Sağlık Müdürlüğünden Denetim Değil Eğitim Ziyareti

Sağlık Müdürlüğünden Denetim Değil Eğitim Ziyareti

Yayın: 11.04.2022 16:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri bu sefer iş yerlerine denetime değil, eğitim ziyaretleri gerçekleştirdi. Özel sektör kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik gerçekleştirilen eğitim ziyaretleri bir sefer ile kalmayıp, sürekli devam edecek.

Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda Karabük’te kontrollü olarak özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik Merkez Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve Sağlıklı Hayat Merkezinde (SHM) verilen bütün hizmetlerin tanıtımı, iş sağlığı, çalışan sağlığı ve güvenliğini sağlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından işyeri ziyaretleri başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimler ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kurumumuz tarafından görevlendirilen konusunda uzman ekiplerimizle bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri başlamış olup ekiplerimiz işyeri ziyaretlerine halen devam etmektedir. Buna göre yapılan ziyaretlerde 6331 Sayılı İSG Kanununa göre meslek hastalıkları tanımı; “mesleki risklere maruziyet sonrası ortaya çıkan hastalık durumu” olarak İş kazası ise; “işyerinde veya işin yürütümü nedeniyle meydana gelen, ölüme sebebiyet veren veya vücut bütünlüğünü bozan ruhen ya da bedenen engelli hale getiren olay” olarak tanımlanmaktadır.

Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezimizde verilen tüm hizmetlerimiz randevulu ve kontrollü olarak faaliyetlerine tekrar başlamıştır. Bu kapsamda ücretsiz olarak verilen hizmetlerimizi Sigara bıraktırma polikliniği, psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimi uzmanı danışmanlık (0-18 yaş arası çocuklarımıza), fizyoterapi danışmanlık, Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı, Göçmen polikliniği, KETEM, Bulaşıcı hastalıklar ve Tüberküloz Birimi vs. olarak sayabiliriz. Bu kapsamda İş sağlığı ve çalışan sağlığı güvenliği için Dr. Z. Zuhal Tecir, Hem. Selma Ersoy ve TSM/SHM tanıtımı için Hemşire Leyla Yahşi tarafından ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Ziyaretler sonunda bilgilendirme broşürü dağıtılmıştır” denildi

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Şüpheli Yakalandı

Yayın: 25.04.2024 14:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışma yürüttü.

Barış Mahallesi’nde 2 şüphelinin evinde gerçekleştirilen aramada, 14 gram satışa hazır metamfetamin, 70 sentetik ecza hap, 3 kenevir tohumu, 2 çakmak gazı, 7 uyuşturucu kullanma aparatı ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 17 bin 500 lira ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldı.