Soğuksu Mahallesi’nde ‘TOKİ’ gerginliği

Soğuksu Mahallesi’nde ‘TOKİ’ gerginliği

Yayın: 27.06.2022 17:08
Paylaş:
A+ A-

 Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili uzun zamandır kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayan Soğuksu’da mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

İÇERDE BAŞLAYIP DIŞARDA DEVAM ETTİ

Muhtarlık Ofisi’nde gerçekleşen toplantıda ilk tartışma yer seçimi konusunda yaşandı. Muhtarlık ofisindeki dar alanda sıkışan mahalle sakinleri toplantının bina dışında yapılması için ısrar edince Başkan Vergili toplantıya dışarda devam etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SIKINTI BÜYÜK

Soğuksu Muhtarı Hüseyin Karagöz’ün mahalle sorunlarını dile getirdiği toplantıya kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetler damgasını vurdu. Muhtar Karagöz, yaptığı konuşmada “TOKİ vatandaşlardan 117 bin liraya ‘Size ev vereceğiz’ diye imza attırdı. Evler bitip kuralar çekildikten sonra bankaya giden vatandaşlar 197 bin liradan başlayıp 235 in liraya kadar çıktığını öğrendiler. İşinize geliyorsa alın, işinize gelmiyorsa almayın denildi. Sözleşme yapıldıysa bir anlaşmaya gidildiyse neden bir nüshası vatandaşa verilmiyor” dedi.

BELEDİYE 70 DAİRE BAĞIŞLADI

“Kentsel dönüşüm konusunda son kez konuşuyoruz ve konuyu kapatıyorum. Bundan sonra soru soran olmasın” diyen Vergili “Soğuksu’daki kentsel dönüşüm benim Belediye başkanlığı dönemimden önde başlamış bir konudur. Ben bu kentsel dönüşümün en iyi ve en ucuz şeklide yapılması için efor sarf ettim. Bu mahallede yapılan iki kentsel dönüşümle ilgili belediyenin 65-70 dairesi varken bunların tamamından feragat ettim, mahallelinin payına düşen fiyatın düşmesini sağladım.

BAŞKAN YENİ DÖNEM İÇİN TARİH VERDİ

Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentsel dönüşümün başlayacağı tarihi vererek süreçle ilgili yeni bilgileri paylaştı; “Bu sene içerisinde kentsel dönüşüm için yeniden değerlendirme toplantısı yapılacak ve yıkımlar yapılacak. Yeni binalar da yapılacak. 3,5 sene kaybettik. Şu anda her şey normal ilerleseydi Bayırmahalle’nin kentsel dönüşümü şimdiye kadar bitmişti. Uydurma hadis, uydurma ayetleri söyleyen hocalar gibi konuşanlar var bu mahallede. Bilgi kirliliği had safhada.”

MAĞDURİYETİNİZİ HÜSEYİN ERER’E SORUN

Kentsel dönüşüm olmaması durumunda bölgenin yeniden imara açılmasını talep eden vatandaşlara, “Adatepe’ye gidip bakın bakalım yapabilmişler mi. Adatepe’de imar değişikliği yaptık. İçinizden biri çıkar bütün mahalleyi rezil eder, bırakın bu işleri” şeklinde karşılık veren Başkan Vergili yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak da eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer’i işaret ederek, “Onu gidip Hüseyin beye sorsaydınız zamanında” ifadelerini kullandı.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Kesgin’den Çetinkaya’ya Ziyaret

Yayın: 20.04.2024 12:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Kesgin’den ve Adalet Komisyonu Başkanı Duran’dan Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin ve Karabük Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Duran, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin ve Karabük Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Duran’a nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için teşekkür etti.