Safranbolu’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Başladı

Safranbolu’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Başladı

Yayın: 02.06.2022 15:16
Paylaş:
A+ A-

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlamaları Safranbolu Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen sergi açılışı ve bir birinden güzel canlı  performans sunumlarıyla başladı.

Düzenlenen etkinliğe, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri Şube Müdürleri, STK lar,Usta Öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmaları ile devam eden programda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ” Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonuyla Haziran ayının ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak belirlenmiştir. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak içinde bulunduğumuz bu haftayı konunun önemi, vatandaşlarımızın Hayat Boyu Öğrenme kavramını ve bu bağlamda kendilerine sunulan fırsatlardan haberdar olmaları bakımından Sayın Valimizin himayeleriyle Kaymakamlarımız ve Belediyelerimiz ile birlikte İlimizde Hayat Boyu Eğitimi konusunda bu haftayı en iyi şekilde değerlendirmek ve dolu dolu geçirmek üzere bir dizi etkinlik programı hazırladık.

Halk Eğitimi Merkezlerimiz üstlendikleri önemli rol ile beşikten mezara kadar ilim kültürünün gerçeğe dönüştüğü kurumlarımızdır. Ülkemizde Halk Eğitimi Merkezlerimiz dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar halka açık, halkın emrinde ve hizmetindedir. Bir becerisini değerlendirmek, hobi olarak başladığı bir etkinliği geliştirmek, meslek edinmek aklınıza gelebilecek her konuda açılan kurslarımızda hangi yaşta olursa olsun vatandaşımıza tamamen ücretsiz ve ciddi bir eğitim imkânı sunulmaktadır.

Halk Eğitimi Kurslarımız da dünyamızdaki gelişmelerle birlikte bir hayli yol almış ve vatandaşımızın yeni oluşan taleplerine cevap verecek şekilde kendini yeni oluşan şartlara adapte etmiştir.

Halk Eğitim Kurslarımız mahallelerimizde özellikle ev hanımlarımız, meslek sahibi olmak isteyen, üretmek isteyen, hobisini kazanca çevirmek isteyen genç kızlarımız, ev hanımı kardeşlerimiz, gençlerimiz ve hatta belirli bir yaşın üstünde, üretmenin, öğrenmenin yaşı yoktur diyen emeklilerimiz için de büyük fırsat. Biz de Sayın Valimizin himayeleri ile çıktıları, kazanımları bakımından büyük öneme sahip bu kurslarımızı son derece önemsiyoruz, sık sık ziyaretler gerçekleştiriyoruz, kim ne yapıyor, araştırıyor, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla istişare ediyoruz. Birazdan sergimizi de gezeceğiz her biri sanat eseri niteliğindeki bu eserler onların gayreti ve çalışmasıyla oluyor. Bu özveriyle eğitimle, sebatla emek, esere dönüşüyor.

Safranbolu’muzda Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı, Giyim Üretiminde Temel İşlemler, Pijama Dikimi, Bilgisayar İşletmenliği, Halk Oyunları, Futbol, Atletizm vb. gibi alanlarda açılan kurslarımızdan bu yıl içerisinde 269 ayrı kurs programı ile 11.307 kursiyerimiz faydalandı.

Amacımız topyekün öğrenme becerilerimizin farkına varmak suretiyle Büyük ve Güçlü Türkiye’mizi hep daha ileriye taşımak için aralıksız çalışmak, gayret göstermektir.

Bu gayret içerisinde Safranbolu’muzda başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Muhtarlarımıza, idareci, öğretmen, usta öğretici ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, sergimizin ve hizmetimizin hayırlara vesile olması temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kursları başarı ile bitirenlere kurs belgeleri takdim edildi. Akabinde sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergi alanında sergilenen birbirinden kıymetli eserler büyük beğeni topladı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri hafta boyu devam edecek. (Ramazan Öztürk)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’ndan Sulusaray depremiyle ilgili açıklama:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, devletin tüm kurumlarıyla, yaşanan depremin ardından Sulusaray ilçesinde bulunduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

İlçede iki gündür depremlerin meydana geldiğini belirten Yazıcıoğlu, “Gece yaşanan ilk depremin ardından Sulusaray'a intikal ettik. Vatandaşlar tabii panik yapmışlardı, sokaktalardı. 5,6 büyüklüğündeki depremde, net bilgi ilerleyen saatlerde gelecektir ama 171 ev zarar gördü, çevre köyler ve ilçelerle dahil olmak üzere. İki minare hasar gördü. Can kaybının, yaralıların olmaması bizi en çok sevindiren taraf.” diye konuştu.

Tokat Belediyesi olarak ilçeye aşevi ve personeliyle destek verdiklerini anlatan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımız biraz panik yaptı, sokaklara indi, parklarda bulundular. Biz de onlara her konuda destek olmak için ekiplerimizi seferber ettik. Zabıtamız, park bahçeler, fen işlerimiz olsun, tüm ekipler vatandaşlarımıza çorba ikramında bulundu, yardım etti. Mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi vatandaşlarımıza açtık. Tedirgin olan vatandaşlarımız geceyi orada geçirdiler ama ilerleyen saatlerde evlerine döndükleri noktasında bilgi aldık.”

Yazıcıoğlu, bölgede durum tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, “Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç merak etmesinler. Devletin tüm kurumları burada. Dün de Bakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, AFAD Başkanımız, milletvekillerimiz buradaydı. Her konuda desteklerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.