Safranbolu ADD’de 13. Olağan kongre tamamlandı

Safranbolu ADD’de 13. Olağan kongre tamamlandı

Yayın: 30.01.2023 14:43
Paylaş:
A+ A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Safranbolu Şubesi 13. Olağan genel kurulunu tamamladı.

Mevcut Başkan İsmet Zühtü Saraçoğlu’nun tek aday olarak girdiği kongrede üst üste 4. defa başkan seçildi.

İYİ Parti’den milletvekili aday aday olması beklenen önceki İl Başkanı Av. Ali Çetin Aygün’ün divan başkanlığını yaptığı Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ndeki genel kurulda konuşan Başkan Saraçoğlu “Atatürkçü önce hassasiyet, sonra nezaket ve en nihayetinde empati kriterlerine sahip olmalıdır” dedi.

ADD’nin temel varlık nedeninin Atatürk devrimlerinin varlığını sürdürebilmesi olduğunu vurgulayan Safranbolu ADD Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu konuşmasında, “Bu kurum, bundan önce 12 olağan genel kurul gerçekleştirmiştir. Söylemek gerekir ki 12 olağan genel kurul yapmış olmak, önemlidir ve büyük başarıdır. 12 olağan genel kurul yapmış olmak aynı zamanda bir kurumun gücünü ve sağlamlığını da ortaya koyar.

Bir dava, bir devrim, bir inanç, bir sistem, bir ideoloji, kurucularınca meydana getirilir. Ancak, o davanın, o inancın, o devrimin, o ideolojinin, o sistemin varlığını sürdürebilmesi, karşılıksız, beklentisiz, ödünsüz, bedel ödemeyi göze alacak emekçilerinin varlığına bağlıdır. Yani, devrim kadar, devrimi yaratmak kadar, devrimi yaşatacak nesilden nesile akışını sağlayacak emek veren kitlelerin varlığı da son derece önemlidir.

İşte ADD, Büyük Türk devriminin veya Büyük Türk aydınlanmasının veya Cumhuriyet devriminin yada Atatürk devriminin varlığını sürdürebilmesi için aranan, şart olan emekçi kitlenin adresidir, çatısıdır. Bu durum ADD’nin temel varlık nedenidir.

Emekçi olmak her koşulda zordur, çalışma alanlarının tümünde zordur. Ancak ADD gibi bir devrim kurumunun yaşamasını sürdürebilmesi için var olan yapılarda emekçi olmak daha da zordur. Bu nedenle ADD emekçileri isimsiz kahramanlardır. Dolasıyla ADD isimsiz kahramanların harman olduğu yerdir.

Falih Rıfkı’nın meşhur anlatımıyla “Atatürkçü önce hassasiyet, sonra nezaket ve en nihayetinde empati kriterlerine sahip olmalıdır.”

Hassasiyetin, nezaketin ve empatinin olmadığı bir kurumda barışta yoktur, başarıda yoktur. Hassasiyetin, nezaketin ve empatinin olmadığı toplumda, birlikte yoktur, dirlikte yoktur.

Derneğimizin yürekli yurtsever üyeleri, Ünvanları, konumları ne olursa olsun geçmişte bedel ödemiştir ve bedel ödemeye de hazırdır, hazırız.

Unutmayalım ki insanlık tarihi karanlık güç odakları ve çıkar çevreleri ile aydınların amansız  ile doludur. Bu amansız mücadelenin bugün aydınlığı temsil eden tarafı Atatürkçülerdir. Mücadelemizde haklıyız ve mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu başkanlığındaki Safranbolu ADD yönetiminde Demet Çubukçu, Meral Batur, H. Selma Demirci, Hasan Uğur, Mehmet Erdil ve Can Kuş yer aldı.

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)