Rekor başvuru

Rekor başvuru

Yayın: 15.08.2022 15:51
Paylaş:
A+ A-

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 29 Hazirandan itibaren başlanılan GSB Spor Okullarına 10 Binin üzerinde başvuru yapılarak rekor başvuruya ulaşıldı.

Karabük Merkez ve ilçelerde yaşayan çocuk ve gençlerin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları çerçevesinde; Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu,Yenişehir Merkez Spor Salonu,100.Yıl Spor Salonu,Yeni Mahalle 2500 kişilik Spor Salonu,5000 Evler Çok Amaçlı Spor Salonu,Safranbolu Kapalı Spor Salonu,Safranbolu Gençlik Merkezi,Yenice Kapalı Spor Salonu,Eskipazar Kapalı Spor Salonu,Eskipazar Gençlik Merkezi ve Eflani Kapalı Spor Salonunda Futbol,Voleybol,Basketbol,Atletizm,Badminton,Boks,Cimnastik,Eskrim,Güreş,Halter,Hentbol,Judo,Masa Tenisi,Taekwondo,Tenis ve Yüzme olarak toplam 16 branşta 41’ kadrolu 23’ü Eğitim Görevlisi olmak üzere 64 Antrenör ile 5-18 yaş aralığının katıldığı GSB Spor Okulları Kurslarına rekor başvuru yapıldı.

10 Binin üzerinde sporcunun rekor başvurunun yapıldığı GSB Spor Okulları kurslarına en çok talep ile 1040 sporcu ile voleybol branşı olurken,757 sporcu ile Cimnastik,660 sporcu ile Futbol,628 sporcu ile Basketbol ve diğer branşlar takip etti.

“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN’DA HEDEF 10.000 SPORCU”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi yoğun ilgi ile devam ediyor. İlk etapta sadece ilkokul öğrencileri için 65 ilde başlatılan pilot uygulama, gelen talepler doğrultusunda 81 ile yayıldı. Ayrıca Bakanlığın, Türkiye’nin dört bir yanına inşa ettiği portatif yüzme havuzları ile çocuklara ve gençlere yüzme imkanı sunuluyor.

Karabük Kapalı Yüzme Havuzunda, alanında uzman Antrenörler eşliğinde çocuklar ve gençler yüzme eğitimi alıyor. Spor Okulları ile Yüzme Bilmeyen Kalmasın çalışması ile çocuklar ve gençlerin spor tesislerini yakından görerek sporla tanışmaları ve erken yaşta spora başlamaları için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaz dönemlerinde yüzme sporuna erişim kolaylığı sağlamak amacıyla yüzme havuzlarında çocukların bağımlılıklardan ve hareketsiz yaşamdan uzaklaşması, fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda Yüzme Bilmeyen Projesine 2022 yılında toplam katılım sayısında 8652 sporcu ile başvuru sayısında Türkiye ortalamasında 6.olan Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yıl sonuna kadar bu sayıyı10 Binin üzerine çıkarması planlanılıyor.

29 Haziran’da başlatılan GSB Okul Sporlarına en fazla başvurunun bu sene yapıldığını ifade eden ve amacın sporun tabana yayılması, kulüplere ve Milli Takımlarımıza başarılı sporcuların kazandırılması olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven;İlimiz ve ilçelerimizde 16 farklı branşta antrenörlerimiz eşliğinde gençlerimizi çocuklarımızın yeni eğitim öğretim dönemi başlayıncaya kadar spor salonlarımızda tesislerimize misafir etmeye başladık,çalışmalarına devam ediyorlar.Bazı branşlarda çok yoğun katılımlarımız var şu anda 10.000’in üzerinde GSB Spor Okulları kapsamında başvuru aldık.Bunun yanında yüzme bilmeyen kalmasın Projesi kapsamında havuzumuzda da sporcularımız gençlerimiz çocuklarımıza güzel bir imkanlar sunuldu. GSB Spor Okullarımızın en büyük avantajı tamamen ücretsiz olması.Biz 5-18 yaş kategorisinde ki bütün gençlerimize bu kapsamda hizmet ediyoruz.GSB Spor Okullarında yaz boyu devam eden antrenmanlar sonucunda gençlerin gelişimlerinin artması ve spora devamlılığını sağlamak adına yaz spor okulları sona erdiğinde gençlerimizi performans gruplarına alıyoruz. Böylece çocuklarımız sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönelerek, hem fiziksel ve mental yönden gelişiyor hem de enerjik ve eğlenceli zaman geçirerek spor yeteneklerini keşfediyorlar. En önemlisi boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar’’ dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.