Şehit Aileleri Derneği’nden geleneksel iftar buluşması

Şehit Aileleri Derneği’nden geleneksel iftar buluşması

Yayın: 14.04.2023 17:33
Paylaş:
A+ A-

Karabük Şehit Aileleri Derneği tarafından geleneksel hale getirilen iftar programı dernek binasında icra edildi.

Şehit yakınlarıyla iftar sofrasında bir araya geldikleri için mutlu olduklarını kaydeden Dernek Başkanı Hilmi Öksüzoğlu “Ramazan bir güzelliği getirdi, Allah’a çok şükür morallerimizin en dipte olduğu deprem acısının bütün toplumun her kesimini yalnızca depremi yaşayan değil televizyonlardan seyredenleri de derinden sarstığı bir dönemde biz sabır ilacı olarak geldi. Nefislerimizi terbiye etmemizi inşallah vesile oldu. Yaraların sarılmasına belki de hızlı bir katalizörü oldu ve inşallah moralimizi motivasyonumuzu yerine getirerek hızlı bir biçimde geleceğe dönük tekrar adımlarımızı atmaya mecbur olduğumuzu hissettirdi” dedi.

Eğer bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, ezanlarımız dinmiyor, bayrağımız dalgalanıyorsa bunları şehitlerimize borçluyuz” diyen Şehit Aileleri Derneği Başkanı Öksüzoğlu, “Karabüklü aziz şehitlerimiz başta olmak üzere şehadet şerbetini içen bütün vatan evlatlarının ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Derneği’nin iftar programına Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, (Karabük’ün önceki il müdürü) Galip Sökmen de misafir olarak katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük İl Halk Kütüphanesi’nin tasarruf tedbirleri ‘Emekli’leri vurdu

Yayın: 24.04.2024 15:52
Paylaş:
A+ A-

Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi’nin müdavimleri arasında bulunan emekliler, kütüphanede bulunan ulusal gazete sayısının azaltılmasına tepki gösterdi.

Kütüphaneyi ziyaret eden birçok emekli, günlük gazeteleri okumak istediklerini ancak tasarruf tedbirleri sebebiyle günlük gazete sayısının azaltıldığını belirtti. Emekliler, kütüphanenin bu önemli kaynağının azaltılmasının kendilerini olumsuz etkilediğini ve günlük hayatlarında bilgi edinmelerinin engellendiğini dile getirdi. Bu nedenle, kütüphane yönetiminden bu kararı gözden geçirmelerini ve günlük gazete sayısını arttırarak müdavimlerini memnun etmelerini talep etti.

Gazete sayısının kütüphanedeki gazete köşesinden azaltılmasının ardından, özellikle entelektüel ve emekli kesimin bu durumdan olumsuz etkilendiği görüldü. Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi’nin müdavimleri, günlük gazetelerin kütüphanede bulunmasının kendileri için önemli bir kaynak ve uğraşı olduğunu belirtti.

Bazı müdavimler, gazetelerin kütüphanede bulunması konusunda özel bir rica da bulunarak gazete sayısının en azından eskisi gibi olmasını talep etti. Okuyucular, günlük gazeteleri takip etmek ve güncel haberleri anında öğrenmek için kütüphanede bulunan gazetelere ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, emeklilerin tasarruf tedbirlerinden kütüphanede bile etkilendiklerini vurguladı.

Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi yetkililerinden, müdavimlerin taleplerini dikkate alarak gazete sayısının arttırılması için gerekli adımların atılması bekleniyor. Günlük gazetelerin kütüphanede bulunması, okuyucuların bilgiye erişimini kolaylaştırarak kütüphanenin daha fazla kişi tarafından tercih edilmesine olanak sağlıyor.

Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi, yerel gazetelerin yaşatılmasına katkı sağlarken, vatandaşların haberlere erişiminin kolaylaştırılmasında önemli bir rol üstleniyor. Bu sayede, kent sakinleri günlük hayatlarının yanı sıra, yerel ve ulusal gelişmeler hakkında bilgilenmeyi ve fikir alışverişinde bulunmayı sürdürebiliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)