Siyasi Üslupta Avamlık

Siyasi Üslupta Avamlık

Yayın: 25.03.2019 15:44
Paylaş:
A+ A-

Yeniden Merhaba…

Seçimlere iyiden iyiye ısınmaya başladığımız șu günlerde Cumhur İttifakının Karabük Belediye Başkan Adayları birbirlerine öylesi nahoș sözlerle yükleniyorlar ki, anlamak ve izah etmek mümkün değil. Karşılıklı söz düellolarıyla devam eden seçim yarışında şehrimizde bugüne kadar örneğine rastlamadığımız şekilde üslubun bozulması, “Sen böylesin, sen şöylesin, atanmıș aday, adanmıș aday, borca batırdın, borcum yok” gibi kısır ve basit söylemlerle devam ediyor. Görüldüğü üzere, her iki cenahın da ittifak ortağı olması yerelde tansiyonu düşürmeye yetmediği gibi, günden güne daha da fazla tırmandırıyor. 2019 Yerel Seçimleri, genel merkezler nezdinde sütliman devam eden bu ortaklığın,Karabük başta olmak üzere diğer vilayetlerde de parti tabanları için konsolidasyonun sağlanamadığını göstermesi açısından da ayrıca önemli. Bu tarz atışmalar, parti yahut aday fark etmeksizin seçmen nezdinde hoş karşılanmıyor, kazanılan intibayı zedeliyor ve konsolidasyonu ne yazık ki sağlayamıyor. Milletimiz kavga izlemeye bayılıyor, lakin kavga edenlerden haz etmiyor.

Söylemlerin değil projelerin yarışmasını bekliyor iken böyle bir seçim dönemi geçiriyor olmamız aslında hala ülkemiz siyasetinde benimseyip, oturtamadığımız; siyasi ahlak konusunda bir arpa boyu yol alamadığımızın da acı bir göstergesi. Kin, nefret, karalama ve yıldırma politikalarını benimseyerek sürekli bir öteki yaratma çabasıyla hareket edenler var olduğu sürece demokratik seçimler geçirmeyi ummak, korkarım ki hayalperestlikten öteye geçemeyecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.