Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Olmayan Eşraf Hakkında…!

Yayın: 10.07.2015 08:30
Paylaş:
A+ A-

Bir kentte ortak aklı oluşturmak neden önemlidir?
Hemen söyleyeyim…
Şikayetleri en aza indirmek,sorunların çözümünü kolaylaştırmak,keyif alacak bir kent yaşamı oluşturabilmek için…
Birlikten kuvvet doğar sözü bu bakımdan çok önemlidir.
Siyasi çıkarlar için bir kentin gelişmesini heba etmek ya da ön görüsüzlükle güç kaybına uğratmak hoş bir durum değildir.
Birçok kez belirttiğim gibi…
“Kentler ihaneti asla kaldıramaz.”
“Kentlerin de hafızaları vardır.”
O nedenle mekanları küstürmemek,yaşanır kılmak gerekiyor.
Bunun için herkese görev düşüyor.
Bunun için…
İlk yapılacak işi mi soruyorsunuz.
Elimizde öncelikle kentin zayıf ve güçlü olan yönlerini belirleyen araştırma yapılması gerekir.
Kent olarak,,,,
Avantajlarımız.
Özelliklerimiz nelerdir?
Öncelikle yapmak istediklerimiz.
Gereksinimlere göre hareket etme.
Güç kapasitemiz.
Uyum durumumuz.
Bir kentte öncelikle valiler,kaymakamlardan başlamak üzere belediye başkanı,TSO başkanı,üniversite,bilim adamlarıyla,sivil toplum örgütleriyle ne yapmak istediklerini saptıyorlar.
Uyumlu çalışma sergiliyorlar.
Ve hepsinden önemlisi ortak aklı harekete geçiriyorlar.
Böyle bir ortamda…
İlk girişimi başlatanlar onlar oluyorlar.
Bir beklenti içinde olmadan hareket ediyorlar.
Herhangi bir engelle karşılaşılırsa o zaman merkez karşısında harekete geçerek yapılması gerekeni yapıyorlar….
Gerekirse ortak bir platform oluşturuyorlar.
Elini taşın altına koymadan “Ankara gelsin de benim işimi yapsın” diye bir beklenti içine girmişseniz o zaman işler sürüncemeye kalıyor.
İl iken ilçe durumuna düşüyorsunuz.
Bugün 81 vilayetimiz var.
Bunlardan 35-40 tanesi ortak aklı kullanamadıkları için ilçe pozisyonunda il görüntüsü sergiliyorlar.
Öyleyse…
Bir kentin ilgili ve yetkilileri…
Bu düşünce çerçevesinde önce var olan durumu iyi tahlil etmeli.
Ben neredeyim,nereye gidiyorum sorusunu kendine sormalı.
Böyle bir öz eleştiri yapılmazsa kentler yarınlarını yitirir.
Arkeolojiyi konu olan yitik kentler listesine girme durumuyla karşılaşılır.
Şimdi buradan soruyoruz.
Karabük’te ortak aklı kullanmaya yönelik birlikteliği kim sağlayacak.?
Kimler işlevsel kılacak.
Kentin gerçeklerine dayalı ortak stratejiyi kimler saptayacak.?
Sahi kim sağlayacak?
Olmayan EŞRAF mı?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARDEMİR Genel Kurulu Tarihi Belli Oldu

Yayın: 27.09.2023 17:08
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş Yönetimi, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü Genel Kurul yapma kararı aldı. Yapılacak olan Genel Kurulda Kardemir’in 11 kişilik yeni yönetimi de belli olacak.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen açıklamada ;
KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimizin, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.00’de Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi – KARABÜK adresinde ekteki gündem maddelerini görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurulunun yapılmasına ayrıca; Grupların Yönetim Kurulu Üyeleri adaylarının seçimi için “A” grubu hisse sahiplerinin, “B” grubu hisse sahiplerinin ve “D” grubu hisse sahiplerinin Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi – KARABÜK adresinde aynı tarihte genel kurul toplantı saatinden önce saat 10.00’da ayrı ayrı toplanarak adaylarını belirlemelerine karar verilmiştir” denildi.
Genel Kurul Gündem Maddelerinde ise, Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.’nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı izinlerin verilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek huzur hakkının belirlenmesi ve Şirketin pay geri alımı işlemleri hakkında bilgi verilmesi yer alıyor.
Yeni Yönetim Kurulu üyelerinin kimler olacağı merak edilirken, Kardemir’in şu anki 11 kişilik yönetiminin üçü boş halde duruyor.
Kardemir’in şu anki Yönetim Kurulunda şu isimler yer alıyor; Prof. Dr. İsmail Demir, Ömer Demirhan, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Fatih Mehmet Erkoç, Kamil Güleç, Muhammed Ali Oflaz, Mustafa Aydın ve Yusuf Canbolat. (Esra Oğuzkağan Özkan)