. Dereceden  çok daha önce Karabük  ÜÇÜNCÜ DERECE Deprem Bölgesiydi. Ve o zamanlardaki ve tüm inşaatlar – yapılar da ona  göre yapılmıştı.

BUGÜN KARABÜK’TE  ÜÇÜNCÜ VE İKİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİYKEN YAPILAN KAÇ TANE BİNA – YAPI- İNŞAAT VAR ACABA ?

Kaldı ki uzun yıllardır o binaların yıpranmışlığını da göz önüne alacak olursak, Karabük’te böyle kaç tane  bina var ? Bunların acil bir tespiti yapılmalı. Bu tespitlere dönük yıkımlar – yapılmlar yapılmalı.

Karabük BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ ŞU AN. 2. ve 3.  Deprem bölgesiyken yapılan  yapılar bugün ALLAH GÖSTERMESİN KARABÜK MERKEZLİ BİR DEPREM OLSA KAÇI AYAKTA KALABİLİR ?

Bu işin  yarını – sonrası yok. İnsan hayatından , insan canından daha kıymetli bir şey yok…

Karabük’te Başta Okullar Gözden Geçirilmeli.

Dün de yazmıştım ama konu önemli. Karabük’te çürük binalar  var. Çürük olduğu tescilli binalar var. Okul binalarının bir kısmı zaten yıkılıp yeniden yapılıyor.

Ama bir de güçlendirme kararı alınan okullar da var. BİNA ÇÜRÜK AMA GÜÇLENDİRME YETERLİ DENİLMEMELİ. Okul binaları yıkılıp yeniden yapılmalı. ÇÜRÜK DENİLEN GÜÇLENDİRME YETER DENİLEN OKULLAR DA ALLAH GÖSTERMESİN 7,7 LİK DEPREMLER OLUYOR BÖYLE BİR DEPREM OLSA AYAKTA KALABİLİR Mİ ?

Burası Karabük tabi. Bir okulun bir bloğuna yıkım kararı çıkınca yıktırmayız – yaptırmayız diyenler , ortalığı ayağa kaldırmaya çalışanlar da çıkıyor. Hepsi belli bir plan – program dahilinde yıkılıp yeniden yapılmalı.

Karabük şu an 1. Derece deprem bölgesi ama KARABÜK 3 .DERECE DEPREM BÖLGESİYKEN, 2. DERECE DEPREM BÖLGESİYKEN YAPILAN OKUL VE KURUM BİNALARININ TAMAMI YIKILIP YENİDEN YAPILMALI.

Kaldı ki yılların yıpranmışlığı  da olan o binalar 1. Derece deprem şartlarına zaten uygun değil. Bu nokta da yine millet olarak, Karabüklüler olarak elimizden gelen maddi- manevi desteği vereceğimize eminim.

İnsan hayatından kutsal bir şey yok…

Karabük’te seçim İptali.

Karabük Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi Olağan genel kurulu  fazladan zarf, fazladan vekalet , muvazaalı işlemler nedeniyle iptal edildi.

Türkiye’nin deprem acısıyla sarsıldığı, hala acıların devam ettiği- yüreklerin yandığı bu süreçte yangından mal kaçırırcasına alel acele başkanlık için seçim yapmanın amacı nedir ?

MEMLEKETİN, KARABÜK’ÜN TEK DERDİ  KREDİ KEFALETE BAŞKAN SEÇMEK MİDİR ALLAH AŞKINA ? 1 ay sonra yapılsa- 2 ay sonra yapılsa batıyor mu kooperatif ? Bu telaşenin , bu acelenin gerekçesi nedir biri çıkıp açıklasın da kamuoyu öğrensin…

Hüseyin Kılıç’ı Dinlemediler.

Nurettin Tümen, Ahmet Okan Kirman ve Hüseyin Kılıç aday… Aralarından sadece Hüseyin Kılıç çıkıp diğer iki adaya bu deprem ortamında bu seçimleri yapmamız doğru değil , gelin bu seçimleri erteleyelim dedi. Dedi de diğer 2 aday olmaz illa da seçim, illa da başkan olacağız, illa da seçim yapacağız diye bu teklife karşı çıktılar iyi mi ?

Çıktılar seçim yapıldı da ne oldu ? Seçimler fazla zarftan, fazla vekaletten, muvazaalı işlemlerden dolayı yapılan itirazlardan sonra  iptal edildi. Şimdi de ısrarla 14 Şubat’ta yapılsın diyorlar. Yine soruyorum bu acelenin, bu telaşın sebebi nedir ya ?

Ne olacak başkan seçileceksiniz de memleketi Mars’a mı çıkartacaksınız ? SEÇİMLERİN HEMEN YAPILMASININ MİLLETE, MEMLEKETE, KARABÜK’E TEK KURUŞ FAYDASI NEDİR ? 1 AY – 2 AY ERTELEYİN DE ŞU YARALAR BİRAZ DİNSİN SONRA BAŞKAN OLURSUNUZ, OLMAZ MI YANİ ?

Yine bu seçimler 1-2 ay ertelensin diyen tek kişi Hüseyin Kılıç. Bakın samimi olarak söylüyorum Hüseyin Kılıç geçen hafta bir BİRLİK MEDYA’yı ziyaret etti de ilk defa  ziyaret vesilesiyle tanıştık. Geriden gelen hiçbir tanışıklığım veya bir sohbetim yok.

Ama Nurettin Tümen’i yıllardır tanırım. Ahmet Okan Kirman’ı  tanırım. Sadece Kılıç ile geçen hafta tanıştım. Yani ayırmak- kayırmak derdim yok. Ama bu ortam da seçim ertelensin diyen Kılıç’ı yürekten destekliyorum. Yine 14 Şubat’ta değil 1-2 ay sonra yapılsın diyen Kılıç’ı gönülden destekliyorum.

Not: Yine başkanın maaş konusu var. Kılıç, 8 Bin 500 tl olsun seçilecek başkanın maaşı derken,  diğer 2 aday 30 bin -35 Bin TL olsun demişler de,  o an orada bulunan üyeler kendi ceplerinden ödenecek başkan maaşının 8 Bin 500 değil 35 Bin TL olmasını uygun görmüşler iyi mi ? Onu da yarın yazalım.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Yorumlar

  1. Vatandaş

    Karabük 1. Deprem bölgesinde yazmışsınız evet. Yıllardır kentsel dönüşüm yapılmayan mahalleler var. Sorumlular ve kara merciler bu konuda duyarsız. Belediye başkanı bu konuda bir yerel kanalında bu işler sırayla dedi. Oysa deprem sıraya zamana göre ne zaman olacağı belli değil. Şimdi yaşanan depremde sıkıntılı sorun olan denetimsiz yada denetimleri uygulamayan yeni binalar rezidanslar yıkıldı. Sorumlular Uyanın olası bir depremde bunca insanın can hakkını veremezsiniz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şampiyon boksör Gülsüm Tatar, kariyerini şampiyonluklarla noktalamak istiyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – BİLAL KAHYAOĞLU – Dünya ve Avrupa şampiyonu 39 yaşındaki milli boksör Gülsüm Tatar, kariyerini yeni şampiyonluklarla noktalamak istiyor.

Kars'ta 1985 yılında dünyaya gelen Gülsüm, boksör olan amcaları ve ağabeyinin yönlendirmesiyle 16 yaşında boksa başladı.

Kariyerinde Türkiye'de 17 şampiyonluğunun yanı sıra 7 Avrupa kupası ve şampiyonluğu ile 4 dünya kupası ve şampiyonluğu bulunan milli boksör, Sırbistan'da 14-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde sürdürüyor.

Madalyalarına yenilerini eklemek isteyen Gülsüm Tatar, AA muhabirine, ailesinin boksla yakından ilgilendiğini söyledi.

Amcalarının ve ağabeyi Serkan Tatar'ın kendisini boksa yönlendirdiğini anlatan Gülsüm, “Çok severek ve isteyerek heyecanla başladığım için ikinci yılımda Avrupa şampiyonluğu kazandım. Boks öyle bir tutku, öyle bir arzu ki boksu 40 yaşına kadar yapabiliyorsunuz, ben 39 yaşıma girdim. Bu sporu halen aşkla ve büyük bir heyecanla yapmaya devam ediyorum.” dedi.

Hayali olan profesyonel boksa geçtiğini ifade eden Gülsüm, “Dört maç profesyonel dövüştüm. Sonrasında yurt dışında dövüşecekken pandemi çıktı. Pandemide bir çocuk sahibi oldum, 3,5 yaşında bir oğlum var. Çocuğu bırakıp yurt dışına gitmek olmadı, ülke içerisinde daha rahat ve kolay bir şekilde amatör olarak devam edeceğimi gördüm. Amatöre dönüş yaptım.” dedi.

Boksa başladığında boksun olimpik kategoride yer almadığını anlatan Gülsüm, en büyük şansızlığının bu olduğunu dile getirdi.

– “Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonluğu”

Nisan ayında düzenlenecek Avrupa şampiyonasına yoğun şekilde hazırlandığını anlatan Gülsüm, şunları kaydetti:

“Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonluğu. Benim şu anda idolüm Şennur Demir, 40 yaşında dünya şampiyonluğu kazandı. O bizim için inanılmaz bir örnek. Sağlığına dikkat ettiğin sürece boksa devam edilebilirsin. Ben aynı zamanda İstanbul'da beden eğitimi öğretmeniyim. Boksta antrenörlük kısmına gelmeye başladım. Kendi yetiştirdiğim bir öğrencinin başarı elde etmesi hayatta tadabileceğim en mükemmel duygu.”