Safranbolu Konsept Park Açılışları Devam Ediyor

Safranbolu Konsept Park Açılışları Devam Ediyor

Yayın: 27.05.2015 10:31
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Her Mahalleye Bir Park Anlayışı İle Yapımını Tamamladığı Konsept Parkların Açılışlarını sürdürüyor.

Bu kapsamda açılışı yapılan Emek Mahallesi, Yunus Emre Parkı Ak Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Ak parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Hizmet kervanımızın bir halkasını daha açıyoruz. Yunus Emre Camiinin hemen yanına da çocuklarımız için bir park inşa ettik. Dünkü park açılışında da söylediğimiz gibi parklarımızı camilerin yanına camilerimizin konumuna göre yapıyoruz. Emek Mahallemizin Yunus Emre Camisinin hemen yanında da böyle güzel bir parkımızı hizmete açıyoruz. Amcalarımız, dedelerimiz ninelerimiz torunları ile burada vakit geçirsinler, ezan ile birlikte de torunları ile camiye gitsinler, hiç olmazsa kendileri ile birlikte torunları da o manevi duygudan hissedar olsunlar istiyoruz. Bu vesile ile parklarımızın yapımına ve açılışlarına devam ettirmekteyiz “ dedi.

Parkın, 115 metre kare çocuk oyun alanı, 55 metre kare fitness alanı, 200 metre kare büyüklüğünde bir basketbol sahası ve oturma alanları ile 350 metre kare da yeşil alanı ile inşallah Emek Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunulduğunu kaydeden Başkan Aksoy konuşmasına şöyle devam etti; “Parklarımıza basketbol sahalarını yapmaktaki amacımız, çocuklarımızı telefon ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmaktır. Ne yazık ki çocuklarımız artık anne ve babaları ile sohbet etmiyorlar. Aile ortamında onlarla birlikte oturmuyorlar. Artık sadece ellerinde telefonlarla ilgililer. Bu oyun ve spor alanlarındaki amacımız budur. İşte bunun önüne geçebilmek için yeşil alanları ve spor alanlarımızı her geçen gün çoğaltıyoruz. Safranbolu’muza kazandırıyoruz. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken merkezi hükümetimizin desteklerini hep yanımızda hissediyoruz. Bundan sonrada aynı güç ile çalışmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu noktada değerli Milletvekillerimize ve Sayın Bakan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Onların gayretleri ve hükümetimizin destekleri ile Safranbolu’muzda daha pek çok hizmeti gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile davetimize icabet eden tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyor, parkımızın hayırlı uğurlu olmasını Cenabı haktan Niyaz ediyorum”

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise; “ Safranbolu Belediyemiz son günlerde gerçekten açılışlarını hızlandırdı. Belediye Başkanımızın hızına yetişmek mümkün değil. Bu gün kısmet oldu ve çok mutlu oldum. Safranbolu bildiğiniz üzere özel bir konumu olan Türkiye ve Dünyada çok iyi tanınan gurur duyduğumuz bir ilçe. Belediye Başkanımız da sağ olsunlar Safranbolu’yu daha da yaşanılabilir bir anlayış ile emin adımlarla ilerletiyor, hizmetlerini teker teker yerine getiriyor. O nedenle Başkanımız ve ekibini kutluyorum. Bu vesile ile Parkımızın tüm Safranbolu’muza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta son olarak Karabük Milletvekili Osman Kahveci söz aldı.

Sayın Bakan Yardımcımızın da dile getirdiği gibi artık hizmetlerin açılışlarına yetişemez olduk. Bu nedenle bende Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum. Değerli hemşerilerim, yine çok güzel bir parkımızın açılışında yine birlikteyiz. Yeşil alanların mahallelerimize kazandırılması ise bizleri ayrıca mutlu ediyor. Son yıllarda yeşil alanların mahallelerimizi nasıl canlandırdığına şahit oluyoruz. İmar planları yapılan yerlerde kişi başına en az 15 metre kare alanlar ayırmalıyız. Sayın başkanım çok güzel bir tespit yaptı. Artık çocuklarımızı sanal dünyanın esiri olmaktan kurtarmalıyız. Yine görüyorum ki her parkta bir spor alanı var. Bu da çok güzel bir hizmet. Bilindiği üzere ne kadar spor yaparsak o kadar sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz. Değerli hemşerilerim ben parkımızın silere ve Safranbolu’muza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İstanbul’da tutuklanan PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Saim Çakmak’ın ifadesine ulaşıldı

Yayın: 25.04.2024 13:34
Paylaş:
A+ A-

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün operasyonuyla İstanbul’da yakalanan PKK/KCK’nın Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak’ın savcılık ve sulh ceza hakimliğinde verdiği ifadesine ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK/KCK’nın yurt dışı faaliyetlerinde aktif yer aldığı belirlenen, İstanbul’da gözaltına alınmasının ardından sevk edildiği adliyede dün tutuklanan Saim Çakmak’la ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.

Çakmak, dün savcılıkça alınan ifadesinde, 30 yıldır Almanya’da yaşadığını, 2006’da çifte vatandaşlık alamaması nedeniyle Türk vatandaşlığını sona erdirip Alman vatandaşlığına geçtiğini söyledi.

Berlin’de inşaat şirketi olduğunu belirten Çakmak, Türkiye’ye birlikte geldiği eşinin 3-4 gün sonra döndüğünü, kendisinin diş tedavisi için kaldığı sırada yakalandığını iddia etti.

Terör örgütüyle irtibatlı olmadığını, 31 Mart’taki yerel seçimlerde de örgütsel faaliyette bulunmadığını öne süren Çakmak, yaklaşık 8 yıl önce Avrupa Kürt İşverenleri Birliğine üye olduğunu, iş amacıyla bir buçuk yıla yakın üyeliğini devam ettirdiğini anlattı.

Berlin’de toplanma ve basın açıklamasına ilişkin görüntüde kendisinin de yer aldığını aktaran Çakmak, “Hatırladığım kadarıyla bu toplanma yaklaşık 4 yıl önce Berlin’de olmuştu. Bu toplantıya ben tesadüfen olay yerinden geçerken merak ederek dahil oldum. Bu toplantının mahiyetini tam hatırlamıyorum ancak o dönem Almanya Başbakanı olan Merkel ile alakalı bir protesto olduğunu hatırlıyorum. Grupta PKK/YPG örgütüne ait bir kısım flama ve afişlerden bilgim yok. Bu toplantıda ne kadar durduğumu hatırlamıyorum. Arabam yasaklı yerde olduğu için fazla duramadığımı söylemek isterim.” ifadelerini kullandı.

Terörden arananlarla aynı görüntüde
Şüpheli Çakmak, terör örgütünden mavi kategoride arananlar listesindeki “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yakalamalı terör örgütü TKP/ML üyesi Seyit Ali Uğur ile sözde Berlin Halk Meclisi Örgütlenme Komisyonu Marzahn sorumlusu yakalamalı şüpheli Ali Beyaz’ın da yer aldığı toplantıya ilişkin görüntüde kendisinin de yer aldığını ancak toplantının yeri ve konusunu hatırlamadığını savundu.

İstanbul 5. Sulh Ceza hakimliğindeki ifadesinde ise şüpheli Çakmak, eski HDP’li Osman Baydemir ile o dönem milletvekili olması nedeniyle fotoğraf çektirdiğini belirterek, “Avrupa’ya bir keresinde Selahattin Demirtaş gelmişti. Onu da kalmış olduğu otele gidip ziyaret etmişliğim vardır ancak herhangi bir terör örgütü üyeliğim yoktur.” dedi.

Çakmak, ifadesinde terör örgütü PKK ile irtibatına ilişkin suçlamaları reddetti.

Hakimlik kararında, Çakmak’ın PKK/KCK ile iltisaklı Avrupa Kürt İşverenleri Birliğine üye olmasının, örgüte destek veren eylemlere katılmasının, terör örgütü üyeleri Seyit Ali Uğur ile Ali Beyaz’la çekilmiş fotoğraflarının bulunmasının tutuklamaya yeterli delil olduğu ifade edildi.