Sosyal Yaşam Merkezleri Meslek Edinimi Kazandırıyor

Sosyal Yaşam Merkezleri Meslek Edinimi Kazandırıyor

Yayın: 17.03.2016 10:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin üzerinde hassasiyetle durduğu “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi çerçevesinde, yapılan Sosyal Yaşam Merkezi’nden mahalle sakinleri oldukça memnun olduğu haber verildi.

Sosyal Yaşam Merkezinde eğitim gören kursiyerler, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi binası kazandırdıkları için teşekkür ettiler.

Yapılan sosyal yaşam merkezleri kapsamında belediye başkanı Rafet Vergili’ye teşekkür eden Kursiyerler; “Başkanımız Rafet Bey, her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi açılmasını sağlayarak biz ev hanımlarına destek sağladı. Ücretsiz olarak açılan bu kurstan yararlanıyoruz. Kursiyer arkadaşlarımızla burada bir aile ortamı içindeyiz. Sosyal Yaşam Merkezi olmadan önce evde boş oturuyorduk. Merkezlerde açılan kurslar sayesinde tel kırma, dikiş nakış, kuran okumayı, ayrıca yemek yapmayı öğrenme imkânımız oldu. Belediyemizin bu tarz kurslar açması nedeniyle Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye ve destek veren Halk Eğitim Müdürlüğü ile Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulunuyorlar.

Bayanların mesleki anlamda beceri kazanarak sosyalleştiği kurslarının aile içindeki mutluluğa ve huzura kapı açtığını söyleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Belediye olarak 19 Sosyal Yaşam Merkezimizde 2444 kursiyer eğitim aldı. Bayanların aktif bir şekilde yaşam içerisinde rol almasını sağlayan ve aile içersinde huzurun tesisi ile birlikte mesleki yetenek kazandırılan kursların sayısını daha da arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ev hanımları bir şeyler üreterek eve kendi ekmeğini götürmek için çaba sarf ediyor. Halk Eğitim Merkezimiz ve Belediyemiz işbirliği ile ev hanımlarına, öğrencilere ve meslek öğrenmek isteyen herkese yönelik hazırlanan kurslarımızda insanlarımıza mesleki vasıf kazandırıyor, onları üretebilir hale getiriyoruz. Mesleki anlamda yeterlilik kazanarak üretebilir konum kazanan bayanlarımız el emeklerini kazanca dönüştürmeleri konusunda da katkı sağlıyoruz. Mesleki ve el sanatları kurs sayılarında artış sağlayarak, daha kaliteli verimli kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermekteyiz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kadınlar ve genç çiftçiler arıcılığa teşvik ediliyor

Yayın: 25.04.2024 11:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eflani ilçesinde arıcılığın yaygınlaştırılması için hazırlanan proje kapsamında, kadınlara ve genç çiftçilere uygulamalı eğitim veriliyor.

Eflani Belediyesinin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle özellikle kadın ve genç çiftçilere iş imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Kaliteyi Geliştir, Genç Arıcılar Yeriştir” projesine 120 kursiyer başvurdu.

Teorik bilgiler verilmesinin ardından yazılı sınava tabi tutulan kursiyerler, daha sonra uygulamalı eğitime başladı. Başarılı olan kursiyerlere, arılı kovanlar hibe edilecek.

Eflani Belediyesi veteriner hekimi ve proje koordinatörü Zerrin Yılmaz, AA muhabirine, projeye başvuran 18 ile 35 yaş arasındaki kadınlar ile çiftçilerle uygulamalı eğitimlere başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında ilçede yaşayan gençleri arıcılığa teşvik etmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Hem bilimsel hem de modern arıcılık yöntemlerini harmanlayarak kursiyerlerin bilgi birikimlerini artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kursiyerlere uygulamalı eğitim veren Ahmet Çetin de birinci basamak arıcılık eğitimine devam ettiklerini dile getirerek, “Kursiyerlere arı ailesini tanıttık. Döllenmiş ana arı ile verimsiz ana arıyı gösterdik. Yalancı ana ile türemiş kovanı anlattık. İşçi arı larvaları ile erkek arı larvalarını gösterdik. Kovanlarda gelişecek olumsuzlukları anlattık. Yani arıcılığın alfabesini tanıttık.” diye konuştu.

– Kursiyerler projeden memnun

Kursiyer 34 yaşındaki Osman Çetinkaya ise projenin gençler için faydalı olduğunu kaydetti.

Her hafta çarşamba günü kursa geldiğini anlatan Çetinkaya, “Herkese tavsiye ediyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

18 yaşındaki Nagihan Çelik, teorik ve uygulamalı eğitimlerin güzel geçtiğini, önemli bilgiler edindiğini belirtti.

Kursiyer 29 yaşındaki Onural Çakır da kurs sayesinde arıcılığa başladığını, 2 arılı kovan hibesi aldığını ve kendi balını üretmek istediğini söyledi.