SPK Tanıtımı ve Öğrenci Kariyer Planlamaları Programı Gerçekleştirildi

SPK Tanıtımı ve Öğrenci Kariyer Planlamaları Programı Gerçekleştirildi

Yayın: 23.12.2015 10:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından ‘Sermaye Piyasası Kurulu Tanıtımı ve Öğrenci Kariyer Planlamaları’ programı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal İletişim Dairesi Başuzmanı İbrahim Bülent Tokgöz: “Sermaye Piyasa Kurulu Türkiye’de ilk kurulan kurumdur. İdari ve mali özerkliğe sahiptir. Yetkilerini kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak kullanır. Sermaye Piyasa Kurulu Türkiye’de menkul kıymetlerin alınıp satılmasının belli kurallarla adil ve şeffaf şekilde sağlandığı yerdir.” diyerek mali piyasalar, para piyasası, sermaye piyasası, düzenleme, gözetim ve denetim, organizasyon yapısı, halka açık şirketler, yatırım kuruluşları, kurumsal yatırımcıların fonksiyonları, yatırım fonları ve ortaklıkları hakkında bilgiler verdi.

Diğer yandan Borsa İstanbul İnsan Kaynakları Uzaman Yardımcısı Gizem Erdem yaptığı sunumda Menkul kıymetler, sermaye piyasası türleri, borsa, borsaların ekonomi açısından önemi, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, misyonu ve vizyonu, Borsa İstanbul Piyasaları, Borsa İstanbul organizasyon şeması, İnsan kaynakları, işe alım yöntemleri, Borsa İstanbul’a iş başvurusu, Borsa İstanbul öğrenci eğitim programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği İnceleme ve Gözetim Müdürlüğü Kıdemli Uzman Serhat Tahsin İşler ise, Türkiye Sermaye Piyasası İş Olanakları konulu sunumunda; Sermaye piyasası yapısı, Türkiye Sermaye Piyasası Birliği, Ulusal finans eğitim projesi İstanbul finans merkezi, Lisanslama sınavları ve kariyer olanakları hakkında bilgiler aktardı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”